dinsdag 10 april 2012

Best een beetje fel...

Zoals ik jullie al vertelde een aantal daagjes geleden, waren Jan en ik gezellig wezen shoppen in Schagen. Nu moet ik zeggen dat ik nooit zoveel duurs voor mezelf aanschaf. Dat vind ik al snel zonde van het geld. En daarbij, met kinderen die nog lang niet klaar zijn met studeren en de huidige situatie waar we ons in bevinden doe ik het liever een beetje rustig aan als het gaat om geld uitgeven.

Maar ja, ik ben een aantal kilootjes kwijt. en dan wordt het iets leuker naar kleding te kijken. De rolletjes die eerst nog zo over de band van mijn broeken puilden zijn zo goed als verdwenen. Ik doe (lees laat) er ook genoeg voor hoor, ik raak zowat geen zoetigheid meer aan. 't Is zó leuk dat het effect heeft, dat werkt meteen stimulerend om door te gaan.

Jan is een gezellige mede-shopper. Hij vindt ook veel dingen leuk voor mij. Naar mijn idee te veel dingen. Ook dingen waarvan ik vind dat ik ze beter niet meer aan kan op m'n 47ste. Zoals net iets te korte rokjes voor mijn leeftijd of héle felle kleuren. Voor broeken dan hè. Shirtjes mogen voor mij best een sprekend kleurtje hebben. Ik kocht ik Schagen nog een roze exemplaar, best leuk op een zandkleurige broek.

Maar toen kwamen we een gekleurde skinny tegen. Een aquablauwe, deze:


plaatje van www.

Heel mooi hoor, die kleur. Ze combineerden het in die winkel met wit. Erg fris! Ik twijfelde heel erg. Of ie niet nét iets te fel was voor mijn leeftijd... En ik dacht: "Ach, als ik 'm aanpas, zit ie vast niet goed, en is m'n twijfel over". Maar, nee hoor. Hij zat als gegoten! Hij was door Jan al goedgekeurd, maar toch... Eerst maar even terug gehangen en verder geshopt. Toen toch weer uit het rek gepakt. Weet je wat, dacht ik, ik sms Fleur eens even wat die ervan vindt...

Krijg ik als reactie terug : "Mooi! Maar je moet 'm alleen kopen als ik hem ook eens aan mag". Dat was een geintje hoor, bleek achteraf, maar precies het antwoord wat mij deed besluiten de broek vrolijk weer terug te hangen.

Want ik vind het leuk een beetje vlot erbij te lopen maar niet als een overjarige hippie! Daar bedank ik toch hartelijk voor... elke leeftijd heeft z'n charmes, tóch ; )

16 opmerkingen:

  1. Je hebt gelijk hoor. Als je 47 bent moet je niet proberen om er als achttien uit te zien. Je moet je kleden naar je leeftijd. En trouwens: je loopt er toch vlot en leuk gekleed bij, passend bij jouw leeftijd. En wat ik mezelf al een poosje afvraag: krijgen Fleur en Mirthe zoveel huiswerk dat ze echt uren moeten studeren op een dag? Ik vind het knap hoor die zelfdiscipline die ze daarvoor hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fleur studeert momenteel en dat betekent toch wel veel en vaak opdrachten en verslagen maken en natuurlijk leren voor tentamens. Ook moet ze voor haar stage heel wat lessen voorbereiden.

      Mirte zit in 6 VWO. Dan zit ze ook heel wat uurtjes te blokken. Natuurlijk zou het wel minder kunnen maar voor beiden is dat geen optie. Hun ambitie is groot en daar ben ik supertrots op.

      Jan daarentegen leert ook wel maar voor hem geldt alles met mate. Toen ie op de basisschool zat en zag hoeveel uurtjes zijn zussen aan school besteedden zei ie al:"Dat ga ik straks niet doen hoor!" en daar houdt ie zich ook aan. Gelukkig zijn zijn cijfers nog voldoende, dus ach. Ik ben absoluut geen moeder die ze dwingt te leren, wel ben ik erg betrokken bij wat er op school met mijn kinderen gebeurt.

