maandag 8 augustus 2011

Als het leven je citroenen geeft.....

Ik lees net een logje van Mamma´s Simple Live, over haar droom een ander huis te kopen en hoe die door de huidige economie in duigen valt. Heel naar vind ik dat voor haar, echt waar, maar....

Soms krijg ik wel eens de kriebels van de ratrace waar we in zitten. Alles moet mooier, luxer en perfecter. Het idee dat je in een onafgewerkt huis moet wonen, dat is horror voor een hoop mensen. Nou ik kan je vertellen, dat valt reuze mee hoor.

Toen ik een tijd geleden mijn huis aan jullie liet zien op d.m.v. dit logje, en deze, vertelde ik tussen de leuke foto´s wel door dat Jan nog sommige stukjes moest afmaken, maar ach..... Pas toen Jan zelf de stukjes las, zei ie: "Moet je daar ook niet wat foto's van maken?" Maar daar zag ik het nut eigenlijk niet zo van in.

Wel antwoordde ik bij wijze van grap: "Nee, dat bewaar ik voor een horrorlogje, leuk man!" en daar moest ie gelukkig hartelijk om lachen... Want zo zit ik dus ook echt in elkaar.... 't Hoeft niet perfect te zijn, als ik er eens last van heb dat alles niet af is, is dat meer om wat een ander daar van vindt. (stom hè).

Al die tijd dat we in de verbouwing zaten heb ik geprobeerd het huis opgeruimd te houden voor zover mogelijk en gezellig te maken. Dat hoeft niet met dure spullen. Een oud tafeltje van de kringloop met een leuk plantje erop is ook leuk.

Toen onze keuken afbrandde zaten we de week daarna in een geimproviseerde keuken onder een partytent op ons terras. We waren net 2 weken op de camping geweest en we kookten gewoon zoals we toen ook hadden gedaan. We hebben een gas barbecue waar je een pan bovenop kunt zetten. Zelfs ovenschoteltjes met gevulde groenten gingen daarin. Als het leven je citroenen geeft, maak er limonade van....
Het grappige was dat Jan en ik tegen elkaar zeiden toen we op vakantie in het huisje zaten:" Wat we nu bij ons hebben is alles wat we dus werkelijk nodig hebben, de rest kan wel weg...", wat me er nog een extra van bewust maakte hoeveel overbodige spullen we hebben. Dat is iets waar ik me de komende tijd vooral mee bezig ga houden.... minder i.p.v. meer!

19 opmerkingen:

 1. Minder, daar moet ik ook mee bezig. Wij hebben zoveel spullen, echt belachelijk. Nu nog de moed vinden om te beginnen.......
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gruw van "perfecte" huizen. Momenteel zijn er hier werkmannen een nieuw dak op ons huis aan het leggen, maar dat is noodzaak want het dak is versleten.

  Mensen willen meer, meer en zeker niet minder!
  Op sommige vlakken wil ik wel meer zoals meer kunnen lezen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onlangs kwam ik deze tegen:
  "What I love most about my home is who I share it with"
  Zoooooo waar!
  Denk dat het hier was dat ik al eerder eens zei: ons huis is allesbehalve 'af', echt allesbehalve en zoals het er nu voorstaat (er duiken alsmaar nieuwe problemen op die eerst nog moeten opgelost worden) zal dat nog een tijd niet zo zijn.
  Bovenstaande spreuk herinnert me eraan wat het belangrijkste is.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luxer en meer luxe.... dat hoeft voor mij ook niet. Wel hebben ook wij wel wensen, zo van: ooit zouden we wel.... Daar is ook niks mis mee, zolang je tevreden kunt zijn met wat je nu hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, in onze gang is al minstens een half jaar het behang van één muur half af. Moet nodig de rest er af halen en opnieuw behangen of schilderen. Manlief is niet één van de handigste mensen en houdt totaal niet van klussen, dus ik moet mijn allerliefste zwager maar even lief aan kijken. En weet je wat het leuke is? Dat die gang niet af is interesseert me helemaal niks! Ik ben gelukkig, daar gaat het om :)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou graag een veel kleiner huisje willen, telt dat ook als meer? ;)

