dinsdag 12 juli 2011

Autootje stuk....

M´n groene autootje deed het niet meer. Zaterdagavond zou ik Fleur even naar het station brengen. Ik reed even achteruit de oprit op waar ook 2 aanhangers stonden. Jan ging net Black Moose een sopbeurt geven en vond het leuk mij te laten schrikken door HO! te roepen. Van schrik sloeg de motor van de Polo af om vervolgens niet meer aan te gaan.

Wát ik ook deed.... hij wou gewoon niet meer. Dus Jan bracht Fleur even en de volgende dag ging ie polshoogte nemen. Nu is Jan geen automonteur van beroep, maar wél onderhoudsmonteur. In de fijn elektronica maar dat ter zijde.. Z´n hobby is wel aan auto´s sleutelen, dus daar ging ie...

2 Dagen duurde het...Alles uitsluiten wat er kapot kón zijn. Elke keer als ik hoorde dat ie aan het starten was duimde ik even voor hem. Maar nee, het Poloforum moest er zelfs bij aan te pas komen. Op het laatst zou het volgens deze mensen alleen nog maar aan de computer in de auto kunnen liggen. Dus die eruit gehaald, nagekeken en weer ingebouwd, nee, nóg niet.


M.P. erbij, en ergens dicht in de buurt was er een bedrijf die er nog 4 had liggen. 1 Opgehaald, ingebouwd en starten maar. Jaaa, hij sloeg aan. Ik helemaal blij, maar Jan zei dat de auto behoorlijk inhield. Eerst dacht ik nog, ach daar wen ik wel aan, maar ´t is natuurlijk wél een beetje link als je even snel ergens voor langs moet.

Poloforum. Vraag gesteld, en een lezer kwam met de tip om te kijken of de leeftijd v.d. computer wel aansloot bij de leeftijd van m´n autootje. 17 inmiddels.... Toen Jan zag dat dit niet zo was, het scheelde 1 jaar heeft ie vanochtend de rit naar het bedrijf nóg maar een keer gemaakt. Hij kwam opgelucht thuis. En eerlijk gezegd, ik ben misschien nog opgeluchter dan hij...

Want ik vind het héél lastig als Jan´s vakantie wordt opgeslokt door zo´n akkefietje. Auto´s zijn leuk hoor, maar ze moeten het wel doen!

6 opmerkingen:

 1. Pfffff..../ wat een pech. Gelukkig doet hij het weer.

  Ik heb ook zo'n handige man. Wees er maar trots op:-).

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn,dat je auto het weer doet.
  En gemakkelijk,zo'n handige man.
  Ik denk dat je heel wat geld hebt bespaard.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig doet tie het weer! Ideaal hoor, zo'n handige man! Nu zijn jullie wel echt aan vakantie toe zeker ;-)

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is dus mijn probleem... ik zeg altijd, ik heb mijn eigen begrenzer, gevaarlijk langzaam en houd in.... computer dus, mmmmm even sparen. goede tip. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gelukkig dat het weer opgelost is. Toch erg handig hoor zo'n handige man.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat de auto het weer doet. Altijd balen als je ineens zonder zit. En gelukkig nog voor de vakantie geregeld. Man is, als fervent VW-rijder, jaloers op een 17 jaar oude polo :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...