donderdag 14 juli 2011

Boekenwurmen.


 Nee hoor, dit is niet een advertentiefoto van M.P. Alhoewel ik er wel steeds meer lol in krijg. Gisteren de DVD speler verkocht en ik zette er nog wat nieuws op. Een halve dag later waren daar alweer 6 boeken van verkocht! Yes!

Nee, dit is hiervoor: de vakantie is in aantocht. En we gaan naar het buitenland. Niet ver hoor, maar 4 uurtjes rijden, maar we willen wel  graag boeken mee in onze eigen taal. Dus gingen Jan en ik gisteren op naar de bibliotheek.

Er was een tijd dat je daar per keer 4 boeken mee mocht nemen in elk genre. Dat is nu veranderd. Onbeperkt is nu de "grens". Eerst heb ik tussen de leesboeken gesnuffeld. Ik kom al gauw uit op lekker leesbare en herkenbare boeken. Ik vind het leuk als ze zich afspelen in " the country". Kan je zo lekker bij wegdromen..

En dan boeken waar recepten in beschreven zijn. Nee, geen kookboeken, maar een verhaal van iemand die gepassioneerd is van het koken. En dan de meest bijzondere recepten beschrijft. Grappig hoe je daar dan altijd weer naar zoekt, en het meestal ook tegen komt. En oh ja, de waargebeurde boeken. Sinds ik die kast vond bij de bieb is dat ook een favoriet!

8 Boeken neem ik mee op vakantie. Toen ik die bij elkaar had gezocht dook ik nog even het tijdschriften gedeelte in. En zo gingen er daar ook 6 van mee. Jan wees me er nog op dat de films gratis te huur waren. Daar hebben we er 4 van mee genomen. Jan nam ook 2 boeken mee en 4 tijdschriften. Zo.

Vervelen zullen we ons niet. D'r is natuurlijk nog van alles te doen daar op het park en in de omgeving, maar oh, wat is het heerlijk om even lekker weg te dromen met een boek! Die liefde hebben de meiden helemaal overgenomen van ons. ( die moeten nog ff naar de bieb.).

Dus elk jaar gaat er een boodschappenkrat vol boeken mee en we krijgen het ook nog voor elkaar om elkaars boeken te lezen. Dan wordt er soms gegniffeld tijdens een verhaal en is het voor de rest ook lol als er verteld wordt waar er over gelachen wordt. Leuk! En Junior? Die vermaakt zich prima met de P.ower Unlimited. Een computertijdschrift. Voor elk wat wils, toch?

11 opmerkingen:

 1. Ik ben ook zo'n boekenwurm. Iedere 10 dagen naar de bieb om weer 5 nieuwe boeken te halen. Helaas ben ik de enige in het gezin. Niemand heeft mijn leesvirus overgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou bijna zeggen: een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Ik voel me altijd onrustig als er niets te lezen in huis is al is het maar een krant :) Veel plezier tijdens je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem wel een boek mee op vakantie, maar zoveel die krijg ik nooit uit.
  Hele fijne vakantie en veel leesplezier.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi wat leuk je dochters waren in mijn woonplaats gisteren. Je weet wel waar de primark staat.Ik hoop dat ze goed geslaagd zijn en weer tevreden thuisgekomen zijn.
  Ik vroeg me net af op mijn blog wat je moet doen in je vakantie met dit weer. Lezen kan dus ook. Ben niet zo een hele grote lezer maar ik vind die thrillers van die NLse schrijfsters vaak wel leuk en makkelijk te lezen. Ik wens je een fijne dag toe en alvast fijn weekend. Volgens de berichten zoveel slecht weer dat je tijd zat krijgt om te lezen. liefs Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je tijd invullen met lezen in de vakantie is nooit weg, je rust in elk geval dan wel uit.

  Bij mij gaat er tijdens ''vakanties''meestal een boek mee om in het vliegtuig wat te lezen te hebben, dat is wel prettig als je zo'n 12 tot 15 uurtjes in de lucht hangt, maar verder kom ik niet in het boek tijdens die rondreizen van 4\5 weken want dan staan er andere dingen op het programma en geen tijd om te lezen.
  Trouwens tijdens kortere vakanties komt het meestal ook niet van boeken lezen,wij trekken er opuit en willen zoveel mogelijk van de natuur en cultuur zien in de omgeving waar we verblijven.

  Pas maar op met die goede zaken op MP de belastingdienst leest mee;-)

  Ik lees niet enkel bij jou maar reageer ook zoals je ziet...
  Mochten jullie ook nog zin hebben om buiten het park iets gaan te ondernemen kan ik je een paar tips aandragen,als je tenminste van dit soort bezoeken houdt.
  Jullie zitten toch in omgeving Trier?

  www.roscheiderhof.de

  www.ofen-und-eisenmuseum.de

  Fijne vakantie gewenst!!!

  Zomerse groeten, Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, dat is zo heerlijk als het hele gezin in een boek is verdiept! Zoals jij het beschrijft gaat het bij ons ook vaak. Stukjes voorlezen tot er één is die zegt: ja, nou wil ik m'n aandacht bij m'n eigen boek houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk is bij ons alleen de zuster een "lezerd". Heb aan boord wel wat boeken staan waarvan ik er nu drie gelezen heb. Maar, vervelen doe ik me nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Trudy, bedankt voor je lieve reactie. Ik ga het zeker rustig aandoen de komende tijd. En daar gebruik ik ook boeken voor. Heerlijk wegdromen met een boek op schoot. En als het even kan, compleet opgaan in een verhaal. Geniet van jullie vakantie! Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Bedankt voor je leuke reacties steeds!
  Jullie gaan dus maandag? Ik hoop dat het weer ietsje beter wordt dan vandaag.. het is wel erg triest nu. Maar aan de andere kant.. om te lezen ideaal weer natuurlijk! Petje af voor het krat boeken! Ik heb er geen rust (meer) voor.. Kon "vroeger"ook heerlijk wegdromen, en heb heel veel gelezen. Maar nu nog te druk hier in huis. Komt vast wel weer. En een heel enkele keer vind ik weleens een boek dat ik dan in 1 adem uitlees. Het is inderdaad heerlijk..
  Wij zijn inmiddels weer thuis, wasmachine staat al aan;)
  Fijne vakantie ook voor jullie en goed weer toegewenst!
  groetjes,
  Wilmi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier nog iemand die gek is op lezen! Ook ik heb het van huis uit meegekregen. Mijn opa was al gek op lezen, en heeft mijn moeder aangestoken. (En oma maar mopperen als er een flinke dekenkist vol boeken mee MOEST op vakantie voor die twee... dat wordt nog vaak verteld op verjaardagen en zo) Mijn vader vindt lezen ook niet vervelend, en in mijn kindertijd waren er dan ook altijd boeken in huis. Zoals mijn vader Pinkeltje voor kon lezen... Elke keer dat de dorpsbieb open was ging ik als kind, ik las al snel 9 boeken per week - het maximum, want ze waren 3 keer per week open, en ik mocht 3 boeken per keer meenemen. Nou ja, ik lees nu wel wat minder, maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hoeft je duidelijk niet te vervelen,tijdens je vakantie.
  Trier,daar ben ik ook eens geweest trouwens.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...