zondag 6 november 2011

Zondag.

Zondagmorgen 8.15. Ik word wakker en het is licht buiten. Gek zeg... maar dat heeft natuurlijk alles met het verzetten van de tijd vorige week te maken. Eruit. Koffie en laptop aan. Even kijken of er nog iemand iets geplaatst heeft en dan nog even naar het blog van Guusje klikken.

Een mooi maar emotioneel verslag van haar vader staat daar. Over haar uitvaart gisteren en ook de link naar het gesproken woord en de filmpjes die getoond werden. Wat een talent is die man. Om zo mooi en liefdevol zo'n ontroerend relaas op papier te kunnen zetten. In een reactie vertel ik 'm dat ook.

Terug naar hier. Ontbijtje maken, kids bij elkaar trommelen (vader slaapt, nachtdienst gehad) en even later zitten we gezellig aan de thee met croissantjes. Ik geniet. Zoiets als net maakt je er van doordrongen dat juist gewone dingen heel speciaal zijn.

Als het eten op is gaat ieder z'n gang. Ik ruim de tafel af en de vaatwasser uit en in en inmiddels laat Tukker weten dat het wat hem betreft tijd is. Dus ik neem 'm aan de riem en we lopen even naar opa en oma, een paar straatjes verder. Tuk is daar niet meer geweest sinds zij een hondje hebben en maar eens even kijken hoe dat uitpakt.

Goed dus. Na een gezellig praatje en kopje koffie samen met m'n ouders en zus en zwager (die hetzelfde idee hadden) op naar huis. Tijd voor de lunch. Pizza!

Een half pak mix, even kneden met water en olie, uitrollen en daarop een beetje ketjup, italiaanse kruiden, een paar annanasschijven, gedroogde tomaatjes, prei,tomaatjes, plakje ham in stukjes en daarover geraspte kaas. 20 minuten op 220 in de over en voila:




En terwijl de pizza in de oven staat bereid ik vast de aardappeltjes voor voor vanavond. Bistrokrieltjes. Omdat die kant en klaar best prijzig zijn doe ik dat zelf:

Goedkoop pakje krieltjes: (of nou ja, 2 dan..).




Halfdoor snijden en in een pedaalemmerzak doen:




Deze kruiden erbij:




Zak dicht en even schudden (wel lucht in de zak laten..):




En dan zien ze er zo uit:




Laat ik een middagje staan in de koelkast en vanavond bak ik ze heerlijk op. En lekker dat dat dan ruikt! (en smaakt natuurlijk ; ))

Zo, jullie zijn weer bij. Rest voor mij nog even snel nog iets in het huishouden te doen, Jan komt er zo tegen drie uur uit, duzzz.... Fijne dag verder allemaal!

14 opmerkingen:

  1. Dat is een ideetje, van die aardappels. Soms zijn goede ideeen zo eenvoudig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik deed vanochtend hetzelfde als jij en klikte als vanzelf naar de blog van Lowie en 'ondernam actie'. Die aardappeltip ga ik trouwens onthouden aangezien 'het spul' hier vooral van de bakaardappeltjes is. Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pizza ziet er heerlijk uit! En die tip van de aardappeltjes ga ik zeker onthouden! Bedankt!
    Fijne zondag verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een gezellige middag met je man en voor straks : "Eet smakelijk".

    BeantwoordenVerwijderen
  5. goed idee die aardappeltjes, die ga ik ook eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk zo'n dag niks moet alles mag. Eet smakelijk. Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een verhaal hé van de vader van Guusje. Ik ben onder de indruk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Trudy,
    Lekker zo'n rustig begin van de dag en dan lekker samen ontbijten. Fijn even met Tukker wandelen en dan wat huishoudelijke klusjes doen. Klaar om nog even samen met Jan een fijne middag te hebben en dan weer lekker met z'n allen te eten. Wat een goeie tip van die aardappelen... Zo te horen heb jij een heerlijke zondag gehad. Nu op naar een heel fijne week...
    Lieve groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heftig verhaal van Guusje... Dan waardeer je het inderdaad weer extra als je met je gezin aan tafel zit!

    Groetjes tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ga binnenkort het verhaal van Guusje lezen.
    Nog een tip voor tomatensaus voor op de pizza:
    1 blikje tomatenpuree, 4 eetlepels water, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel suiker, knoflook, basilicum en oregano naar smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. PS: wilde je even laten weten dat ik regelmatig even kom buurten hoor! Ik ben alleen niet zo van de reageer. Dat heeft wat redenen in de privésfeer. Familiewise zeg maar. Ik probeer eea wat gescheiden te houden.

    Maar je hebt een leuk blog.

    Dat wilde ik je even zeggen ;) Ik wilde je mailen maar zag nergens een e-mailadres of reactieveld. Dus even een wat ouder berichtje gepakt.

    Fijne dag!
    S.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...