      Verwijderen
  2. gelukkig denk jij er ook zo over. Net als de kleur rood die nu zo populair is en waar iedereen zich maar in duwt(hijst,perst) noem het maar op.
    Zo heeft mijn zestienjarige dochter een prachtige rode trenchcoat, staat haar geweldig.
    Kwam ik laatst een vrouw van mijn leeftijd tegen met idem jas, met evenveel gewicht als ik en toen dacht had het nou niet gedaan, de ceintuur stond op de heupen en het was net alsof er een enorme slagschip onder deinde.
    Iedere leeftijd heeft zijn charmes toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dus je hebt hem weer terug gehangen? Ik vind hem wel erg leuk! Heb zelf ook een felgekleurde broek en dat is helemaal niks voor mij, maar af en toe toch erg leuk! Fijne dag nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik word dit jaar 47. Dat klinkt erg veel maar voelt nog niet zo. Ik heb echter wel hetzelfde. Wat kan niet meer en wat wel. Soms laat je je overhalen en heb je achteraf spijt. Ik heb nu definitief de knop omgezet en niet meer 'te' jeugdige kleding kopen. Inderdaad gewoon leeftijdsgebonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben net 45 geworden en zou ook zo'n boek niet meer aantrekken, omdat mijn dochters van 11, 16 en 18 daar ook in lopen. Je kunt je ook wel vlot aankleden met andere kleding, toch.
    Groetjes,
    Thara

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een geweldige kleur, maar niet voor veertigplussers. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha, goeie zet van Fleur!
    Ik ben 54 en draag nos steeds voornamelijk jeans! so what, aandoen waar je goed mee staat! voor mij geen 'ouwewijven' kleding hoor! groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij ook niet hoor Hilde. Een spijkerbroek draag ik ook heel graag, en dat zal voorlopig ook niet anders worden. Maar verder wil ik toch een klein beetje oppassen dat ik niet overkom als iemand die zo graag jonger wil zijn dan ze is. Want zoals ik al zei in het stukje, iedere leeftijd heeft z'n charmes...

      Verwijderen
  8. Ik ben het helemaal met je eens: niet alle kleding is voor elke leeftijd geschikt. En deze zeer felgekleurde broek lijkt me ook geschikt t/m 25 jaar ongeveer. Handig zo'n dochter die je kan adviseren.

    Toen wij op de camping in Tuitjenhorn waren ben ik een keer naar Schagen gefietst. Een leuk plaatsje!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk toch. Heerlijk weer, die zomer kleuren. Nu de zomer nog he!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben 44 maar vind het echt zonde dat je hem terug hebt gehangen. Zo LEUK met wit, een jeansjasje en vlotte enkellaarsjes !!!! Ik heb al een knalrode en felgroene in de kast hangen :-) Het ligt er gewoon aan waar je het mee gaat combineren. Ik kleed me echt niet als een overjarige puber maar om nu al te denken dat dit niet kan ... Loop eens bij een leuke modezaak binnen wat de verkoopsters van onze leeftijd aan hebben :-) Allemaal KLEUR en FLEUR

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind die broek best kunnen hoor. Maar waar het om gaat is of jij je er prettig bij voelt. Want voel je je niet lekker in een outfit dan zie je er ook niet uit is mijn ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bij twijfel niet doen, zeggen ze toch altijd? Volgens mij kan deze broek leuk gecombineerd nog prima tot op een bepaalde leeftijd maar ja als ze in de kast blijft hangen heb je er ook niets aan... Hoewel met een tienerdochter in huis is daar ook weinig kans van :)
    ik ben 38 en kocht gisteren een slangenprintbroek. Ik ben er heel blij mee en het staat me goed vind ik zelf. Maar de prijs was vooral de reden waarom ik alsnel niet meer twijfelde. 1 euro! Dan kun je je nog weleens een miskoop veroorloven haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Iedereen mag van mij aantrekken wat ie wil, zo lang hij of zij zich er maar lekker in voelt. Ik ben zelf 48 en loop geregeld in een paarse broek en wie het niet mooi vindt kijkt maar een andere kant op.
    Anderen verven hun haar rood of pikzwart terwijl het grijs er doorheen schemert en dat vind ik weer niet mooi, maar ook hierbij moet iedereen zelf maar oordelen of het hem/haar (nog) staat of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben het met je eens. Al is die broek wel leuk. En als hij erg leuk staat? Je moet aantrekken waar jij je goed bij voelt. En dat je gevoel voor mode hebt, dat hebben wij al gezien.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...