zaterdag 9 juli 2011

Dagje brocante!

Wij zijn altijd te porren voor een brocante marktje. En nu lás ik toch op een blog dat B.rocante aan de IJssel zo leuk was. In Deventer. Laten we daar nou maar een half uur rijden vanaf wonen... Grappig toch, soms woon je ergens bijna bovenop en dan word je enthousiast gemaakt door iemand die van veel verder moet komen..

Dus vanochtend stapten we om 10.00 in de Volvo. En na in De Worp gratis geparkeerd te hebben, hield alleen de IJssel ons nog tegen. Gelukkig kun je vanuit daar met een veerpont naar de overkant.Voor het ouderwetsche bedrag van 1 euro en 40 centen voor een retour! Altijd goedkoper dan een parkeergarage en als je aan wal stapt ben je midden in de stad. Klein stukje lopen achter de meute aan en daar was de markt.
Niet zo heel groot, maar wel heel leuk. Ik kán maar niet langs serviesgoed heen lopen en had dan ook al snel dit theepotje te pakken:
 Zelfs nog 3 euro eraf gekletst. Best knap voor mijn doen.. Later kwam ik deze roosjes nog tegen:
 'k Had al het idee zelf gewichtjes voor aan het tafelkleed buiten te maken en deze lenen zich daar prima voor. Wat combineren met kraaltjes, misschien nog wel met kant en dan moeten er alleen nog klemmetjes aan. Even kijken waar ik díe vandaan haal. Iemand een ideetje?

De stad Deventer is ook de moeite waard. In de reguliere winkelstraten hadden ze nu uitverkoop,  3 halen 2 betalen leverde me een paar schoenen, een bloemen T-shirt en een mooie riem op, voor 35 euro : ) En later kocht ik nog een T-shirt. Jan moest nodig een spijkerbroek, V..en D bracht uitkomst voor een zacht prijsje.. Maar ook kom je er hele leuke straatjes met aparte winkeltjes tegen.

Met brocante, alweer, maar ook spirituele winkeltjes en ik zag zelfs een winkeltje gespecialiseerd in stempels. Om je maar een indruk te geven.. Ook het oog krijg wat. Wij zijn altijd dol op alles wat eruit springt, vandaar deze foto:
 En Jan kon het niet laten, hij kwam de scooter tegen waar zijn vader vroeger met plezier op rond heeft gereden:Een echte Heinkel..

Er moest ook nog even gepauzeerd worden, dat deden we gezellig bij de H. ema. Het uitzicht is hier ook heel speciaal:
Zo hadden we een geslaagde dag. En heb ik je enthousiast gemaakt voor een dagje D. eventer, kijk dan even hier. Veel plezier!

14 opmerkingen:

 1. Gelukkig ben je er niet voor niets naar toe gegaan.
  Je hebt er leuke dingen kunnen scoren.
  En wat is Deventer mooi.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke spulletjes. En bijpassend!! Daar hou ik van.
  Fijn dat je zo genoten hebt.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien een hobbywinkel of doe-het-zelfzaak?
  Leuk dagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hi leuk om te lezen dat jij daar ook bent geweest,en je hebt toch nog wat leuks gescoord.

  fijne avond
  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deventer is een hartstikke leuke stad! Ik woon er niet zo ver vandaan en ga er graag zo nu en dan struinen en ook m'n broertje woont hier. Helaas kon ik vandaag niet anders was ik zeker naar de brocantemarkt gegaan. maar er komen er nog meer ;)
  Fijn dat je't zo leuk hebt gehad vandaag!
  liefs, Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat staat nog steeds op ons lijstje....naar Deventer. M'n vader komt oorspronkelijk uit Deventer en vroeger woonde er een tante. Elke keer zeggen we dat we weer keertje heen gaan en dan echt naar de binnenstad...maar komt er telkens niet van. Jou foto's helpen me nu weer herinneren...moet er nu toch eens van komen! En je hebt nog leuk gescoord ook.
  Alvast fijne zondag.
  Lieve groet,
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee, grappig Stina, 'k wist echt niet meer wie me op het idee had gebracht, maar jij was het!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oja, Deventer is prachtig, net als Zutphen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi! en fijn dat je leuke dingen op de kop kon tikken....
  Ziet er gezellig uit ook.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kunt wel zien dat het een leuk dagje uit is geweest. Deventer is een mooie stad vind ik, mijn dochter heeft er een klein jaartje gewoont voor haar studie, dus dan is zo'n stad wel speciaal.

  Met het pontje is altijd een leuke belevenis. Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ouderwetse gordijnklemmetjes ??? Worden ook vaak gebruikt om oude kaarten en/of prenten op te hangen , misschien is dat een optie ! Leuke stad Deventer , ook met de Dickensdagen een bezoek waard.
  Fijne zondag , groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij waren daar ook!
  Zijn elkaar vast tegengekomen. Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat gezellig! Leuke spulle gescoord. Laat je ons nog even weten als het gelukt is met je tafelkleedklemmetjes? Fijne dag. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...