donderdag 18 augustus 2011

't Is weer donderdag....

plaatje van www.
En dat betekent voor mij: de voorraad aanvullen. Elke week op donderdag na het ontbijt pak ik papier en pen. En op het eerste blaadje zet ik 7 stipjes, met daar achter wat we gaan eten komende week.... Best lastig, want ik wil ook niet elke week in herhaling vallen.

Als het zomer is betekent het voor ons vooral salades. Van ijsbergsla met lekker veel vulling, spitskoolsalade met fruit, Griekse salade met feta tot een heuse maaltijdsalade met lekker grote garnalen erin. Vaak wordt er bij die laatste een soepje gemaakt. Zo ook vandaag. Donderdag moet Mirte vaak om 16.00 al eten, omdat ze van 17.00 tot 20.30 in de supermarkt achter de kassa te vinden is.

'k Ga me er zo maar weer eens aan wagen. Meestal komt er een dag met woknoedels of zoiets bij voor en ook Italiaans slaan we niet over. En op zaterdag.... patat! Reuze makkelijk.... En daar het de laatste week van de maand is ga ik maar eens even kijken wat er nog in de vriezer zit en daar pas ik de lijst op aan... Pannenkoeken zijn ook lekker goedkoop en geen straf.....

Als ik dan de lijst klaar heb ga ik opschrijven wat daar zoal voor gehaald moet worden. Eerst bij de A.ldi en de rest bij de D.eka, waar Mirte werkt. Zij krijgt ook nog een percentage van het aankoopbedrag als ik een personeelscheque invul. Dus....

Het gekke is, ik zie er altijd een beetje tegenop, tegen deze wekelijks terugkomende verplichting. Maar eigenlijk vind ik het helemaal leuk. Gezellig tussen de mensen uitvinden hoe ik zo goedkoop mogelijk m'n proviand weer binnen kan halen. En je komt ook vaak bekenden tegen. Gezellig. Laatst liep ik in de A.ldi en daar hoorde ik m'n vader gezellig fluiten. Dacht ik.. maar het bleek nog zo te zijn ook! En even later, bij de volgende winkel hoorde ik hetzelfde fluitje weer...

En als ik dan thuis kom met de spullen vinden de kids het vaak ook leuk om eens te kijken wat mamma nu weer mee  nam. Want als er iets nieuws is wat niet te veel kost, ben ik er altijd als de kippen bij. Een beetje variatie houdt ze aan het eten en dat is waar je het allemaal om doet, toch?

17 opmerkingen:

 1. Bij ons het zelfde liedje,maar dan op donderdagavond!

  Wij zijn maar met z'n tweetjes,dus ik maak geen menu.Ik zie wel wat ik kook!

  Veel plezier met winkelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook maar samen en ik vind het leuker om per dag te kijken wat we eten. Soms zie ik in de krant een receptje waarvan ik denk "lekker" en dan probeer ik dat uit. Maar met een gezin moet je meer plannen, dat is logisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Sanneke, het heeft ook wel met het budget te maken, dat ik het zo doe.... studerende kinderen, dus dan weet je het vast wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vanochtend ook gelijk boodschappen gedaan, heerlijk nu dochterlief weer op school zit.
  Lekker vroeg, dan is het heerlijk rustig in de winkel.
  Ik vind het ook altijd weer een heel gepuzzel zo'n weekmenu, maar wel heel makkelijk.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie er ook altijd tegenop, maar bij mij is 't meestal ook over als ik in de winkel ben. Het werkt wel het beste als ik een lijstje heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Intussen alles in huis gehaald? Opgeborgen in (koel)kasten en vriezer? Dan nu lekker van het zonnetje genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe vaste prik op vrijdag de boodschappen, meteen brood voor de hele week dat doe ik in de vriezer en doordeweeks bekijk ik de aanbiedingen van onze supers.
  Wel altijd een gedoe, wend nooit volgens mij.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik doe dat dus donderdagavond en neem altijd veel groente mee en kijk dan wat ik ervan maak...eigenlijk mag ik momenteel niet boven de 70 euro per week zitten, het lijst onder de 50 euro, maar dat is met 2 meiden haast niet haalbaar omdat ik van warm eten hou en van groente en gevarieerd en geen pannenkoeken het liefst, maar de meiden vinden dat wel lekker, dus goed idee, ik zet m op het lijstje voor volgende donderdag.... ik vind het bedenken en boodschappen doen niet erg, maar het uitladen en dan ook nog voor mijn paps en de tijd die erin gaat zitten... pffff en altijd ruinte tekort in mijn koelkast/vriezer. haha tips en lekkere recepten zijn welkom! groetjes Paula (ps mijn meiden betalen hun eigen studie...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo ga ik ook altijd te werk, alleen dan op vrijdagochtend ipv donderdagavond :-)
  hele week vooruit plannen en dan het lijstje opstellen. pff.... ben helaas weinig creatief, staat bij ons vaak hetzelfde op het menu!
  Shop ze, groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De boodschappen doe ik gewoon elke dag omdat ik weinig ruimte heb en ook geen vriezer.Plannen wat ik elke dag ga eten lukt nog niet helemaal ,maar ik ben op de goede weg .Zeker nu ik eens wat beter op de aanbiedingen let en ook veel vaker kook ook al vind ik dat niet echt leuk.Al met al wel een stuk gezonder en goedkoper zoals ik het nu doe !!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt voor je leuke opmerking op mijn blog. En ja boodschappen doen doe ik bijna elke dag vind het lastig om voor de hele week alles te bedenken en te halen, vergeet dan toch iets en dan kan ik weer. En de winkels zijn hier ook vlakbij dat scheelt. Fijne avond, groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie het voor me, ik voel met je mee en het gevoel heb ik ook.
  Als ik eenmaal in de winkel ben dan is het eigenlijk leuk, maar ernaar toe gaan...ze moeten mij duwen i.p.v. het karretje:))

  Eet smakelijk volgende week,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @1968dewinkel..... Bij pannenkoeken maak ik nog wel eens een fruitsalade voor de vitamientjes, ideetje misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk bericht en heel herkenbaar.
  Ik zie op tegen het maken van een weekmenu maar het boodschappen doen vind ik minder erg.

  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel herkenbaar. Alleen op een andere dag. :-)
  Maar dat steeds maar weer leuke, lekkere, en betaalbare maaltijden verzinnen heh. pfff.. da's best lastig..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat je zoal opnoemt,is ook nog eens erg lekker.
  Vooral de salades klinken me heerlijk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is weer vrijdag dus ik ben even aan het bijlezen.
  Omdat ik het verzinnen van wat we nu weer moeten teten zo vreselijk vind, haal ik elke week een regio-groentetas. En daarna rij ik door naar de diverse supermarkten om de benodigde aanvullingen te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...