zaterdag 20 augustus 2011

Ingredienten voor een gezellig avondje....

Vanavond hingen we eerst een beetje voor de t.v.... Jan achter de laptop, ik ook eerst maar daarna een boek gepakt.  Fleur en Jr. waren boven. Fleur achter haar laptop en Jr. achter z´n computer.... Mirte was de enige die nog nuttig bezig was. Die moest nl. werken vanavond. Half 10 kwam ze thuis.
En eerlijk gezegd vond ik het helemaal niet gezellig zo. Dus opperde ik een spelletje te gaan doen. En daar waren ze gelukkig allemaal wel voor in. Maak ik er een sapje bij, zei ik....

Eens even kijken wat er nog voor overrijp fruit op de fruitschaal lag. Mijn buit was 2 bosperzikken, een kiwi en een banaan. Voeg daar een fris sapje aan toe, even in de blender en je hebt een prima drankje:
Uno kwam op tafel en er werd fanatiek gespeeld. Want hoe leuk is het om je buurman/vrouw de loef af te steken. En dan moet je ook nog uitkijken hier thuis, want er wordt héél "onschuldig" flink vals gespeeld, tot grote hilariteit van de rest.

Zo werd het toch nog een heel gezellige avond. Waar een ouderwets spelletje en een beetje oud fruit al niet goed voor kunnen zijn!

9 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij een heerlijk drankje. En het klinkt als een gezellige familieavond. Dat hadden wij ook altijd toen de kinderen nog thuis woonden. Heel gezellig.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Af en toe heb je gewoon iemand nodig die, zoals jij met jouw vraag, de sleur eventjes doorbreekt!
  Sinds wij in onze vakantie (in N'land, ja) afgelopen weken Uno (één in 't Spaans, ja) aanschaften, speel ik het regelmatig, in 't zwembad, thuis, op 't strand ..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellig,zo'n spelletjesavond.
  En dat fruitdrankje ziet er zeer smakelijk uit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is pas gezellig. Geniet van die avonden, want voor je het weet zijn je kinderen het huis uit en wordt het samen scrabbelen zoals wij doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n gezellige avond.
  Wij spelen vaak Skybo ook erg leuk.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe ook graag een spelletje. Maar helaas heeft niet iedereen hier zoveel animo...
  Het is vaak met vlagen, en dan doen we ze juist heel vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-) heerlijke ingredienten voor een leuk avondje !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gezellig met zijn allen een spelletje doen. Ik ken alleen het spel dat jullie deden niet. Hier is het dan meestal monopoly of rummycub

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Ella, 't is eigenlijk hetzelfde als pesten met gewone speelkaarten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...