zaterdag 30 juli 2011

Wie geen droger heeft...

Moet slim zijn! En helemaal als je net van vakantie terugkomt. Ik ben inmiddels 7 wassen verder en er is nog niets droog. Het eerste dat vol hing was ons plafond-wasrek. En toen ging ik over op de rekjes. Gisterenavond zelfs in de kamer gezet. Droogt het iets sneller...

Vanochtend leek het bij buienradar erop dat het droog bleef. Dus de droogmolen opgezet en ophangen maar. Echter, toen we aan het ontbijt zaten spatte het toch iets... "En nu?" Dacht ik. "Er moest een parasol boven de droogmolen kunnen" opperde ik tegen Jan. "Tsja", zei die, "de voet is al in gebruik door de molen". Wij hebben zo'n voet met stalen pin, heel handig, zowel voor de molen als voor de parasol te gebruiken...

Ducktape erop! riep Jr. Roept ie vaker, soms op de meest onmogelijke momenten. Maar je hoorde vader denken en ineens stond ie op en....
't Werd geen ducktape, de parasol zit gewoon met het draadje van de molen vastgeknoopt. Dus nu regent het en mede dankzij het afdak en de handigheid van de heren wordt mijn was toch buiten droog! Zonder droger!

vrijdag 29 juli 2011

Waarom het thuis toch ook best leuk is....

....Ik heb een wasmachine, helemaal voor mezelf!
....En een afwasmachine! ( vinden vooral de kids geslaagd na een week afwasdienst.)
....Het huis is heel groot! Wel vier slaapkamers en een knots van een woonkamer..
....Alles heeft hier een eigen plek..
....Weet je wel hoe snel internet hier werkt?
....Het serviesgoed is helemaal mijn smaak!
....De meiden kunnen kiezen tussen wel 100 kleurtjes nagellak (sorry hoor, namens
     hen).
....En Fleur heeft haar favouriete kleurtje alweer op..
....Jan kan lekker hangend op de bank zappen (zoveel zenders..).
....En ach ja, 't is gewoon thuis, wat wil je nog meer....

donderdag 28 juli 2011

He getsie!

Nooit gedacht dat ik er zo over zou denken. Zoals ik al schreef vind ik het doorgaans net zo leuk om naar huis te gaan als op vakantie te gaan. Maar dit jaar is dat toch even anders...

't Was zo leuk.... een perfect park, lekker comfortabel huisje, prachtige omgeving, een leuk zwembad en fijn personeel. En eigenlijk is er de hele vakantie zo goed als geen onvertogen woord gevallen. Klinkt misschien gek in jullie oren, als je met 3 pubers op vakantie gaat, maar het was echt heel gezellig.


Zelfs het weer was geen spelbreker. Okee, 'k zal niet ontkennen dat het ook best eens flink regende maar als de zon eenmaal scheen was het ook gelijk echt lekker buiten. Vanavond aten we soep en een maaltijdsalade (ideetje van Mirte en superhandig, alles opmaken uit de koelkast...) lekker buiten op het terras. Net gezwommen en "honger" dus het ging er wel in.

Nee, wat mij betreft doen we dit volgend jaar nog eens dunnetjes over. Maar ja, dan is Fleur 20 en Mirte doet volgend jaar examen. 't Zou met niets verbazen als we dan nog maar met z'n viertjes gaan (ik reken Tukker ook nog even mee). Dus ik ben wel erg blij dat het dit jaar zo'n succes was. Dat nemen ze ons niet meer af!

woensdag 27 juli 2011

Jij altijd met je spelletjes....

Spelletjes doen met de vakantie. Hier altijd favoriet. Meestal nemen we van alles mee, dit jaar ook 6 soorten, en wordt er maar een gespeeld. Deze vakantie doen we UNO. Leuk kaartspelletje, het is een variant op het pesten met gewone speelkaarten, dat kennen jullie vast wel..

Het gaat hier een beetje met het mes op tafel. Er wordt graag gewonnen. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit of ik win of niet. Jan Sr. daarentegen wel. Competitie is hem met de paplepel ingegoten. Een gezin met 4 kinderen, en als er een spelletje gedaan werd schreven ze de punten op. Zo niet bij ons thuis. Vreemd vond ie dat toen wij voor de eerste keer Scrabble deden en ik geen pen en papier bij de hand had.

Hij vindt het dan ook bijna irritant als ik eigenlijk een beetje nonchalant zit te winnen. Soms gaat dat gewoon vanzelf en ik geef er ook nog eens niets om..... Een keer was ik een beetje slaperig en zat ik half te suffen bij een potje triominos. O, wat was ie verontwaardigd toen ik ook nog won.... sorry  :o

Als wij met de kids spelletjes doen is er een gezellige strijd. We liggen dan ook in een deuk, en vooral als er een is die alle shit over zich heen krijgt. Gelukkig kunnen ze het alle 3 heel goed hebben.

Voor het spelletje UNO vanavond waren we op de bowlingbaan te vinden. En daar was Sr. de terechte winnaar. Aangemoedigd door z'n kinderen gooide ie hoge ogen....


 Zie hier het scorebord aan het eind van het uur. Zijn avond kan niet meer stuk!!

dinsdag 26 juli 2011

Zomer in Trier.

Om half negen ontbeten we vandaag. Dat vonden we even nodig, want Trier moest bezocht worden. En aangezien we 's ochtends niet van haasten houden en het ook nog een uurtje rijden was, kozen we voor een wat vroeger tijdstip..

