woensdag 6 juli 2011

Even bijkletsen...

Hè, lekker, ik heb vakantie! Waar ik nu mee "bezig" ben is vertragen en acclimatiseren.... 't Is zó druk geweest de laatste tijd, dat dat echt noodzakelijk is.... Vandaar het korte berichtje maandag en gisteren helemaal geen één. Gewoon niet aan toe gekomen.

De laatste tijd heb ik best veel kettinkjes gescoord bij de kringloop en tweedehands winkel. Gisterenavond heb ik ze allemaal uit elkaar geprutst en de kralen gesorteerd en in zakjes gedaan. En toen kón ik het niet laten... er is gelijk al een nieuw kettinkje uit gekomen..

De kralen "gestreept" geketteld en wat bedeltjes onderaan gemaakt als hangertje:
Ik vond hem lekker zomers geworden, lichtblauw is een favoriet van mij.

Vanochtend rustig begonnen. We hebben iets langer kunnen slapen. Junior heeft nog wel "school" maar dat betekend vandaag paintballen in Zutphen. De plek waar dit plaats gaat vinden is prachtig voor de jongens, nl. de vroegere jeugdgevangenis. We hebben het eens bekeken allemaal op de website gisteren, ook voor Jr. om zich er een voorstelling van te maken. Het lijkt wel een achtergrond van een computerspel, maar dan in het echt!
Ik ben benieuw hoe hij het vindt. Jan levert de jongens straks weer op school af. Hij heeft late dienst vandaag en hij werkt in Nijmegen. Dus het ligt mooi op de route. Eigenlijk zou ik vandaag nog een rapportgesprek hebben op school, maar de leraar was zo lief dat tussen de middag even met Jan te doen. Scheelt mij weer een ritje van 35 min. heen en 35 terug. Fijn als ze zo meedenken!

Het paintballen is iets wat normaal veel te prijzig zou zijn. Maar de jongens hebben er hard voor gewerkt. De Lions in Arnhem hadden hen aangeboden geld te doneren als zij de buurt schoon gingen maken. Dus zo geschiedde. En daarna hebben ze nog lege flessen verzameld om aan het bedrag te komen. Dus er móest iets voor worden gedaan, maar dan héb je ook wat! Goed idee om ze het zo te laten ervaren!

13 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat jullie al vakantie hebben. Alles gaat (bij ons dan) een tandje terug... Geniet maar lekker van elkaar!

  LIeve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk als je zoiets moois van gebruikt spul kunt maken!
  Onze oudste is ook onlangs in de gevangenis geweest - slechts op bezoek - in Vught. Maakt best indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat je kettingen hergebruikt. En Paintballen is natuurlijk ook wel een heel leuk uitje voor de leerlingen. Geniet van je lage tempo! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed,zeg die ketting.
  Ik zou er geloof ik niet het geduld voor hebben.
  En daarom vind ik het zo knap.
  En wat een orgineel uitstapje voor de leerlingen,zeg.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig geworden hoor je ketting.
  wat een goed plan om dat op deze manier te doen.
  Scheelt vast een heleboel geld.
  En je zoon heeft het vast hardstikke naar zijn zin in de gevangenis.
  groetjes van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook vakantie, dus ik ben druk vakantiewerk aan het regelen. Als het nu meezit zou ik zelfs zo'n 50 uur per week kunnen werken, maar dan moet ik nog wel aangenomen worden xD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij weet er met kettingen altijd weer iets leuks van te maken! En goed dat de kinderen er wat voor moeten doen. Kan nooit kwaad dat ze leren dat voor niets de zon opgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je op die manier nieuwe kettingen ontwerpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat vind ik nu zo leuk, oude kettingen hergebruiken en zo heb jij een nieuwe creatie, heel mooi.
  Hopen dat je zoon een superdag heeft gehad
  Lekker stoer voor jongens van die leftijd.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh heerlijk vakantie, ik moet nog 3 weekjes wachten.. en wat een goed begin om je vakantie creatief te beginnen. Ketting is prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey geniet lekker van je vakantie. Ik vind je ketting heel erg mooi zeg. liefs en fijn weekend. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vakantie, wat lekker! Geniet er lekker van. Maar dat je je best zie ik, lekker rommelen met kralen en bedels... Heeft je zoon het naar zijn zin gehad? Fijne dag. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...