zaterdag 23 juli 2011

Dagje Cochem.

Zoals ik had beloofd  hier een verslagje van gisteren. We zitten hier zo'n 75 km. van Cochem af en voor Jan en mij is dat een bekend plaatsje. Ooit, toen ik de leeftijd had van Mirte nu ging ik met Jan's familie al naar Cochem toe. Later nog eens met mijn ouders. Dat was het jaar dat Jan in de vakantietijd in dienst moest. Dus leuk om het nog eens terug te zien.

Gisterenmorgen tegen half elf vertrokken we. Een prachtige rit, en 't werd nog mooier toen we achter Jan's droom kwamen te rijden:Hij zei nog: "Zou die man niet willen ruilen? Wie weet kijkt ie wel in z'n achteruitkijkspiegel en denkt ie hetzelfde.." En ik: "Tuurlijk Jan, droom rustig verder.... ". Maar eerlijk gezegd vond ik deze bus heel leuk, wie weet.....

Eenmaal in Cochem aangekomen vonden we snel een parkeerplaats. Voor 2 euro 50 per dag... echt Duitse prijzen, kom daar in Nederland maar eens om... Een stukje lopen langs de Moezel zat eraan vast. En Jan vond het daar zó mooi dat ie zich ging gedragen als een echte paparazzi.....Eenmaal in het stadje bekeken we wat winkels en aten we een lekkere wafel:De meisjes vonden de winkeltjes ook helemaal leuk. Mirte kocht een leuke bloemetjesshawl en Fleur nog een mooie ketting. De doorkijkjes naar de Moezel waren ook het fotograferen waard. Fleur en Mirte wilden wel even poseren om het een beetje persoonlijker te maken....En dan het centrum van de stad... Wij raken niet uitgekeken op al die mooie kleuren van de huizen. Elk jaar verzinnen we stiekem wat voor kleur ons huis zou moeten zijn. Dit jaar komen we uit op zalmroze...Na zelf nog wat kleine souveniertjes gekocht te hebben, kregen we best trek. En wat kun je in Duitsland dan beter eten dan een onvervalste schnitsel..Zoals je kunt zien is Senior ook helemaal in z'n nopjes. Met onze magen lekker gevuld gingen we weer op naar het vakantiepark, waar een blije Tukker ons opwachtte! Een heerlijk dagje uit, dat is de conclusie!

7 opmerkingen:

 1. Jullie hadden gelukkig leuk weer zo te zien en lekker zo'n schnitsel met frietjes! 't Is een leuk plaatsje, 10 jaar geleden zijn we er met onze boot geweest. Heel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een erg sfeervol en leuk stadje; een gezellig dagje uit dus!

  Fijn weekend,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi plaatsje! En zo'n busje.... ja, dat is wel heel leuk! Ook omdat je dan je huisje bij je hebt. Tijdens campervakanties vond ik dat erg ideaal - je kan overal naartoe gaan, en onderweg maak je in je huisje een kopje koffie/thee o.i.d.
  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dag dus.
  En leuke foto's.
  Je kunt zien,dat jullie genoten.
  In zo'n busje,ben ik als veertienjarige met m'n twee zussen en ouders ook naar Duitsland gereden.
  Er zat een losse stoel achterin en op een gegeven moment,in een scherpe bocht,kukelde ik met stoel en al tegen de wereld...HIHIHI.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben een mooie omgeving uitgekozen. Valt het weer een beetje mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Marja, ja valt goed te doen. We hebben al regelmatig in het zonnetje gezeten. Vanmiddag plensde het even maar toen zaten we subtropisch... in het zwembad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig stadje, wij zijn er in februari geweest. Toen was het wel heel wat stiller zonder die terrasjes enzo :-)
  Mijn schoonouders zijn er van de week ook geweest (waren er ook in de buurt op vakantie) en vonden het ook geweldig!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...