donderdag 7 juli 2011

Vakantie!? Eehhh.....

´k Ben al jaren getrouwd met een reislustig type. Hij heeft gelukkig al best wat gezien van de wereld. Dankzij z´n werk, moet ik er eerlijk bij vermelden. Want als het aan mij ligt.... Ik bén er niet van. Laat mij maar lekker in m´n eigen tuintje vakantie vieren, ook goed. Ik hoef niet persé.

Snappen doe ik het wel, hoor. Het feit alleen al dat er nog best een aantal klussen op hem wachten hier thuis, maakt dat hij geen vakantiegevoel krijgt als ie daar bovenop zit. En het is een oud huis, dus als het één klaar is, wacht er altijd wel iets anders. Waar blijft dan je rust.... En daarbij, hij vindt het ook gewoon leuk, zo´n nieuwe omgeving. De kids, de willen er ook wel even uit. De meiden dan hè, Junior is al tevreden met 2 beeldschermen en een toetsenbord, en dan nog een paar medespelers via z'n server...

Dus zochten we een compromis. Het moest natuurlijk iets zijn waar we allemaal onze draai een beetje kunnen vinden. Een zwembad is wel gewenst, en Mirte vond een wellnes ook niet gek. Dan kom je al snel op een park terecht. Best duur in de zomervakantie, dus gaan we dit jaar voor iets korter. 11 dagen. Een midweek en een week erachteraan. Maakt dat we op maandag gaan en op vrijdag weer terug. Best lekker een weekend vóór en een achteraan de vakantie.

Niet te ver, ook wel handig. Want aangezien de auto steeds voller wordt, de kroost groeit nog steeds, en ik als kleintje daarom wel soms ook een plekje achterin de auto "toegewezen" krijg, (achter Jan, want achter zijn stoel is het minste ruimte)  moet de reis niet langer duren dan strikt noodzakelijk. En dan ben ik er ook nog zo eentje die pas vakantie heeft als ze op de bestemming geïnstalleerd is..

Dus.. Duitsland werd het dit jaar. Ja ja, we vallen van ons geloof af, 't was namelijk jàren Frankrijk. Maar ach dachten we 't is ook wel eens leuk, een ander land, goed voor de taal... ( daar verschillen de meningen over, eigenlijk is Mirte nog de enige die het nodig heeft. Jr. heeft het vak na 1 jaar snél laten vallen....). En we gaan naar de Eiffel, op de hoogte van Trier, dus een paar uurtjes rijden, prima toch?

Maandag over een week, dan is het zo ver. Stappen we om een uur of 10 in Black Moose en tuffen we op ons gemakje naar de Eiffel... Als ik het zo typ, denk ik bij mezelf... "Hoe relaxed is dát..."

14 opmerkingen:

 1. Nou, ik snap je wel hoor. Aan het eind van de zomer ben ik het in- en uitpakken en heen- en weer rijden naar de boot zat en dan vind ik mezelf ondankbaar. Thuis is ook zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind vakantie ook heel leuk, maar meestal niet te lang. Dit jaar gaan we drie weken, dus ik ben benieuwd.

  Jij hebt wel iets leuks in het verschiet zeg! En niet zo ver rijden idd. Geniet maar alvast van de voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo grappig, het is weer zo herkenbaar.
  Voor mij hoeft die vakantie ook niet perse en toch gaan we weer.
  En ook ik zit achterin mijn lange zoon(tís nog net geen slungel) zit ook vaak op de bijrijder stoel. En wij gaan dit jaar ook iets korter.
  Wij gingen ook jaren naar Frankrijk en ook Italie.
  Volgend jaar gaan ze vast niet meer mee.
  Ik hoop dat je vakantie geweldig wordt en dat je niet teveel denkt aan je tuintje thuis.
  liefs van Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga jou jaloers maken....manlief en ik blijven dit jaar thuis!!!!
  Maar jij gaat vast genieten van het gekozen 'compromis' en de rest van het gezin ook. Trier is prachtig overigens!!! Hele fijne vakantie.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik blijf liever thuis. Dat doen we de laatste 4 jaar dan ook met veel genoegen.
  Je gaat wel naar een mooie omgeving. Ik ken het daar een beetje. Kell am See?
  Trier is zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken.
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat herkenbaar allemaal! Manlief is hier ook de reislustige van ons twee. Ik zie al op tegen een autorit van een uurtje. Eigenlijk wilde hij naar Griekenland maar dat heb ik nog even uit weten te stellen. Duitsland was mijn wens, de kids zagen het zwembad en waren verkocht. Als compromis gaan we dit jaar een weekje naar Duitsland en een weekje naar Ameland (manlief wil altijd het liefst naar zee), voor ieder wat wils. Gelukkig zijn onze kids nog wat kleiner dus met de ruimte in de auto valt het nog mee maar ik ben ook altijd weer blij als we er eenmaal zijn. Ach, en met alle beren dan weer achter ons, zal het dan vast een heerlijke week worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, wij gaan nooit op vakantie. In het verleden weleens een midweek weggeweest, maar net als jij ben ik net zo lief thuis. Ik vind het zo'n geregel voor die paar dagen en nu kan het ook niet meer. Voor de kids vind ik het dan weleens jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan niet eens op vakantie..... dus geniet ermaar van! Dan geniet ik van mijn uurtjes thuis wel. Mij lijkt het heerlijk om er even uit te gaan want inderdaad thuis gaat alles door.... groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel plezier van een thuisblijfster (die dat prima vindt!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, wij zijn net weer terug gekomen. Het was heerlijk, maar thuiskomen is toch ook wel weer heel fijn. Behalve de was dan :-(

  De Eiffel is prachtig, dus dat zal vast goed komen met jullie reisje!

  Veel (inpak) plezier! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Trudy,het is daar erg mooi.
  Geniet er maar heerlijk van.
  Maar als ik je zo lees,dan ben je ook weer blij,
  als je weer thuis bent,denk ik...HiHiHi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een lekker vooruitzicht. En gezellig dat de kinderen nog meegaan. Ik ga niet naar een eiland hoor deze vakantie, maar naar Zweden. Alleen met mijn kinderen, ik zie dus ook wel een beetje tegen de reis op. Hoop dat je lekker kunt ontspannen! Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij blijven met heel veel plezier thuis. Heerlijk vinden wij dat. Eerst vond de omgeving het raar, maar nu zijn ze er aan gewend. En als ik iedereen in de stress zie schieten omdat de koffers nog gepakt moeten worden, veel geregeld, voel ik mij gezegend dat ik de vakantie thuis doorbreng.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij gaan zijn ook al heel vaak in Frankrijk geweest, want daar heb je natuurlijk alles. Maar eens naar een ander land gaan is ook heel erg leuk is onze ervaring. Misschien dat een land op den duur toch een beetje een sleur wordt als je er jaar in jaar uit naar toegaat.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...