  Je hebt helemaal gelijk. Alles moet maar perfect en helemaal naar je zin en droomhuis en blablabla. Je moet het gewoon leuk maken waar je bent. (okee, in een vogelaarwijk zou ik ook liever wegwillen, maar het leven hebben dat je wilt, kan bijna overal)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken je niet in het echt, maar je lijkt me een leuk mens en een lieve moeder. Ben het heel vaak met je eens. Nu ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow Trudy wat een leuk huis.
  Ik had de foto's niet eerder gezien.
  Ja zeg ik begrijp dat je tevreden bent. Heerlijk zeg.
  Wij mensen geven zo verschrikkelijk veel geld uit zonder na te denken. Ik zag zaterdag ergens zulke leuke kussentjes voor op de bank en wou ze echt kopen maar toen dacht ik; ja dat is dus die val waar we allemala intrappen. kopen, kopen, kopen. Ik heb al zoveel kussens in allerlei kleuren op de zolder waarom weer nieuwe?
  Gelukkig ben ik ook al tijden veel bewuster bezig met kopen. Over alles denk ik lang na. Dat wordt al snel een gewoonte en vanzelfsprekend.
  En wat je zegt; als t leven je citroenen geeft.....liefs van mij en fijne week. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb genoten van de rondleidingen. Je hebt helemaal gelijk. Wij hadden dat ook vaak in een vakantiehuisje, dat gevoel van "dit is eigenlijk genoeg".
  Een fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik sluit me helemaal aan bij Sanneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is maar net hoe je tegen het leven aankijkt! En een positieve blik verandert zoveel! Maar toch vind ik het knap als je het ook kàn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi verwoord Trudy! Ik ben ook niet van de luxe. Ik ben blijer met een goede koop van de kringloop dan een dure design tafel.
  Overigens.. was jij het nou die me vroeg waar we op vakantie waren? Het was een park van Landal greenparks in de Duitse Eiffel (Wirftall), erg mooi!! En erg basic, haha....
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eigenlijk heb je helemaal gelijk.
  We zijn best verwend,de laatste jaren.
  Ik heb even gekeken naar je huis,het is erg leuk.
  En wat aanschaf van spulletjes betreft,het hoeft inderdaad niet het duurste van het duurste te zijn.
  Op markten en kringloopwinkels kom je echt hele mooie spulletjes tegen,van een goede kwaliteit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een herkenning! 21 (bijna 22) jaar getrouwd,en nog steeds aan het verbouwen. Het huis was door opa verbouwd, waarbij hij "gewoon" hier en daar wat spanten weghaalde!
  Ongelooflijk wat je soms tegenkomt. Een keuken verbouwen duurde hier een jaar. Waarin we woonden en kookte in de bijkeuken. Dat maakt dat ik nog elke dag echt geniet van onze keuken nu! Alles is van echte materialen, geen (zichtbaar) bouwmarktspul. Gevonden door internet , vaak zelf gaan slopen en ophalen. Het huis is nog steeds niet klaar,maar we genieten enorm van wat af is. Het achterhuis is nog in oude staat. Iemand ideeen wat we ermee kunnen doen?
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij zijn nu dus een nieuw huis aan het bouwen. Niet omdat we meer willen want we wonen nu ook in een heerlijk huis, maar omdat het zich voordeed pakten we deze kans. Het huis wordt namelijk in oude stijl gebouwd en is een zogenoemd Notariswoning. Ons huidige huis is nog niet verkocht en hoe de markt momenteel is zal dat ook niet snel gebeuren. De kans is groot dat we straks dan ook het nieuwe huis te koop moeten gaan zetten. Dat is dan jammer maar helaas maar dan hebben we het wel geprobeerd. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @wonen met brocante... dan zou ik dat ook gedaan hebben, als je zo'n kans krijgt... Maar niet pessimistisch worden hoor, je hebt maar 1 koper nodig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk logje! Uiteindelijk heb je echt heel weinig nodig om gelukkig te zijn.

  http://www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Helemaal waar! Ik ben zo blij met mijn kringloophuis. We zijn in een tent in de tuin begonnen en wonen nu 9 jaar. Het is nog lang niet af. Ik moet overal tegenaan lopen. Nieuw koop ik bijna niets. Veiligheid en geborgenheid dat wil ik in mijn huis. De rest is echt bijzaak.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gemengde gevoelens aan deze kant. Niet zozeer qua huis, maar wel qua woonplek. Daarom zou ik graag willen verhuizen, maar de huizen in ons dorp staan minstens 3 jaar te koop voordat ze verkocht worden. Dus verhuizen zit er (voorlopig) niet in.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...