vrijdag 30 november 2012

Dat wordt smullen!

Vandaag werd ik opnieuw verrast met een leuk geschenk. Je zou toch écht denken dat het lezen en opvolgen van dit boek werkt!

Van de week gingen we naar de I.ntratuin. Daar verkochten ze ze ook al. Van die leuke huisjes waar een pot pindakaas in past. Alleen... ze waren erg klein. Ze hadden er een speciaal soort potje voor. "Pindakaas met meelwormen" stond erop. Ik moest erg lachen om de opmerking van Jan: "Je mag wel goed uitkijken 's ochtends dat je niet de verkeerde pot te pakken hebt..."

Het zal best gezonder zijn voor de vogels, die speciale pindakaas. Maar voor mijn portemonnee een stuk minder. Dan maar de gewone. Als die al te zout zou zijn, zorgen we toch gewoon voor een schaal water in de buurt?!

Vanochtend gingen we eerst de stad even in. Zo noemen wij Zutphen hier in het dorp. Ik had kortingsstickers van een kledingzaak en maakte daar dankbaar gebruik van. 53 euro was ik kwijt en 4 truien en 2 hemdjes rijker! Ik ben er heel blij mee. 

Dan kom je weer thuis en dan moeten we altijd onze draai even vinden. Ik ging eerst even slapen. Dat heb ik echt nodig momenteel. De nachten zijn nogal kort als je dochter 's avonds om kwart over twaalf thuis is en de volgende ochtend weer vroeg paraat moet zijn. Vanaf morgen wordt dat anders, dan gaat ze een tijdelijke kamer betrekken in Utrecht. In ieder geval voor de komende twee maanden. 

Toen ik wakker werd vanmiddag was Jan  in geen velden of wegen te bekennen. Ik vroeg me wel af wat ie aan het doen was, maar ach. Ik dacht:"ik zie het straks vanzelf wel". D'r is altijd genoeg te klussen met een oud huis en oude auto's... En toen... toen kwam hij hiermee te voorschijn:
Een heus vogelrestaurant! Met een vetbol op de begane grond en een pot pindakaas op de eerste verdieping! Er lagen nog wat oude tuinplanken in de schuur en daar knutselde hij het van in elkaar. Leuk hè? 

Ik ben benieuwd of de vogels de weg hier naartoe kunnen vinden morgen. Zoals je ziet op de foto, vanmiddag was het al wat schemerig en dan komen ze er al niet meer op af. Het leuke is dat je de vogels kunt zien genieten als je aan de eettafel zit in de tussenkamer. En daar geniet je zelf dan ook weer van. 

We kochten ook nog meer vogelvoer en wat Vossebesjes. Ik ben van plan de oude weegschaal onder het afdak te vullen met deze plantjes, wat mos en wat vogeldingetjes. Die inspiratie deed ik ook op bij de I.ntratuin. Als dat klaar is laat ik daar ook nog wel eventjes een foto van zien. Maar voor nu:

Ik ga vanavond even nog genieten van het feit dat ons nest weer helemaal vol is. Alle kinderen zijn zomaar even thuis! Misschien pak ik het boek er nog even bij, ik zie wel. 't Is al heerlijk niets te hoeven!! En voor jullie ook een fijne avond!!

14 opmerkingen:

 1. WAt een leuke verrassing, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een vogelinvasie morgenochtend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahha, nu kan mr. X er niet meer onderuit als alle mannen van mijn weblogvriendinnen aan de slag gaan voor zo een pindakaashuisje.
  Ik doe zaden door de pindakaas.
  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk dat vogelrestaurant. ben benieuwd hoeveel vogeltjes erop af gaan komen :)

  ik vind het ook wel een errug leuk idee, moet ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een leuk vogelhuisje.
  Ja,ik zie het links en rechts op blogs langskomen,de
  potten pindakaas.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zeg, ik weet niet of je eekhoorntjes in de buurt heb want die zijn ook zo dol op dit soort restaurants.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik voorzie Hitchcock beelden :) Goed idee zo'n pinkakaaspot!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Luxe restaurantje voor ...zo leuk gemaakt.
  Veel plezier met je huis vol vanavond...zo gezellig dan he.
  Groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh die pindakaas ........Als ze de weg eenmaal gevonden hebben zijn de potten bijna niet aan te slepen ........Zo lekker vinden ze dat!!
  Erg leuk gemaakt!
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja zo is het helemaal leuk, zo'n zelfgebouwd vogelrestaurantje. Ik zag ze wel eens kant en klaar bij een tuincentrum, maar dan vond ik ze toch wel prijzig hoor.
  Heerlijk als je dat van wat resthout zelf even in elkaar kunt knutselen. Veel leuker zo...toch?
  Ik wens je een feel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat restaurantje van Jan ziet er tip top uit-daar zal menig vogeltje van genieten. Net zoals JIJ geniet van een vol huis-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh...wij hebbben ook zóveel plezier van ons vogeleethuis. Mijn vader heeft ;m voor ons getimmerd. De potten pindakaas zijn niet aan te slepen. Hele taferelen spelen zich er rondom af. Echt een gouden tip voor iemand die zich wezenloos verveelt achter de geraniums :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...