zondag 10 juli 2011

Italiaans broodje.

Ja, ´t is weer zondag vandaag! En die naam doet deze dag wel eer aan. We hebben zelfs het ontbijt buiten gebruikt. Heerlijk, zo in ´t zonnetje onder het afdak. ´s Morgens piept de zon er precies onderdoor. De rest van de dag is het een prima permanente "parasol".

Maar voor dat we aan de ontbijttafel zitten, gooi ik meestal eerst de broodbakker even vol. En vandaag ging daar witbroodmix, stukjes gedroogde tomaat, beetje knoflook en oregano in. Met olijfolie en als vloeistof een ei en dan aangevuld met lauw water tot 300 ml.

Ik zet 'm dan op het kneedprogramma. 120 minuten duurt dat. In die tijd hebben we ontbeten, afgeruimd en de afwasmachine ontruimd en ingepakt. Meestal als ik daarna weer in de keuken kom is het kneden klaar. Dan gaat er bloem op het aanrecht, het deeg wordt er bovenop gegooid en ik vorm een "brood", die in de bakvorm wordt gedaan .( Ingevet natuurlijk met olijfolie.) Een stukje kaas raspen en royaal bedekken en vervolgens zet ik de hele handel in de oven.

Daar staat ie op z'n gemakje te rijzen tot 35 minuten voor de lunch. Dan gaat de oven aan op 160 voor 35 minuten. Dit is dan het resultaat:




Tussendoor had ik het gras even gemaaid en het zitje onder de bomen in de achtertuin gezet. Een prima plekje voor een gezellige lunch:



En het was nog lekker ook!

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er erg lekker uit.
  En dan heerlijk in de tuin,dat geeft denk ik een echt vakantiegevoel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie hebben even lekker gegeten!
  Ik wil dat ook eens proberen, in de oven afbakken.
  Alles blijft nu altijd in de broodbakmachine.
  En ik heb nog nooit zoiets aparts geprobeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoooo jij weet wel wat genieten is Trudy! Heerlijk, het water loopt me in de mond....

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk voor het zomergevoel, zo buiten eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk brood,in de tuin gegeten. Wat wil een mens nog meer?

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...