zondag 2 december 2012

Knutselklungelen.

Bah.... mopper mopper hè... De frustratie klinkt hier duidelijk door de kamer. Ik dacht maar zo dat het binden van een krans van klimop een makkie was. Nou, niet dus.

Was ik nog wel vol goede moed begonnen. Ik dacht:" Weet je wat? Ik maak even een superleuk kransje met klimop en lekkere geurdingetjes zoals sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes en steranijs en dan laat ik op de blog meteen even zien hoe dat moet". Daar was ook om gevraagd en wie ben ik dan om dat niet te doen...

Nou, daar ging ik dan. Vanmiddag snoeide ik de klimop onder het afdak en vanavond sleepte ik dat spul de kamer in. Ik had van tevoren met Fleur al een dealtje gemaakt en zo de halve tafel tot beschikking gekregen. Eerst maar even een foto van de spullies:






En toen ging ik aan de slag. Eerst even een lusje gemaakt van het draad en toen bosjes maken. Die zet je dan dakpansgewijs op de krans. Dit deed ik 3 keer overnieuw. Toen was ik er nog niet echt tevreden over, maar ja... geduld is niet iets wat ik altijd heb. Vooral niet als ik ga fröbelen en 't lukt niet...

Dus ik heb ook geen foto's van de handelingen. Helaas. Fleur zat rustig aan haar tentamen te werken en hoorde me tussendoor aan. Ze gaf op een gegeven moment nog aan wel een fotootje te willen maken maar nee. Ik had er ff geen tijd voor/zin in. Dus heb ik helaas voor jullie alleen een foto van het eindresultaat:



Eh ja... niet helemaal zoals ik in gedachten had, maar ach...


Hij hangt aan de kelderdeur. Vond ik wel toepasselijk zo in de keuken .


Deze krans is nu typisch zo'n gevalletje "'t is niet perfect, maar ik ben er wel gelukkig mee". Soms heb je dat zo.

Ik had even schoon genoeg van het geknutselklungel en heb voor het opruimen van de troep eerst m'n laptop gepakt. "De troep is voor straks", dacht ik. Mensen die mij goed kennen weten dat dit heel ongebruikelijk voor mij is. En rommelig wás het, kijk maar:



Hihi... zie ik nu pas hoe relaxed Tukker daar in het hoekje (achter de stoel) op z'n kleed ligt. Hoe krijgt ie het voor elkaar met zo'n gespannen sfeertje in de kamer...


Weet je wat nu zo leuk is? Ik ben nog aan het typen en de rommel is alweer passé! Jan ging het zomaar opruimen! Lief hè? En nu is er koffie. Ook al door Jan gezet. Bof ik even of niet?? Fijne avond allemaal!!

Enneh oh ja... ik ga eerst nog even flink oefenen en dan komt er écht nog een keer een workshop online hoor! Beloofd!!

15 opmerkingen:

  1. 't is niet perfect, maar ik ben er wel gelukkig mee" Geldt dat niet voor het hele leven? :-) Ik vind je krans mooi hoor. Wat is er niet goed aan dan? Nou ja, ik ben ook zo iemand die helemaàl niet van zulk gefrutsel houd, dus laat staan dat ik er oog voor heb of het mooi/goed is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach Immie, ik heb zo m'n ideeën hoe zoiets er dan uit moet zien... stom hè? En die quote... ik schreef er ooit een blogje over, want ja, ik vind 'm zeker voor het hele leven gelden. Dat zie je helemaal goed!

      Verwijderen
  2. Ik vind m erg mooi. Wat goed bedacht zeg. Ik heb bij de a.ction gekeken maar ze verkochten niet meer van die losse sinasappelschijfjes en kaneel. Waar heb jij ze gekocht? fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ik je voor was ;O Ik haalde die spulletjes inderdaad bij de Action, nadat we inspiratie bij de Intratuin op deden... Jij ook fijne week!

      Verwijderen
  3. Hartstikke mooi. Ik kan dat niet, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind die krans echt geslaagd,ga ik ook nog proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe een geklungel het ook was, het resultaat mag er wezen hoor! Voorlopig leg ik alleen nog maar paden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vind m mooi! :) En heerlijk he, als iemand je rotzooi opruimt!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt hem in ieder geval gemaakt.
    En al doende leert men.
    En ik vind hem er echt mooi uitzien,hoor.
    Mijn complimenten.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Trudy, ik zie het helemaal voor me, zoals jij bezig bent geweest en eigenlijk zie ik mezelf dan ook zitten met al die spullen om me heen ennhet wil niet zoals ik het wil... Hoe herkenbaar is dat! Ik zou ook de boel even hebben laten liggen daarna... Lief van Jan dat hij alles voor je heeft opgeruimd... Maar her resultaat vind ik supermooi hoor, en wat hangt de krans daar mooi...
    Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou, ik vind het een leuke krans geworden. Ik herken dat gevoel, ging zaterdag een hartje haken, gevonden op een Blog. Het lijkt in de verste verte niet op het voorbeeld maar och, we doen het er maar mee. Zolang je het voorbeeld er niet naast houdt valt het wel mee. Groet en fijne week. Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Weetje...je bent er hartstikke blij mee
    en dat is toch de bedoeling.
    Al doende leert men en zeg nu zelf...
    hij is toch ook gewoon erg leuk geworden!!
    Fijne dag, Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Juist erg leuk geworden, ruikt vast ook heerlijk in de keuken!
    Dit is dan vast echte kunst hè, wat uit je handen komt terwijl het niet in je hoofd zat...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, ja je hebt eigenlijk ook helemaal gelijk. Creativiteit moet je niet sturen. Dat ik daar niet bij stil gestaan heb zeg. Dankjewel voor dit inzicht ;))

      Verwijderen
  12. Ik vind je krans hartstikke leuk geworden! En al heb je maar lol gehad toch? :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...