donderdag 25 augustus 2011

Restjesmacaroni.

'k Had het voor gisteren eigenlijk niet zo goed gepland. Meestal als Mirte vroeg moet eten omdat er 's avonds een kassa wacht om achter te zitten zorg ik voor een makkelijke pot. Maar dat was me er bij het maken van het weekmenu even bij in geschoten....

En ik was nog niet aan boodschappen toe. Soms vertik ik het ook gewoon. Dan komt bij mij de gedachte naar boven dat creatief zijn met wat je hebt toch ook soms gewoon leuk is....

Macaroni dan maar. Eens even kijken.... Oef, nog maar 250 gram in de voorraadpot... Oh kijk nog een zakje van die vlindertjes, doen we dat even in een aparte pan, 't scheelt zo'n 10 minuten in kooktijd.

Beetje gehakt was er nog. Beetje groenten (weliswaar thaise roerbakgroenten, maar ja...) ook in de vriezer opgediept. En een restje ontbijtspek in de koelkast. In stukjes gesneden en dat eerst in de pan. Gehakt en groenten erbij en dan... een pakje kruidenmix voor macaroni...

Op! Oh en nu? Toevallig kocht ik vorige week een potje Italiaanse kruiden. Ik heb dat over het mengsel gestrooid, toen de ketjupfles erboven en de curryfles en toen Fleur binnen kwam was het commentaar:" Wat ruikt dat lekker!". De pasta erdoor, een oud stukje kaas geraspt en erdoor geroerd en klaar!

'k Was nog een beetje bang dat de smaak te flauw zou zijn, maar dat was toch echt niet zo. Eigenlijk had ik nog een foto van m'n zelf in elkaar gebouwde macaroni willen plaatsen, maar het was op voor ik er erg in had. Toch leuk, koken met restjes. En een pakje? Helemaal niet nodig! Top!

7 opmerkingen:

 1. Al die mixen, pakjes en zakjes heb je niet nodig. Het zit ook nog eens vol met ongewenste dingen als smaakmakers en zout en suiker. Ik gebruik ze nooit en heb altijd anders smakende happen en altijd lekker. En meer tijd kost het ook niet. En zelfs een vergiet vol verse groenten snijdt je ook nog in een mum van een tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha dat zijn de lekkerste pasta's, volgens mijn kinderen als ik zo aan de gang ga. heel herkenbaar!! leuk om te lezen... groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @vlasje.... die groeten had ik wel gesneden, als ik ze in huis had, maar ja....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik eigenlijk nooit geen pakjes meer. Met wat kruiden etc. maak je het zo zelf. Scheelt een hoop in de kosten, en je weet wat je er zelf inmikt zonder allerlei overbodige toevoegingen.
  Klinkt lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik wel regelmatig zakjes of potjes ,maar soms rommel ik ook gewoon lekker met wat ik in huis heb en dat geeft vaak heel verrassende en lekkere resultaten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Koken zonder die zakjes met allerlei toevoegingen is nog een stuk gezonder ook. Vaak smaakt het dan ook nog lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt heel erg lekker. Hier worden alleen pakjes gebruikt tijdens vakantiekoken, maar dan vooral vanwege het gebrek aan een fatsoenlijke kookmogelijkheid.
  Van een blikje tomaten kun je, met wat ui, kruiden en parmezaanse kaas een heel lekkere saut maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...