maandag 11 juli 2011

Spullen.

Ik kom het vaak tegen in blogland. Mensen die om komen in de spullen, en er dan ineens goed genoeg van krijgen. Hier is dat niet anders. We wonen inmiddels 14 jaar op dit adres. En toen we verhuisden heb ik alles nog door m'n handen laten gaan.

Het schijnt zo te zijn dat ik in de familie als best netjes word beschouwd. Maar hoe groot was de schok toen we in het oude huis de spullen van zolder haalden om te verhuizen.. Gênant gewoon. Zwager vroeg of de tussenmuren van dat huizenblok op de zolders er misschien uitgehaald waren :o En toen we een paar weken in dit huis zaten hebben we alsnog de zooi eens flink uitgedund...

Nu, na zoveel jaar alweer is het monster weer flink uitgedijd. En ach, opruimen dat lukt nog wel, alleen waar blijf je met de troep? Meestal stop ik die in zakken in een kastje wat toch niet zoveel gebruikt wordt of het verdwijnt in de achterbak van m'n groene autootje. Om er dan een aantal dagen last van te hebben want Tukker past er niet meer bij!

Groot was de opluchting toen ik op verschillende blogs las dat ze de strijd aan gegaan waren. Opruimen die handel en de afspraak die ze met zichzelf maakten op het www. Als stok achter de deur. Best spannend denk ik, want je word er wel mee geconfronteerd als je zo met de billen bloot gaat... Maar misschien is het toch wel wat...

Dus hier komt ie.... Ik geef mezelf een jaar de tijd om de boel uit te mesten. En ga er ook voor zorgen dat ik binnen een week van de spullen af kom die ik heb uitgezocht. Zo. Daar dan, ik kan niet meer terug! En gisteren heb ik al een klein beginnetje  gemaakt. Voor het eerst een eigen M.P. account (klik..) aangemaakt en daar staan nu een paar zwembroeken op en een korte broek die van Jr. zijn geweest. Iemand interesse?

13 opmerkingen:

 1. Succes.
  Je kunt dingen het beste snel wegbrengen of laten ophalen, zodat je je niet meer kunt bedenken.
  Uit het oog, is uit het hart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed Trudy, we hebben helemaal niet zo veel nodig.
  Al die spullen die steeds weer het huis binnen komen. je wordt er echt niet gelukkiger van.
  heel veel succes meid.
  liefs van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik klik overal op ook, ik heb geen zwembroeken nodig :D maar volgens mij klopt je link niet... ik kom op mijn eigen account. Rechts in je advertenties zie je 'link naar verkoper'. Die moet je hebben :)

  Succes met verkopen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Valhalla, we waren er net achter... 't Is met behulp van dochter al gefixed. Maar bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ok, je gaat opruimen. Ik ben ook al een tijd bezig, en ik mis nog niets van wat ik heb weggegeven en verkocht. :)

  Maar ik ben wel benieuwd wat je gaat doen met al je zelfgemaakte sieraden en met al die servies dingetjes?

  Want ik lees veel blogjes dat je naar een markt bent geweest en dat je dan allerlei theepotjes in pastelkleuren enzo hebt gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik durf niet eens meer op zolder te komen ;-)
  Wie weet in de vakantie maar eens een klein beginnetje maken hihi
  Succes met de verkoop !!!
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Oryx... Ik zou zo zeggen: hou m'n MP advertenties in de gaten, wie weet....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, herkenbaar.. ik kan ook niks wegdoen. Toch maar afgelopen weekend een begin gemaakt, met name veel speeltjes van mijn dochter weggedaan. heeft ze het net ontdekt! "Maaaamaaa!!! Er liggen knuffels in de container.." oeps...
  Succes met opruimen 9ook wel leuk om te doen, niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. erg hè, hoe de spullen zich opstapelen?! Ik heb vanwege de verkoop van ons huis ook al heel veel weggedaan, maar je ziet nauwelijks verschil in huis….

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, en hoe groter je huis, hoe meer spullen je overal kunt wegstoppen. Wij zijn 7 jaar geleden verhuisd, de verhuisdozen zijn in de garage gezet en nu staan ze er nog. geen idee wat er allemaal in zit. Misschien moet ik na de vakantie ook maar met de billen bloot. Voorlopig kijk ik even bij jou voor het goede voorbeeld. Groeten Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb drie en een half jaar geleden onze verhuizing gehad en tsjonge,we hadden een container gehuurd...nou...dat ruimt ook lekker op,moet ik zeggen.
  Maar jij pakt het alvast ook goed aan,door al wat aan te bieden op Marktplaats.
  Ik waak er nu erg voor,dat er niet te veel rommel meer komt,want dan heb je ook een opgeruimd gevoel in je hoofd.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Best direct opruimen of wegdoen. Ik denk dat mannen daar gemakkelijker in zijn dan vrouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mijn hele zolder staat vol met huisraad. Ik heb dit al twee keer op MP neergezet maar of de biedingen waren te laag voor het geboden waar of er kwamen leuke biedingen die dan 5 minuten later weer werden verwijderd. Of je mailt naar de bieder om vervolgens een mail terug te krijgen dat ze al iets anders hebben gevonden.
  Ik wil dus graag mijn spullen kwijt maar het lukt niet :-(.
  En ondertussen stapelt het zich weer op want er zijn weer grote spullen erbij gekomen.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...