vrijdag 12 oktober 2012

Geen trouwring meer om...

Ik heb al 2 dagen geen trouwring meer om. En dat terwijl ik sinds onze huwelijksdag, 7 juni 1990, nog nooit zonder heb gelopen.

Overdag dan hè, 's avonds, voor ik het bed in stap, doe ik 'm af. Ik vind het niet fijn, sieraden aan en om tijdens het slapen. Vandaar. Zo ook eergisteren.

Vaak leg ik de kleding voor de volgende dag al klaar. Jan slaapt graag wat langer 's ochtends en ik vind het vervelend als ie wakker wordt van mij. Dus probeer ik altijd zo zachtjes mogelijk te doen.

Ik ben nog steeds aan het klungelen. Sinds het weekend al. Flink verkouden en daardoor slecht slapen. Ook erg warm 's nachts. Dus besloot ik me gisterenochtend meteen even lekker te douchen.

Ik nam het stapeltje kleding mee dat al klaar lag. En op de trap kwam ik erachter dat mijn sieraden er bovenop lagen. Zelf gedaan hoor, daar niet van, ik vergeet de laatste tijd makkelijk zulke dingetjes. Zal wel aan m'n leeftijd liggen...

Ik keek verschrikt naar hetgeen ik in mijn hand had en kwam tot de ontdekking dat mijn trouwring niet meer bij de spullen lag. Dacht nog dat ik die waarschijnlijk zó weer kon pakken op de slaapkamer (zal wel ergens op de vloer liggen...). Maar niets was minder waar.

Sindsdien loop ik met mijn neus naar beneden door het huis heen. Natuurlijk weet ik dat het lastig is, zo'n klein ding zoeken in zo'n "groot" huis, maar ja, het laat me toch niet los. Het heeft natuurlijk waarde, zo'n ding. Ben er best aan gehecht. Een trouwring heeft natuurlijk al symbolische waarde en dan zitten er ook nog 3 steentjes in. Voor elk kind eentje. Gekregen van Jan toen we 10 jaar getrouwd waren.


Misschien moet ik er eens zoiets bij pakken...


Wat voelt dat kaal, zo'n rechter ringvinger met niets erom. Niet leuk. Ik heb er sowieso al moeite mee als ik iets kwijt ben, kan ik vaak niet uitstaan. Maar ach, ik denk dan maar aan een uitspraak die Jan's oma altijd had als er iets weg was: "Niet zoeken, het komt vanzelf weer terecht!" Wordt hopelijk vervolgd...

26 opmerkingen:

  1. Nou, dan hoop ik inderdaad dat je de ring weer heel snel vind. Balen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet fijn zeg maar die komt er wel weer uit....plots zie je hem liggen! Succes!
    Groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou wat rot zeg. Daar zou ik ook van balen. Ik heb mijn ring weleens in het aardappelmandje teruggevonden en een keer in de wasmachine. Het is dan net of je opeens een neiuwe ring heb zo blij ben je ermee. Hou ons op de hoogte . liefs en fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, in/bij de wasmachine hoor je vaker, ik hoop dat je hem snel weer tegenkomt/terugvindt, ik moet er niet aan denken om de mijne kwijt te raken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh balen! En 'm dan op de meest onlogische plek terugvinden...
    Komt vast goed! Zou het ook zo erg vinden om de mijne kwijt te raken. Hij was maar een tientje, maar ja de emotionele waarde he.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. O jee zeg, je vindt hem vast wel terug, is ergens tussen gerold of als je straks iets optilt denk je heee daar is ie!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat rot, hopelijk vind je hem gauw!!! Succes met zoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Bed afhalen, alle zakken uitpluizen, medicijnkastje checken, onder de meubels kijken, in de kledingkast zoeken, enz.
    Ik wens je heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Misschien in de rand van je bed gevallen? Succes met zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Als ik iets kwijt ben pas ik een tip van mijn oma toe:
    Zeg in jezelf het volgende:
    Heilige Antonius, beste vrind,
    zorg dat ik mijn .....weer vindt.

    En echt, het werkt altijd bij mij.

    Groet Kopka

    BeantwoordenVerwijderen
  11. O wat balen. Het overkomt mij wel vaak, dat zodra ikga stoppen met zoeken, soms koop ik zelfs al een nieuwe (zoals een dikke haaknaald die ik al een jaar kwijt was), en dan kom ik het prompt tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Trudy,
    Ja het gaat natuurlijk vooral om de symbolische waarde. De trouwring zelf en dan ook nog de steentjes als symbool voor je kinderen. Ik hoop dat je de ring heel snel weer zult terugvinden. Een ding is zeker, hij kan niet uit zichzelf zijn weggelopen. Succes met zoeken.
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oh niet leuk! Voorlopig ook maar niet stofzuigen dan. Ik hoop dat je hem snel terugvindt. Groet, Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat akelig voor je.
    Zorg dat er niets, hoe klein ook, ongecontroleerd je huis uit gaat. Je vind hem vast op een rare plek terug. Laat je ons weten?
    Sterkte, groetjes, Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. baken, hoe kan dat nou.... ik zou alles afzeggen en gaan zoeken. maarja ik heb ook geen trouwring. :) succes en fijn weekend. lieve groet Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh hemel. Ik kan me voorstellen dat je constant een het zoeken bent, zeker als je zo je gewoontes hebt met afdoen op dezelfde tijd en plek.

    Lijkt me inderdaad ook raar zo'n lege hand... voelt niet compleet of zoiets.

    Ik hoop dat je je ring héél snel vind en de stofzuigzakken niet zomaar wegkieperen totdat je hem hebt... Hij kan toch niet ver zijn....

    Ik weet niet of je je ring op een nachtkastje bewaard naast je bed... maar ligt 'ie niet in de rand van je bed/matras... Heeft manlief een keer gehad met zijn horloge, hij snapt nog niet wat hij uitgespookt had, maar dat ding lag er wel tussen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben mijn trouwring bijna een jaar kwijt geweest.En heb hem weer gevonden onder in de diepvries tijdens het schoonmaken.
      Inderdaad zoals Jan's Oma zegt niet gaan zoeken.
      Het komt vanzelf weer terecht.

      Liefs Pieta

      Verwijderen
  17. Da's balen, ik hoop dat je 'm snel weer vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Helemaal niet leuk,veel succes met de zoektocht!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat is balen! Ik hoop dat je hem snel vindt. Maar hij moet ergens in huis liggen, toch?

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mijn moeder zei altijd wat het huis verliest wat het huis vind.Hoop dat je hem snel weer vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik hoop voor je dat je hem snel weer vindt. En dan vast op een zeer onlogische plek. De tip om alle stofzuigerzakken binnenstebuiten te keren is een nuttig advies.
    Je bent hem in huis verloren, dus hij kan niet weg zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik hoop, dat je je trouwring weer snel vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ooo, wat vervelend voor je, wat zul je je naakt voelen.
    Ik hoop dat je hem snel weer vindt.
    Ik denk dat ik geen moment rust meer zou hebben

    Succes met zoeken, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...