zaterdag 2 februari 2013

Voorbereiding kerstdiner en vandaag niet koken!

Ja, je leest het goed. Waren Jan en ik in december erg vroeg met hét diner, Fleur is wat later. Maandagavond gaat het bij haar thuis gebeuren. Met haar 5 huisgenootjes en de nieuwe huurster. Ja, die in Fleur's kamer komt binnenkort. Dus het is een beetje een kerst-afscheids-welkomdiner. En iedereen zorgt voor een onderdeeltje ervan. Fleur voor het toetje.

Tiramisu. En dat gaan we zo samen even in elkaar flansen. De boodschappen ervoor haalde ik gisteren toen ik toch naar de supermarkt moest voor de wekelijkse boodschappen. Zo eventjes een receptje op het grote www opzoeken en dán de keuken in.

Komt goed uit dat ik vandaag zelf niet hoef te koken. Heerlijk idee! Hoe dat zo komt? Nou, mijn ouders waren eind januari 53 jaar getrouwd!


Plaatje van www.

Met oud en nieuw trokken we allemaal onze agenda's en na veel gepuzzel kwamen we op de datum van vandaag uit. Dus vanmiddag zijn we met z'n allen bij opa en oma. Best uniek, ook voor ons als gezin. Mirte komt nl. voor het eerst weer thuis na 2 weken!

Opa en oma maakten een buffet. Daar draaien ze hun hand niet voor om. Vind ik toch bewonderingswaardig, tenslotte lopen de leeftijden van hen zo langzamerhand richting de tachtig, dus ze zijn de jongsten niet meer...

Maar nog steeds heel actief, dat wel. Opa kan nu eenmaal ook niet stilzitten. Frutselt wat af in de schuur en als hij daar niet zo veel te doen heeft vind je hem op de voorslaapkamer, tussen de klokken. Heb je zo'n ding in huis en loopt ie niet meer, opa zoekt net zo lang tot hij het deffect gevonden heeft. Om het exemplaar vervolgens gezellig samen met oma terug te brengen naar de eigenaar. Kopje koffie erbij en even kletsen, je kent dat wel.

Oma loopt elke dag nog een stuk met hun hondje, Tessie. En thuis is zo vaak achter een boek te vinden of achter de computer. Ja, als het huishouden dan gedaan is hè. Want ook daar draait ze haar hand nog niet voor om. Nog steeds houdt ze het schema aan dat ze 53 jaar geleden, net na haar trouwen, in heeft gesteld. Knap tóch?

En in de zomer? Dan fietsen ze. Met hun elektrische fietsen toeren ze door ons landje. Kopje koffie onderweg, en zo zit er zomaar weer een gezellige zomerdag op. Een uitkomst voor hen, deze fietsen! Ik hoop dat ze daar nog héél lang gebruik van kunnen maken!

Natuurlijk nemen we een cadeautje voor hen mee vanmiddag. Wat dat is? nee, dat vertel ik niet. Want ze behoren met hun tweetjes tot de grote groep stille lezers van mijn blog. En het moet toch nog een beetje een verrassing blijven!

Nou, opa en oma, nu jullie toch meelezen... Natuurlijk nog van harte met al die jaren huwelijk en nog veel van dit soort jaren toegewenst! Tot vanmiddag! Zo tegen half vier, is dat goed?

8 opmerkingen:

 1. Proficiat Trudy én ouders natuurlijk.
  Ik wens jullie een fijne dag toe en eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge 53 jaar getrouwd! Van harte gefiliciteerd!
  En wat fijn dat ze nog zo goed kunnen allebei
  Hele fijne middag toegewenst met de hele familie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een dikke proficiat voor je krasse ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hweel veel plezier vandaag. Mijn ervaring is dat oudere mensen met vele interesses het beste oud worden.
  Het houd lichaam en geest jong. Wat heelrijk he als je ziet dat ze nog zo kunnen genieten. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is wel een felicitatie waard,dus bij deze.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Nog gefeliciteerd dan met het 53-jarig huwelijk van je ouders. Wat heerlijk dat ze nog zo fijn actief zijn, ondanks hun leeftijd. Mijn vader is net zo, die wordt dit jaar 78, maar kan niet stil zitten. Een paar keer per zomer fietst hij nog van Zeist naar Vogelenzang, waar hun stacaravan staat. Dat is toch gauw 85 km heen en ook weer terug. Niet op één dan, maar toch, ik doe het hem niet zo gauw na...
  Mijn moeder is niet zo actief meer, heeft slechte benen, maar zij breit nog dagelijks en is ook achter de pc in haar element. Heeft zelfs haar eigen blog...
  Eet smakelijk en geniet er van...
  En Tiramisu is zo'n heerlijk toetje, ik ben ervan overtuigd dat Fleur punten scoort daarmee.... haha... alsof dat nodig is...
  Fijn weekend verder,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Heerlijk he, als je een dag niet hoeft te koken!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...