dinsdag 19 juli 2011

Einkaufen.

We zijn "geland" hoor! Gisterenmorgen vertrokken we zo vroeg dat Jan bang was te vroeg aan te komen. Dus het laatste stukje van Cochem tot Oberhambach hebben we alternatieve route ingetypt op de T.om-T.om. Nou dat heb ik wel geweten. Met m'n hoogtevrees de berg op en af. Op een gegeven moment heb ik even de handen voor m'n ogen gedaan... en toen, waren we er al!

Leuk huisje hier. Een soort split-level. De woonkamer en keuken op de begane grond, 1 slaapkamer en toilet op de eerste en twee slaapkamers en badkamer op de tweede verdieping. Gelukkig zit er een openslaande deur bij de woonkamer, want Tukker loopt geen trappen. Is ie niet gewend en voor z'n heupen is het ook niet goed.

We kijken hier mooi weg. Het huisje staat tegen de heuvel op en er zit een mooi grasveld aan de achterzijde. Tukker zit regelmatig van het uitzicht te genieten. Nog wel even met een lang touw vast, anders gaat ie alle voorbijgangers begroeten..
Vanochtend gingen we einkaufen doen. (Sorry, 'k heb geen umlaut op deze laptop, Jr. heeft 'm anders ingesteld).  Maar ik had het over de boodschappen. 'k Vind het altijd helemaal leuk om die te doen in het buitenland. Weer ontdekken wat ze hier allemaal hebben en wat je daarmee kunt koken.... We gingen met z'n vijven dus dat werd een volle kar. Vijf soorten chocoladerepen gingen er mee, voor elk wat wils.. ach ja, 't is vakantie..

Ook gingen we nog even bij de Takko naar binnen. Jr. zat met maar twee oude spijkerbroeken heel slecht in de broeken. Vooral op vakantie is dat niet handig. 'k Had er twee voor 30 euro's. Koopje toch?

En vanmiddag... hebben we lekker gezwommen. Een echt subtropisch zwembad, niets teveel gezegd. Met glijbaan, maar daar waag ik me liever even niet aan. M'n knie is nog niet helemaal je van het, en inmiddels heb ik alweer een keer de laatste drie traptredes op de trap thuis overgeslagen. Ik ving mezelf een beetje raar op en m'n schouder moppert er nog steeds over.

Ik ga even kijken of de aardappels al koken. 'k Ga ze straks lekker opbakken en we zetten de barbecue aan voor een stukje vlees erbij. Tot de volgende keer!

12 opmerkingen:

 1. Het ziet er geweldig uit daar. Ook zalig voor Tukker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je even online bent (geweest), want nu ben je aardappelen aan het bakken. Leuke foto van Tukker, hij zit daar echt als heer en meester!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt goed! Vergeet ook niet bij de soep - bakingrediënten en pudding etc. te kijken hoor als je voor einkaufen ga. Ze hebben daar zulke heerlijke dingen, mmmmmm!

  Fijne vakantie verder, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er geweldig uit!!

  Al hou ik niet van vakantie, ik ben toch wel een beetje jaloers. Positief bedoeld hoor!

  Leuke foto's.
  Geniet van je vakantie.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er leuk uit, nu die donkere wolken nog wegjagen!!
  Geniet ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op die camping zaten wij ook! Fijn zwembad enzo, maar bij ons was het wat beter weer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk, geniet van jullie vakantie! Wij zijn grote fans van Cochem en omgeving...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat wordt vast en zeker een heerlijke, ontspannende vakantie! ;)))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wilkommen in Deutschland, en 'einkaufen' is sowieso zonder Umlaut ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Inge.... hihi, 'k Had in m'n reiswoordenboekje naar "boodschappen" gekeken, en daar stond het met, vandaar.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha, die Trudy! Wat grappig om thuis de foto's van "ons" park te zien. Ik denk dat wij aan de andere kant van het vakantiepark hebben gezeten want we zijn jullie niet tegengekomen. Wel heb ik jouw meiden en zoon gezien in het zwembad. Wat een leuk stel bij elkaar. Inmiddels zijn wij al weer thuis van een heerlijk weekje en hebben jullie nog een weekend voor de boeg. Ik wens jullie nog heel veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...