zondag 30 september 2012

Soepje dan maar?

De ene dag zitten we hier met z'n vijven aan tafel, de andere met z'n tweeën. Je kan d'r geen peil op trekken. Feit is dat je soms even moet bedenken van tevoren wat te eten. Maar het heeft ook zeker voordelen.

We eten vaker eens wat nieuws. Als er minder zijn die mee eten zijn er ook minder mensen om rekening mee te houden. Ik ben nu eenmaal zo'n mens die het prettig vindt dat het eten gewaardeerd wordt, vandaar.

Zo kwam ik vorige week op dit recept. Vissoep. Hoe je dat maakt? Nou, zo:

Je snijdt 100 gr. winterwortel in kleine plakjes. En 100 gr. prei. En een rode ui. Dit fruit je even in een beetje olijfolie aan. Niet bruin laten worden hoor!

Dan ontvel je een vleestomaat. (even insnijden, in kokend water leggen en dan pellen). Die snijd je ook in blokjes. Deze gaan bij de groenten. Met een glas witte wijn. Zo'n 10 minuutjes laat je dat smoren:




Dan gaat er 1 liter visbouillon bij (deze maak ik van 2 tabletten) en een half bakje B.oursin cuisine. En niet te vergeten de vis. Ik deed 400 gr. koolvisfilet, maar dat kan net zo goed een ander soort zijn... Nog 10 minuutjes op een zacht vuurtje laten garen en dan heb je een heerlijke pan soep:




Lekker met stokbrood, of zoals wij deden, met een Italiaanse bol. Eet smakelijk!!

6 opmerkingen:

  1. Jammie. Dat ziet er verrukkelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zal zeer zeker erg lekker zijn geweest,Trudy.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit .Ik eet eigenlijk nooit vissoep maar dit ga ik zeker eens uitproberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb het nooit gegeten, maar het ziet er heerlijk uit! Ik ga het zeker proberen. Dank je wel voor het recept.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmm klinkt lekker en ook makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...