vrijdag 5 oktober 2012

Aankomend keukenprinses!

Onze oudste, Fleur, is een echte student. Ze studeert, na vorig jaar een switch te hebben gemaakt, Pedagogische wetenschappen. En tot nu toe bevalt haar dat prima.

Bij zo´n studentenleven hoort een baantje. Natuurlijk steunen wij haar als ouders ook nog wel financieel, maar helaas kan ze dan nog niet helemaal goed rondkomen. Er moet dus bijverdient worden.

Ze geeft bijles. Momenteel heeft ze 2 leerlingen per week. In het begin van het jaar is het aanbod altijd wat minder, duurt vaak even voordat ouders/leerlingen erachter komen dat een beetje extra les handig kan zijn. Ook komt het soms zomaar voor dat er afgebeld wordt. Of dat pupil niet thuis is als Fleur voor de deur staat. Vergeten of zo. ´t Blijven pubers.. Maar feit is dat er voor Fleur dan geen inkomsten zijn die dag...

Dus zocht Fleur een oplossing. En die vond ze gelukkig. In de vorm van oppasadresjes. 2 Heeft ze er in 1 week gevonden! Eentje is meer los/vast, zo als het uit komt in het gezin. De ander is op vrijdagmiddag van 15.00 tot 18.00.

2 Kinderen. Eén van 9 en één van 11. Fleur heeft al kennis met hen gemaakt en ze vond ze heel gezellig. Vrolijke kinderen en een leuke moeder ook. Het klikte prima, zo de eerste keer. Vanmiddag haalt Fleur ze voor het eerst van school op.

So far, so good. Alleen... Moeder vroeg zo even tussen neus en lippen door of Fleur ook kon koken voor het gezin. Fleur gaf wel aan geen keukenprinses te zijn, maar dat was geen probleem. "Mijn enige gerecht tijdens mijn studie was macaroni met kaas" zo stelde mevrouw Fleur gerust. Maar toch...

De eerste keer dat Fleur gaat koken moet het toch een beetje voor elkaar zijn, zo vindt ze. Een beetje gezond ook, als het ff kan... Gelukkig vindt oudste oppaskind het helemaal leuk om in de keuken te staan. Fleur laat het vanmiddag dus maar een beetje van hem af hangen, wat er op tafel komt.

Ik heb al eens wat ideetjes gegeven. Beetje braunstormen en dan wat suggesties gegeven. "Hoho mam niet zo snel!"sputterde Fleur. Ik gaf aan het één en ander wel op te schrijven hier, op mijn blog.

Maar vanochtend kwam ik er even niet op. Vandaag schaft hier de pot boerenkoolstamppot met worst, maar of zoiets nu meteen de bedoeling is, ik betwijfel het.

Fleur, ik zocht nog even een ideetje op bij Appie, misschien is het iets voor nood. Receptje van een ham-prei gratin. Klik! Met een eenvoudige salade erbij is het lijkt mij een prima maaltijd!!




Succes meid, met je oppas-kookkunsten en tot vanavond!!

Enneh oh ja, als er nog eenvoudige en lekkere recepten zijn die je met Fleur zou willen delen, ze houdt zich aanbevolen!!

15 opmerkingen:

