vrijdag 22 juni 2012

Goeiemorgen jarige job!

Het is wél een beetje kaal hoor, dit. ´s Morgens wakker worden in de wetenschap dat je oudste jarig is en dan is het zo stil. Je woont natuurlijk nu op kamers en je bent eventjes nog niet thuis.

Gisterenavond vierde je je verjaardag al voor de vriendinnen in Nijmegen. Veel handiger om het daar te doen, dat scheelt hen een hoop reistijd. Vandaag kom je heus wel thuis, alleen wat later. Gelukkig zijn er telefoons, en kwam Junior gisterenavond op het idee om drie whats-appjes tegelijk te sturen. Leuk toch?

20 Jaar! Oef, wat een leeftijd is dat zeg! Best gek voor mij ook om ineens een moeder te zijn van een 20jarige! Een tijdje geleden was ik bij ouders van een vriendin van jou en moest ik lachen dat de vader daar zo'n moeite mee had. En nu is het hier al zover!!

En in die 20 jaar ben je heel erg gegroeid. Niet alleen fysiek, hoewel dat ook wel zo is. Van een kleine baby van 46 cm. tot een jonge vrouw van 1.80... Da's niet niets. Maar ook geestelijk ben je heel groot geworden. 

Mooi mens, dát ben je. Altijd klaar staan voor een ander. Je hebt een vriendin die visueel gehandicapt is en daar stond je gewoon voor klaar. Van de kleuterschool tot nu toe hebben jullie nog steeds contact. Het leuke is dat zij ook in Nijmegen woont en jullie elkaar ook spontaan vaak tegenkomen in trein of Universiteit.

Ook met je broer kan je heel goed overweg. Natuurlijk heeft ie je het bloed vaak onder de nagels weg proberen te halen en was je ook wel eens boos op hem. Maar je hebt de kunst je je te verplaatsen in zulke kinderen en daar maak je nu handig gebruik van door voor deze studie te kiezen!


Hier kon je Jan nog redelijk aan, hoewel dat momenteel misschien iets lastiger is...


Het straalt, het borrelt om je heen. Toen we deze week 's avonds je tas even kwamen ophalen was dat voor ons weer duidelijk. Je kwam er eventjes voor naar je kamer, maar vertrok daarna weer richting vriendin, waar je eigenlijk was die avond. Om een uur of 10 's avonds fietste je de stad weer in.

Tegen het verkeer in, op je blitse fiets met de grote bos blond haar achter je aan wapperend. Pap en ik hadden stiekem schik over dat plaatje. En over het feit dat er altijd actie is in jouw buurt. Heerlijk!

Meid, je hebt het duidelijk héél erg naar je zin in deze fase van het leven, maar je neemt het leven ook zéker serieus. Dat is een heel goede balans en ik hoop dat je die balans nog lang mag houden. Gefeliciteerd met je verjaardag, en we eten er vandaag nog een lekker stuk Tiramisutaart op! Tot straks!!

21 opmerkingen:

 1. Superlief stuk!
  Van harte gefeliciteerd en geniet van je gezin en deze dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd allemaal moeder, vader, zus en broer van de jarig job in Nijmegen. Inderdaad lijkt het me héél raar als je kind jarig is, maar niet onder hetzelfde dak woont... Dus... jarig op een stukje afstand.

  Maar als ik het zo lees heeft ze het ontzettend naar haar zin en zo op de fiets met wapperende haren kan ik me dat plaatje zo wel voor de geest halen...

  Heel veel plezier vandaag met z'n allen en smikkelse met de Tiramisutaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie ode aan je grote dochter! Veel plezier strakjes en een fijne dag! Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geschreven. Proficiat met deze mooie dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie felicitatie aan je dochter. En zo te lezen is het een dochter die geniet van het leven. Veel plezier dit weekeinde samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie liefdevolle brief
  zoals alleen moeders dat kunnen
  ik word er een beetje waterig van in mijn ogen
  gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och wat ontroerend, ik denk en weet dat ik dit over tien jaar ook voor onze dochter mag schrijven.
  Shiiit ik moet gewoon even slikken. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd met de mijlpaal. Maak er een mooie dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter,eentje om trots op te zijn!!

  Liefs,

  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van harte gefeliciteerd met je mooie grote dochter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Proficiat met je oudste dochter! Onze jongste (zoon) wordt over 2 weken 20. Als hij wordt ingeloot in Nijmegen komen ze elkaar misschien wel tegen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hieperdepiep! Gefeliciteerd trotse mama... Liefs Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd, duidelijk nog een trotse moeder, lekker gevoel hé.
  Veel plezier vanavond, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kan zo met je meevoelen...trots dat ze alles prima zelfstandig kan en ook een beetje dat heimweegevoel naar toen ze nog lekker thuis woonde.
  Mooi om te lezen hoeveel je van haar houdt en..gefeliciteerd natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je dit lief geschreven,Trudy.
  En Proficiat met de verjaardag van Fleur.
  Leuke foto,hoor.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gefeliciteerd! Heerlijk hè, zo'n grote meid en het is idd vreemd als ze niet meer thuis wonen. Leuke foto. geniet van elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hartelijk gefeliciteerd met je prachtige dochter Fleur! Hopelijk is/wordt het een hele gezellige dag en dat er nog maar vele jaren bij mogen komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd! Een liefdevol logje.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O wat moet dat raar zijn, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Beste Truud, Nog van harte proficiat met je mooie dochter. Niet alléén mooi MOOI maar mooi van binnen en buiten en mooi hoe ze in het leven staat. Ik wens haar en jullie en vele mooie jaren toe. Waw-20 jaar. Gelukkig duurt dat hier nog 7 jaar-kan ik even rustig meegroeien. Mooi weekend toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...