Na zo'n zonnige dag als gisteren viel het even tegen toen ik het vanochtend hoorde regenen bij het wakker worden. Snel buienradar gecheckt en ook daaruit bleek dat die regen niet echt op zou houden de komende dagen. 'n Beetje een domper, maar we lieten ons niet weerhouden. Om elf uur liepen we rond in de stad.

En de zon scheen volop! Het blijven voorspellingen, dat zie je dan maar weer... We waren sowieso blij dat we gegaan waren want wat een mooie stad is Trier! Prachtige gebouwen en ook hele leuke winkels. Ik ben volgende week jarig en heb bij wijze van cadeautje een mooi nieuw stelletje kleding uitgezocht. Ben er heel blij mee!

Junior kreeg de opdracht foto's te maken vandaag. Vond ie helemaal leuk, anders verveelt ie zich zo snel in de stad. Niet zo gek hoor, met 2 van die zussen en een moeder die ook altijd wel een reden heeft een shopje in te duiken. (even voor de consuminderaars onder ons, de haarverf is spotgoedkoop bij onze buren!). Dus Jan nam de opdracht serieus. Zie hier een van de resultaten...


Fleur had op het www gelezen dat er op de Hauptmarkt kunstenaars te zien waren. Van sieradenmakers (net iets voor mij...), iemand die van ijzerdraad de meest kunstige dingen maakte, (Jan heeft er nog een adelaar van gekocht) tot een heuse sneltekenaar. Leuke portretten had ie er liggen, en de meisjes hoefden dan ook niet lang te twijfelen. Beiden zaten ze model voor hem. Eerst Fleur:En daarna Mirte:Ze waren erg blij met het resultaat. Ik vond het ook heel knap zoals die man  hen zo treffend op papier zette. Leuk hoor!

Daarna kwam het Porta Nigra in beeld:


Wat een prachtige oude poort! We konden het dan ook niet laten die te beklimmen. Het uitzicht was adembenemend:Net toen we de poort uit kwamen begon er een "buitje". Wow, wat een lading water kwam daar in een kwartiertje uit de lucht zetten! De lunch was er een beetje bij in geschoten, dus we doken een Backerei in. Na een lekker kopje cappuccino en thee met iets erbij konden we ons dagje weer zonder paraplu voortzetten. En de rest van de dag hebben we alleen maar zon gezien. Buienradar, eat your heart out!

maandag 25 juli 2011

Kaffee und kuchen....

Vandaag was het gelukkig heerlijk weer hier in Oberhambach. Zo'n 21 graden mét zonnetje, wat wil je nog meer.... Nou misschien wat boodschappen? 't Is echt niet te geloven hoe snel de voorraad hier weer op is.

Gelukkig zit er in een plaatsje op een minuut of 10 een A.ldi en een W.asgau supermarkt. Prima combinatie. Aan de ontbijttafel hebben we samen besloten wat te eten de rest van de vakantie en mét verlanglijstje óp naar de winkel.

Spoedig waren de spullen ingeladen. En op de koop toe namen we, bij wijze van lunch, lekker gebak mee. Niet zo gezond, 'k weet het, maar volgende week gaan we lijnen.. En bij mij kwam het ook door een jeugdherinnering, we deden dit vaker op vakantie in Duitsland toen ik nog met m'n ouders ging.

Leuk te zien hoe het ingepakt was...


Al snel kwam het op tafel...En nog veel sneller was het op....

Vanmiddag tegen een uur of vier gingen we nog even zwemmen. Alleen, Fleur ging even niet mee, ze schoof de parasol p.o. op haar voet, en dat vond d'r grote teen wat minder. Na wat gekoeld te hebben besloot ze maar in het huisje te blijven. Ze vond het écht niet erg, verzekerde ze me, ik vind zoiets wel lastig, moederlijk schuldgevoel ook wel gezegd.

Na het zwemmen hadden we best trek. De barbecue ging aan en al snel was het erg gezellig. Een perfecte afsluiting van een zomerse dag! En Fleur's teen?  Dat gaat gelukkig al iets beter.....

Zon in Duitsland?

Gisteren was het weer hier écht pet. 's Ochtends werd ik al wakker van het getik op het dak van de bungalow. 't Was typisch weer om uit te slapen, en hoewel ik daar helemaal niet van ben, heb ik het ontbijt maar een uurtje later op tafel gezet. Intussen hadden Jr., Mirte en ik al lekker een kop thee/koffie gehad.
En het bleef maar regenen. Wat heb je daar snel genoeg van zeg! Maar gelukkig voor de kids was het weer lekker warm in het zwembad. Dus er werd niet over getwijfeld, ze gingen gewoon. Jan en ik bleven in het huisje. Kachel iets hoger en een heerlijk boek bij de hand. Ook de Tour werd afgekeken. Niets mis mee.

En na een lekker pasta te hebben gegeten gingen we toch nog even naar buiten aan het eind van de dag. Tukker is een kei in het uitstellen van z'n behoefte doen, maar ja, 't moest toch een keer... En het viel alles mee! Naar boven gelopen op het veldje van gisteren en daarna nog iets hoger... We kwamen uit bij een mooi kapelletje en via een weggetje naar beneden kwamen we aan de andere kant weer uit op het park.

Gek is dat toch... Je kijkt naar buiten en moet er niet aan dénken om daar te lopen en als je dat dan tóch doet, valt het reuze mee! Vandaag wordt sowieso beter weer voorspeld dus hopelijk zitten we straks weer met de koffie in de zon. Desnoods met een vestje aan, who cares??