zondag 3 juli 2011

Bloggen tot nu toe.

Voor dat ik er aan begon, broeide het al heel lang. Hoe zou het zijn om een blog te hebben, vroeg ik me af. ´k Kon me voorstellen dat je, door het schrijven in zo´n blog, de ladybirds in je leven wat meer zou opmerken. Ik wist natuurlijk wel dat ik zát in het leven heb om heel dankbaar voor te zijn, maar dan rijst bij mij vaak de vraag: haal ik er alles wel uit?


t Kan soms frustratie oproepen... hele plannen hebben maar die komen er dan soms gewoon niet van.En dan aan het eind van de week zo'n knagend gevoel hebben. Ik wil eigenlijk nog dit en dat, en het weer niet gelukt deze week. Dat gaat mij dan heel veel energie kosten, en die had ik absoluut niet, in die tijd. Het resulteerde ook in een flinke burn-out. Het roer moest om.

Dit blog, dat was mijn antwoord. Want, al komen lang niet al mijn dromen of anders gezegd plannen uit, ik heb veel meer oog gekregen voor wat er wél is. En als ik zie hoe leuk het is om het soms nog eens "na te bladeren" dan ben ik er heel blij mee.

Ook de contacten die we samen hebben vind ik zeer de moeite waard. Zo was er de workshop bij Makkie, je leest daarna de bloggen van de dames die je daar ontmoette toch net met andere ogen. En dan komt er een vraagje van Thea of we iets ruilen kunnen. Leuk! 'k Heb oorbelletjes van de hangertjes gemaakt en ik draag ze met plezier. En nu lees ik weer dat er iemand op precies hetzelfde vakantieadres terecht gaat komen als wij!

Ook "surf" ik nog steeds regelmatig rond. En heb deze week weer leuke nieuwe bloggen ontdekt. Zo is er Lien, die een prachtige pipowagen bezit..  ( wil ik ook ;) en hoofdzaken over een "prettig gestoorde"moeder, heel leuk. En ook kwam ik pluk de dag tegen, het laatste blogje van haar zegt wel waarom mij dat zo aanspreekt. Zó mooi te lezen hoe anderen hun leven en blog invullen!

Als ik dan nu de balans op maak kan ik alleen maar concluderen dat bloggen mij heel veel gebracht heeft. En ik ben nog láng niet uitgeschreven! Er is nog zo veel wat ik wil en wat ik de moeite waard vind om een stukje over te schrijven . Jullie zitten voorlopig nog aan mij vast. Sterker nog, er broeit zelfs een plannetje voor een tweede blog!

21 opmerkingen:

 1. Wat lief Trudy dat ik ben genoemd in je blog.
  Weer zo,n lieverd.
  Jouw schrijven spreekt me ook enorm aan mischien ook omdat jouw kids ongeveer dezlfde leeftijd hebben als ik en bijna dezelfde hond.
  Bloggen is echt leuk er zitten een hoop voordelen aan.
  Ik hoorde dat er ook wel eens nare berichten geplaatst worden door ombekenden dus daarom bekijk ik ze eerst maar even zelf maar tot nu toe heb ik het getroffen en zijn ze allemaal even lief.
  een fijne zondag.
  groetjes van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Trudy,
  Mooi om te lezen. Ik vind het zelf ook nog steeds superleuk om te doen. Ik zie het als het vormen van een dagboek van mijn leven met daarin mijn eigen dingen, maar die van en met de kinderen. Waardevol!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word toch zo moe van de gedachte 'haal ik er wel alles uit'. Je wordt tegenwoordig overstelp met 'must-haves' 'must-be's' en 'must-do's' Het meeste blijkt achteraf de moeite niet waard. Daarom is consuminderen nou net zoiets fijns. Je wordt er zo lekker relaxed van. Ik zie de marketing achter de 'must' meestal in een oogwenk tegenwoordig. Jaaa, daaaag, daar trap ik niet in, hoor!! Dat leer ik mijn kind dan ook.
  Die mensen die van een afstandje gezien alle musts doen en hebben, blijken uiteindelijk helemaal niet zo gelukkig. Ze hebben geen rust, kunnen nooit al hun aangewakkerde verlangens vervullen, zijn nooit tevreden, laten zich leven door de waan van de dag en dan gaan ze scheiden, wordt iemand ziek of pleegt hun partner zelfmoord omdat ze nooit aan die eindeloze reeks wensen kunnen voldoen.
  Ik zie het gebeuren en zeg. Stop! Nee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blog nu een paar jaar...eerst bij punt.nl en daarna bij blogger dus en het bevalt me zo goed.
  Zoveel dat je kunt delen met tal van blogvriendinnen die je ( de meeste dan)m alleen van naam kunt en die altijd wel een reactie/advies/medeleven/tips geven.
  Ik hoop dit nog lang vol te houden hoewel ik ook lees dat 'men' soms vervelende reacties kan geven op bepaalde blogs en dat is dan wel een minpunt hoor. Maar negeren denk ik dan....en kan ik makkelijk zeggen want heb er gelukkig nog geen 'last'van.

