dinsdag 12 februari 2013

Alles gaat "z'n gangetje"...

De rust is hier wedergekeerd in huis. De meisjes zijn allebei op hun eigen stek, Mirte ging zondag al. Ondanks dat ze geen weekend ov heeft, besloot ze toch maandag maar niet af te wachten. Dan zou ze om 7 uur de trein moeten hebben om om 9 uur op college te zijn. En als er dan toch per ongeluk een wisseltje vast gevroren zou zijn...

Fleur ging gisterenavond. Voor het eerst naar haar nieuwe kamer. Ze had er zin in. Jan heeft vanochtend vroege dienst. Om 5 uur gaat dan de wekker. En Junior vertrok vanochtend om kwart over 8 weer naar z´n stageplek. Hij heeft het er prima naar zijn zin. Voelt zich helemaal op zijn plek. Toen ik ´m vanochtend vroeg of hij dit zo ziet zitten, een werkend leven achter een computerscherm zei ie volmondig "ja!"

Nu gaat ie zelf wel een beetje een andere kant op met zijn opleiding, feit blijft dat het werken achter de computer  plaats vindt. Mooi dat hij z'n plannen al zo uitgestippeld heeft. En dat voor een 16 jarige!

Ik begon aan het schrijfschrift dat bij de Flow zat. Hier zie je Mevr. Williams erin schrijven. Zij publiceert het op haar blog. Ik heb er om privacyreden voor gekozen het voor mezelf te houden. Maar dat zoiets werkt, da's één ding wat zeker is! Je krijgt er echt inzicht van. Een grote spiegel voor je neus, ook wel gezegd. Een aanrader dus!

De bus is stuk. Pino kon "zijn hoofd" niet meer zelf koel houden. Kwestie van kapotte radiator. Ding is weggebracht voor reparatie en hopelijk kan Jan 'm vanmiddag weer inbouwen. Tot die tijd is mijn groene autootje Jan's redding. Heerlijk zo'n stabiel autoexemplaar :o

Pino weet wel van timing. Als dit akkefietje vorige week gebeurt was, hadden we toch een probleempje gehad. Er passen geen meubelstukken in mijn groene autootje... Tuurlijk, er valt altijd wel iets te huren, maar dat kost dan ook meteen weer...

En zo keutelen we hier door. Er is altijd wel wat, net een gewoon gezin ;)) We houden de moed erin, da's maar het beste op zo'n moment.

En, oh ja. Fleur gaat vandaag voor t.v. opnames! Nee, ik mag er verder helemaal niets over vertellen. Staat nogal wat boete op, zo'n 10.000 euro. Dus dat laat je dan wel. Zelfs ik. En Mirte moet morgen naar Rotterdam. Een presentatie geven op de Hoge school daar. Ze is gevraagd door een mede studente. Om samen de studie Biomedische Wetenschappen te promoten.
Ze had al "ja"gezegd, en later kwamen de meiden erachter dat het meer een optreden was. Voor een zaal van 300 mensen! Nou ja, ze doen het gewoon. Ik ben stiekem best een beetje trots op mijn meisjes. Zomaar de grote wereld in, ze durven wel!

Nou, ik geloof dat ik alles wel weer een beetje verteld heb wat er hier gaande is. Ik ga nu maar eens een hond blij maken. Die ligt met één oog open te "slapen" op z'n kleed. Ik weet zeker dat, zo gauw ik de klep van de laptop dicht doe, er behoorlijk wat meer actie uit dat beest komt. Tijd voor een ochtendwandeling dus... zo kom ik er ook nog eens uit :))

9 opmerkingen:

 1. Je mag ook trots zijn. Op alle drie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd leuk om je verhalen te lezen, omdat je net een fase verder bent met je kinderen. De mijne komen daar volgend jaar in, en zo kan ik vast een beetje zien hoe dat zal zijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelofelijk hoeveel meer zelfvertrouwen die jongelui van tegenwoordig hebben. Is inderdaad jaloersmakend he? haha.
  En ja hoor maak ons maar nieuwsgierig over je dochter die op Tv komt. Nu gaan we fantaseren. Toch niet Barbies bruiloft? ;-) En dan die hond he, het zijn net mannen, allemaal dezelfde. Hier ook herkenbaar als ik de computer uitzet dan springt ze op en ik heb hier dan ook 2 katten die beginnen te miauwen omdat ze meewillen.
  Ik zit met een groot probleem wat mijn neefje betreft daarom zou ik graag willen weten wat voor richting jouw zoon gaat doen op school. Je mag me ook mailen sb125104@telfort.nl Je zou me erg helpen want we zoeken iets anders voor neefje. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, Fleur heeft niet zoveel met die programma's waar Barbie in voor komt, gelukkig maar...
   Jan gaat de opleiding Mediavormgever Interactief doen op het ROC. Da's een vrij brede opleiding. Als vooropleiding heb je daar TL voor nodig. Da's hetzelfde als de MAVO van "vroeger". Daar doet Jan dit jaar examen voor. Zoals ik al las is jouw neefje ook geïnteresseerd in computers. Dis wíe weet, is zo'n opleiding ook iets voor hem!

   Verwijderen
 4. Heerlijk he grote kinderen ;-) En de rust is dan ook weer heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk als alles z'n gangetje gaat.
  Even tijd voor jezelf is dan ook wel weer fijn!
  Enne een frisse neus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me nu even heel erg zalig, dat de kinders wat zelfstandiger waren alvast....nou ja nog een paar jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Wat heerlijk hè, als je met zo'n gevoel van trots naar je kinderen kunt kijken. Fijn dat Jan het zo naar zijn zin heeft op zijn stage en dat Mirte en Fleur nu lekker gesetteld zijn in hun woningen. En zulke mooie plannen die je meiden maken, heerlijk... En als alles dan weer lekker z'n gangetje gaat, dan is het goed!
  Ik wens je een heel fijne namiddag en avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...