  1. Je hebt een flinke iniatiefrijke dochter als ik dat zo lees. En dat oppasbaantje past goed bij haar studie denk ik. Ik wens haar veel succes met het gerecht!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw datze ook kookt bij dr oppas adresje...
    snel recept?pasta tagiatellie koken grote bak champingnons en 2 ui en 2 tenen knoflook snijden, bakje spekjes bakken dan gesneden waar erbij en 2 kuipjes kruiden/knoflookkaas erdoor roeren, super lekker :-)
    eventueel lekker met komkommertjes of salade erbij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Spannend! Succes, Fleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk zo, die receptjes! Dankjulliewel! Ik denk dat het vanavond inderdaad iets van pasta wordt, dat kan tenminste niet zo snel mislukken ;) Maar die hartige taart ziet er ook goed uit mam! Dat ga ik zeker ook eens uitproberen. Kom net bij het andere oppasadres vandaan en wat een leuke kindjes zijn dat :) Volgende week al direct de eerste keer oppassen daar! Gelukkig hoef ik niet te koken, maar eet ik daar gewoon mee ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou daar ben je lekker mee Fleur. Meteen een gratin maken. Gelukkig is jouw moeder mijn moeder niet. Zou ik een onvoldoende scoren vrees ik. Gelukkig heb ik nooit hoeven koken in een oppas gezin, maar ik ben benieuwd hoe je het er van af gaat brengen. Voor vanavond: Heel veel succes!!!!!
    Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi...de recepten vliegen om je oren!
    Ze kan ff vooruit,al lijkt Fleur me een dame met initatief!
    Komt helemaal goed.
    Toen ik ging samenwonen heb ik een studenten kookboek aangeschaft,omdat mijn man iedere x zei...mijn moeder doet het zo.....
    Het heeft geholpen....meneer eet liever thuis als in een restaurant..dus...:)
    Veel succes Fleur bij je oppasadresjes!

    Petra,

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veel succes bij je opppasbaantjes.
    Bietjesstampot is hier altijd een succes. Gekookte bietjes raspen (niet die uit een pot), aardappelpuree maken, gehakt rul bakken, augurken in stukjes snijden en alles goed door elkaar roeren.
    Verder "spaghetti-klont": macaroni of spaghetti koken, prei schoonmaken en stoven in een beetje olie met flink veel kerrie, spaghetti/macaroni door prei roeren met flink veel pittige geraspte kaas en crème fraiche.
    Hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal personen, daar heeft je moeder vast veel meer verstand van dan ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Trudy,
    Wat ontzettend goed van Fleur. Zo kan ze op een leuke manier een fijn centje bijverdienen.
    Mijn jongste is dat ook gaan doen toen ze stage liep op een kinderdagverblijf. Het jongste kind van dat gezin was nog een baby bij datzelfde kinderdagverblijf. Inmiddels gaat deze jongste naar de basisschool maar Laura past nog steeds twee middagen in de week op. Naast haar baan. En ze kookt ook vaak voor hen... daar leren ze zo veel van, van zo´n baantje...
    Ik wens je alvast een heel mooi weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Soep met tosti's, ook altijd goed ;). Hoe meer groente in de soep hoe gezonder.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De Allerhande is ook altijd een fijne bron met makkelijk te maken recepten. Onze oudste zoon is sinds 3 weken ook begonnen met koken. Met het oog op misschien volgend jaar op kamers gaan leek hem dat wel handig. Het hartstikke leuk zo'n kind in de keuken. Succes Fleur met je oppaskindjes. Gaat vast goedkomen. Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, makkelijk zijn die recepten van AH.
    Daar kan Fleur echt wel wat mee.
    Leuk hoor,dat ze nu ook oppas is geworden.

    Fijn weekend
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ga altijd voor de snelle, maar wel lekkere recepten, dus ik heb een hele voorraad. Maar om er eentje te noemen:
    Pasta met zalmsnippers, courgette en champignons.
    Champignons en courgette in stukjes snijden en in olijfolie bakken. Zalmsnippers erbij en heel kort bakken. Dan dille (kan gewoon uit een potje) erbij en een bekertje crème fraîche. Dat heel even laten opwarmen en klaar. Het kost je denk ik nog geen 20 minuten, inclusief snijden. Meer weten? Dan kun je me mailen.
    Hopelijk heb je er wat aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. http://www.studentenkeuken.nl/index2.html
    Dit oh zo gemakkelijke recept wil ik wel met Fleur delen. Is ook nog eens heel lekker. Voor meer recepten kan ze me e-mailen op legezakken@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...