  Fijne dag, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey goed te horen dat we voorlopig nog aan je vastzitten! En wat ontzettend lief dat je reclame voor me maakt, dankjewel!!!
  Ik had mijn blog gestart omdat ik mee wilde doen aan het round robin project, maar ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden! Ik heb altijd een passie gehad voor alledaagse dingetjes, een zelfgemaakt werkje, een mooie bloem, leuke spulletjes voor in huis. En hoewel ik hele lieve vriendinnen heb, op creatief vlak kan ik er niet echt mij ei kwijt. En hier wel! Dus ik ben voorlopig ook nog niet van plan te stoppen (heb nu al allemaal ideetjes die ik met kerst wil delen/posten, haha)
  Fijne zondag!
  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk Trudy dat je hier zo lekker je ei kwijt kunt. En je schrijft ook zo lekker makkelijk. Heerlijk lijkt me dat. Ik heb daar iets meer moeite mee. Maar ik lees je blog graag dus fijn dat je lekker doorgaat! :) En ben heel benieuwd wat je plannen voor je 2e blog zijn.?!
  Je houdt ons op de hoogte toch?
  Fijne zondag!
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,

  Leuk dat jij me ook nog even noemt,en de ruil goed uitviel!!
  Je hebt je oorbellen al klaar? Ik heb er nog niks mee gedaan!!Oei oei.......alleen een foto van gemaakt,om in een logje te verwerken.
  Maar ik ben er blij mee! Laat dat even duidelijk zijn!!

  Ik vind je schrijfstijl heel leuk, leest lekker weg. Ik ben begonnen met foto's en de tekst was bijzaak,maar het went,het lukt me steeds beter!
  Al zal ik nooit zo goed worden als jij. Maar, dat hoeft ook niet,ieder z'n ding!!

  Toch??
  Ik ben blij dat we nog lang niet van je af zijn!!!
  Ook blij dat je mij gevonden hebt,of was het andersom?

  Geniet van de zondag,liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke blog. Ik ben er nog niet lang maar kan je wel vertellen dat het heerlijk is om te bloggen. Even je verhaal kwijt en dan leuke reacties krijgen. Posten lezen en jezelf erin herkennn. Lekker veel inspiratie op doen. Ik vind het fijn. Veel plezier met bloggen Trudy. Fijne zondag. Lieve groet JAnneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt dit zo mooi opgesomd en opgeschreven...
  Echt fijn.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Trudy,
  Nou, ik lees jouw blog graag - dus ik ben blij dat je 'doorblogt' :-) Het mooie van het schrijven van een blog vind ik ook dat je van een afstandje je leven bekijkt. Een soort van reflecteren. En het genieten van kleine dingen in je leven - dat vind ik zo waardevol. Niet het najagen van alsmaar meer, en alsmaar groter... Ik las in het vorige stukje dat jullie binnenkort met vakantie gaan? (grappig tekeningetje, trouwens) Veel plezier!
  Groetjes
  "Mosterdzaadje"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hallo Trudy, hier die prettig gestoorde moeder. Wat een enorm compliment zo op deze zondag. Ik ben ook volger van jou geworden hoor! Ik heb dankzij Eefie opeens zomaar volgers gekregen. heel leuk allemaal. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kijk elke dag even bij je. Ik vind het heerlijk om je logjes te lezen. En ik ben blij dat je er zelf ook veel plezier aan beleefd.

  Bloggen is een wereld op zich en ik ben blij dat ik in die wereld mee mag draaien.

  Een mooi stukje....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je heb een echt schrijvers talent, bij mij ontbreekt het daar nog wel aan, kom graag even bij je lezen.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk dat het je zoveel oplevert, dit zijn waardevolle dingen. Hou eraan vast!!!
  De wereld zit vol met verrassingen en het bloggen is er één van!!!

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vind je ook niet dat je je soms zo rijk voelt als je bij anderen de blog leest? Dan weet ik weer waar ik allemaal dankbaar voor mag zijn!

  Goed dat je het hebt opgeschreven!
  Lieve groet,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je dat prachtig opgeschreven. Het bloggen vind ik ook een extra verrijking van mijn leven. Ik heb al zo veel lieve, leuke, mooie en soms ook kritische reacties gekregen. Zelfs de kritische reacties vind ik fijn, mits ze goed onderbouwd zijn. Je kunt met mij heel goed in discussie, helemaal prima! Ik heb al eens een blogster ontmoet en vind het ook grappig dat wij hetzelfde vakantiepark hebben geboekt. Misschien spreken we elkaar wel even (mits je dat natuurlijk leuk vindt), en anders zwaaien we wel naar elkaar. Jouw kids zal ik misschien wel herkennen van de foto's. Wat is de wereld toch eigenlijk klein he!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb er niets op tegen hoor,dat je voorlopig nog door gaat,ik lees je graag.
  Ik ben pas vanaf begin maart bezig met bloggen,had er tot voor kort zelfs nog nooit van gehoord en nu ben ik een van de vele bloggers en vind het kei-leuk.

  En fijn,dat het bloggen je zoveel gebracht heeft.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi blogje, ik vind het ook een heerlijke uitlaatklep. Je krijgt, net wat je zegt, meer oog voor de kleine, waardevolle dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk logje. Bloggen brengt inderdaad heel veel moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Bloggen kan gewoon een heerlijke uitlaatklep zijn! Op naar je tweede blog dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat fijn om te lezen dat je blog je helpt om alles in perspectief te (gaan) zien. Ik vind het leuk om hier regelmatig even te buurten.
  En zoals een enthousiaste Stuiterbol betaamt, ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar je plannen voor een tweede blog.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...