vrijdag 15 juni 2012

Tóch een her...

Mirte zit toch weer achter de boeken. Leren voor dinsdag, dan heeft ze herexamen Nederlands. Ik kwam vanochtend langs het huis lopen en had zomaar een déjà vu. Grappig toch hoe snel je een lerend kind weer ontwend bent.

Hoezo her? is de vraag van velen om ons heen. Je bént toch geslaagd??? Ja, dat klopt inderdaad. Maar om de loting van haar volgende studie te ontlopen heeft ze 0.9 punt meer nodig. Dan slaagt ze cum laude. En Mirte zou Mirte niet zijn als ze dat gokje niet gewoon zou wagen.
Een examenbundel geleend bij een klasgenootje en de leraar Nederlands inmiddels gemaild voor tips. Die had er niet zoveel voor haar. Ze had het examen niet eens slecht gedaan, het was ook gewoon erg lastig en de normering was niet zo heel hoog. Beetje pech dus.

Mirte leert inmiddels nog eventjes verder. Ik vind het helemaal top, die ambitie van haar. En wat een ander daar dan van vindt... ach het maakt haar niets uit. En gelíjk heeft ze!!!

10 opmerkingen:

 1. een moedige, ambitieuze meid die dochter van jou! hoop dat ze haar 'cum laude' haalt, ik duim mee voor haar! hartelijke groet en fijn weekend, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gaat gewoon goed komen met haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het alleen maar super dat ze dat doet. Ik vind het alleen maar slim... Je zou toch niet uitgeloot willen worden als je dat kan voorkomen door nog een keertje het examen te doen... geslaagd is ze toch al... dus...

  Ik duim voor d'r dat ze een punt erbij haalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap,hoor.
  Ze komt er wel.
  Zeker weten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo-da's een meid naar mijn hart. Geweldige karaktereigenschap-ambitie hebben-er helemaal voor gaan. Zet 'm op Mirte-verwen d'r maar lekker-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, als ze zo een loting zou kunnen ontlopen geef ik haar groot gelijk hoor!
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou inderdaad, ik zou het ook zo gedaan hebben! Wens haar maar succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De normering was inderdaad erg laag .... Succes voor Mirte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd! Zit nu pas even lekker bij te lezen bij je, vandaar. Fijn dat het met Tukker ook weer goed gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een meid, ik hoop voor haar dat het lukt!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...