vrijdag 22 juli 2011

Wat wil ik nou nog .....

Vandaag was het alweer donderdag. Bijna voorbij alweer. De kids zijn net naar boven vertrokken en wij zitten nog even in de woonkamer. Jan kijkt de Tour en ik pak dan de laptop. Gek is dat toch hoe snel je hier je eigen ritme ook weer hebt..

In het begin moet ik altijd even wennen en afkicken. Druk geweest in de aanloop voor de vakantie- welke moeder herkent dit niet-  en het gekke is dat ik pas echt vakantie heb als ik alles op z'n plek heb op de plaats van bestemming. Gelukkig was dat dit jaar lekker snel. De reis was uren korter dan vorig jaar en vakantie in een huisje is een stuk relaxter dan op de camping.

Jaren hebben we dat gedaan. In de caravan vakantie vieren. Voor de kinderen er waren pakten wij de sleurhut al mee. Maar wat een gedoe! Caravan op z'n plek, is de ondergrond een beetje vlak.... voortent opzetten en alles indelen. En toen ze eenmaal mee gingen moest er nog veel meer mee... campingbed, kinderstoel, speelgoed, buggy, je kunt het zo gek niet bedenken. 't Was dat de kinderen het heerlijk vonden toen ze klein waren... Maar ik was er goed klaar mee een jaar of vier geleden. En zij ook, wat een timing! 'k Ben een leeuw en ondanks dat ik de persoonsbeschrijving daarvan vaak helemaal niet op mij vindt slaan, een beetje luxe, daar ben ik eerlijk gezegd toch wel van...

Nee, dan dit jaar. Binnen een uur staat alles op z'n plek en is de koffie gezet. Top!  En dan begint het vertragen. Want wat moet er nog... nou eigenlijk helemaal niets. Heerlijk!

Maar.... eerlijk gezegd is het toch een beetje wennen. De hele dag met z'n vijven (sorry Tukker, zessen..) op elkaars lip en dan voor iemand als ik die het bijna nodig heeft eens een keertje lekker alleen te zijn.. Gelukkig was het vanmiddag zover. Jan ging met de kids zwemmen en ik koos even voor een boek met een lekker kopje cappuccino, een chocolaatje en.. rust! Precies goed!

 
                                            (foto van www).

Hoe gezellig vond ik het weer toen ze aan het eind van de middag uitgehongerd aan tafel zaten... tegenstrijdig, niet??

11 opmerkingen:

 1. Nee hoor, dat hebben veel vrouwen. Graag zorgen voor, maar ook wel eens evn tijd voor jezelf. Daarna is het altijd weer fijn met elkaar (of samen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo ervaar ik het ook altijd. En ik ben gewoon thuis. Je hebt tijd voor jezelf nodig om weer op te laden. Daarna kun je er weer dubbel van genieten. Dat blijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet tegenstrijdig maar juist goed in balans! ik heb hetzelfde als jij.. graag mensen om mij heen.. maar op zijn tijd ook graag even alleen.. lekker even tijd voor mezelf, een boek of gewoon lekker rommelen en hierdoor de batterij weer op kunnen laden en juist het weten dat er straks dan weer geliefden om je heen zullen zijn maakt dat even alleen zijn zo fijn!

  geniet!!
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En daarom is een huisje ook zo lekker... Het is, ook als de rest er wel is, veel makkelijker om je even terug te trekken op bv. de slaapkamer. Want met een caravan leef je toch in 1 ruimte.
  Mijn ouders gaan dit jaar ook weer voor het eerst naar een huisje, na jaren camperen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat worden voor ze...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat we het vandaag allebei over ritme hebben. Herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om te lezen. Ik moet ook altijd even wennen aan het nieuwe ritme van de vakantie. En ik houd ook van zo nu en dan even alleen zijn. En daarna is het dan ook weer fijn als de kinderen er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook gek op 'eventjes' alleen zijn en mijn eigen ding doen ... kan er daarna weer tegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een zaligheid heh die tijd voor jezelf zonder afleiding om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal niet tegenstrijdig. Ik denk dat de meeste moeders dit heel goed herkennen. Soms ben je zo toe aan een moment voor jezelf en andere momenten wil je ze wel uit school kijken. Geniet nog van je vakantie! Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik thuis kom uit m'n werk wil ik (na de eerste knuffels) ook altijd eventjes 'me-time'. Na een half uurtje kan ik er dan weer helemaal tegen!

  Nog een fijne vakantie verder (al is het al weer bijna voorbij, oei wat gaat dat snel!)

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Af en toe een beetje tijd en aandacht voor jezelf ;-)
  Héérlijk en dát moet kunnen !!!!!
  FIJNE VAKANTIE
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...