maandag 4 juni 2012

Kettingen recyclen...

Al een tijd lang was er niets van gekomen. Ik kocht nog wel steeds "nieuw" materiaal maar dat verdween net zo makkelijk in het voorraadtasje dat ik daarvoor heb. En nu kreeg ik vorige week deze ketting van mijn nicht. Helemaal kapot, en met de mededeling: "Misschien kun jij er nog wat mee!"
Goed, ik ging er gisteren eens voor zitten en plukte de hele handel uit elkaar. Dit hield ik over aan bruikbare spulletjes:
Ik vind de kleurtjes helemaal leuk. Alleen, hoe maak je nu iets nieuws van dit alles? Vanochtend toen Jan en Fleur aan het ontbijt zaten schoof ik er eventjes bij aan. Kralenbord erbij en eenvoudig neerleggen hoe het misschien leuk zou zijn. Blauw draad en veter erbij en na een half uurtje gepruts kwam dit eruit:


Het onderste stuk is op blauw staaldraad geregen en ik bevestigde er een oudblauw vetertje aan. Zo maakte ik er een lange zomerketting van. Gisteren zat ik ook al in de knutselstand en pakte ik deze ketting aan, ooit gekocht bij een tweedehands winkeltje:
Ik vond de kleur geweldig maar de ketting was te zwaar. En hij had een onhandige lengte. Dus haalde ik de grootste kralen eraf, dat scheelt al heel erg in het gewicht. En ook deze werd gemaakt met het blauwe waxdraad, kijk maar:
Ik bewaarde nog een stuk of 4 van de kleinste kraaltjes en daar produceerde ik nog een paar oorbelletjes van:
Tenslotte nog eventjes dit. Ik was op dreef en ik had een tijdje geleden al eens fimokraaltjes gemaakt. Zo maar, ik had nog geen idee wat ik ermee moest. Een hartje daarvan en een paar "pareltjes" afgemaakt met een cremekleurig waxdraadje gaf het volgende effect:
Een beetje een parelketting nieuwe stijl, dacht ik zo.

Grappig is het toch met zo'n hobby. Zó doe je er tijden niets meer mee, maar als je dan eenmaal op dreef bent, lijkt het wel of de ideetjes vanzelf komen. En wat is er leuker dan dat te delen met jullie hier op de blog!

15 opmerkingen:

 1. Leuk Trudy, daar kun je geld mee gaan verdienen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat leuk gemaakt zeg!! Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad soms komt het er gewoon niet van, tot het ineens voor je neus plopt in de vorm van een total-loss ketting van je nicht en je gaat als een trein... Ontzettend mooie sieraden heb je nu gemaakt. Leuk dat hartje van fimo-klei.

  Ukkepuk is ook bezig met fimoklei, maar dan een grote hanger met roosjes waar je zo'n suèden koortje aan vastmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, jij hebt een gouden handjes. Kun je idd geld mee verdienen. gewoon op MP een handeltje beginnen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zeg! Klein puntje, wellicht is het mooier als je de oorbellen afwerkt met een nietstift ipv kettelstift? Ik zou ook wel weer zo'n vlaag van inspiratie kunnen gebruiken ;-)

  Groet, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kopka, eigenlijk vond ik deze afwerking mooier : o Ik heb wel nietstiften in huis hoor, maar zo'n ringetje eronder vond ik nét iets meer af.

   Verwijderen
  2. Smaken verschillen nou eenmaal ;-) 't blijft een plaatje hoor!

   Groet Kopka

   Verwijderen
 6. Lang geleden he, dat we kettinkjes van je zagen. Heel mooi zeg, vooral die bovenste!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dit zo leuk he, jij hebt ons (middelste dochter en mij )helemaal geïnspireerd. Vandaag hebben wij armbandjes gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je mag trots zijn,hoor.
  Mijn complimenten voor zoveel creativiteit.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er leuk uit! Hier maakt jongste miniaturen en sieraden van fimoklei, zo knap!
  groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk gemaakt zeg! Knap hoor van je. Ik zou geloof ik het geduld er niet voor hebben... En nou moet je je nieuw gemaakte sieraden natuurlijk ook gaan dragen hè? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...