dinsdag 26 juli 2011

Zomer in Trier.

Om half negen ontbeten we vandaag. Dat vonden we even nodig, want Trier moest bezocht worden. En aangezien we 's ochtends niet van haasten houden en het ook nog een uurtje rijden was, kozen we voor een wat vroeger tijdstip..

Na zo'n zonnige dag als gisteren viel het even tegen toen ik het vanochtend hoorde regenen bij het wakker worden. Snel buienradar gecheckt en ook daaruit bleek dat die regen niet echt op zou houden de komende dagen. 'n Beetje een domper, maar we lieten ons niet weerhouden. Om elf uur liepen we rond in de stad.

En de zon scheen volop! Het blijven voorspellingen, dat zie je dan maar weer... We waren sowieso blij dat we gegaan waren want wat een mooie stad is Trier! Prachtige gebouwen en ook hele leuke winkels. Ik ben volgende week jarig en heb bij wijze van cadeautje een mooi nieuw stelletje kleding uitgezocht. Ben er heel blij mee!

Junior kreeg de opdracht foto's te maken vandaag. Vond ie helemaal leuk, anders verveelt ie zich zo snel in de stad. Niet zo gek hoor, met 2 van die zussen en een moeder die ook altijd wel een reden heeft een shopje in te duiken. (even voor de consuminderaars onder ons, de haarverf is spotgoedkoop bij onze buren!). Dus Jan nam de opdracht serieus. Zie hier een van de resultaten...


Fleur had op het www gelezen dat er op de Hauptmarkt kunstenaars te zien waren. Van sieradenmakers (net iets voor mij...), iemand die van ijzerdraad de meest kunstige dingen maakte, (Jan heeft er nog een adelaar van gekocht) tot een heuse sneltekenaar. Leuke portretten had ie er liggen, en de meisjes hoefden dan ook niet lang te twijfelen. Beiden zaten ze model voor hem. Eerst Fleur:En daarna Mirte:Ze waren erg blij met het resultaat. Ik vond het ook heel knap zoals die man  hen zo treffend op papier zette. Leuk hoor!

Daarna kwam het Porta Nigra in beeld:


Wat een prachtige oude poort! We konden het dan ook niet laten die te beklimmen. Het uitzicht was adembenemend:Net toen we de poort uit kwamen begon er een "buitje". Wow, wat een lading water kwam daar in een kwartiertje uit de lucht zetten! De lunch was er een beetje bij in geschoten, dus we doken een Backerei in. Na een lekker kopje cappuccino en thee met iets erbij konden we ons dagje weer zonder paraplu voortzetten. En de rest van de dag hebben we alleen maar zon gezien. Buienradar, eat your heart out!

10 opmerkingen:

 1. Ja,prachtige stad is Trier.
  Ben er ook eens geweest en heb de Porta Nigra ook uiteraard gezien,maar niet beklommen.
  En leuk,hoe je dochters getekend zijn.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie zullen het verdiend hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, wij hebben ook genoten van Trier. Wat een prachtige stad is dat! Tja, en die buien? Die zijn vast in een ander dal gevallen, da's het voordeel van heuvels en dalen. Geniet nog even!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Trier is zeker mooi - ook in de regen trouwens, weet ik uit ervaring. Dan lijkt de Porta Nigra echt zwart...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk joh je vakantie! Geniet ervan. Leuk allerlei inspiratie opdoen, uitrusten en genieten van elkaar en de omgeving.
  Hoop op mooi weer voor je vandaag!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke dag. Ik vind de portretten van de dames ook erg geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Trier is mooi he|? We zijn er vorig jaar geweest, prachtige stad! Geniet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stad, Trier. En ja, veel dingen (m.n. toiletartikelen) zijn in Duitsland stukken goedkoper dan in Nederland: profiteer er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je toch een kanjers. Heel mooi getekend. En jullie hebben geboft Met het weer!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's! Heerlijk zo'n vakantie.

  Maar je dochter met het donkere haar is in het echt veel mooier hoor, waarom heeft ze een soort bof ofzo op de tekening?

  Je bent vast supertrots op zulke meiden.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...