zondag 10 juni 2012

Proefkapsel.

Mirte heeft volgende week dinsdagavond eindexamengala. Alles is geregeld. Jurkje, tasje, schoenen, haarklem en oorbellen. Alleen de kapper nog. Nou die heeft ze natuurlijk erg dichtbij. En gelukkig ben ik nog steeds de enige die ze volop vertrouwd als het om knippen en stylen gaat : )

Vanavond na de wedstrijd hadden we toch een beetje een lichte kater. Tijdens de wedstrijd van onze oosterburen hielden we het allebei een beetje voor gezien. Hangen op de bank, laptop erbij, armbandje in elkaar gedraaid en toen verveelden we ons zomaar. Om tien uur besloten we maar eens even een proefkapsel voor dinsdag in elkaar te draaien.

Draaien dus. Vintage krulset (volgens Mirte dan hè) erbij:
Opwarmen en draaien maar:
Ja, dat zie je goed. Mirte's haar is erg lang momenteel. Dat komt doordat ze aan het sparen is voor stichting haarwensen. Als ze er 25 cm. (vlecht) af kan laten knippen en het zit nog nét over haar schouders mag ik dat doen. Dus nu nog maar eventjes zweten met de rollers, 't is toch voor een goed doel...

De rollers lieten we afkoelen en ik haalde ze eruit. Dan krijg je dit effect:
Oeps, zakt toch best al weg... de volgende keer iets meer en kleinere rollers gebruiken. Toch wel handig, dat proefdraaien. Voor nu kamde ik het met een hele grove kam uit en zette ik er de klem in:
De klem heeft Fleur ook gedragen op haar gala, leuk toch? Het werd zo'n beetje goed gekeurd door de dame. Alleen vonden we allebei dat de zijkanten wel iets meer creativiteit konden gebruiken. Beetje invlechten dus:

Het zit nog een beetje pluizerig, maar om er nu een bult lak in te spuiten zo vlak voor het slapen leek me niet zo'n goed idee. Dus dinsdag... dinsdag zit het allemaal nét eventjes wat chiquer. Weet je wat? Als ze klaar is voor het feest komt er nog een update. Mét galajurkje (ja, hij is kort) en hakken (nog effies inlopen ; ) Dus... wordt vervolgd!!

13 opmerkingen:

 1. Wat heeft Mirte prachtig haar.
  Dat gaat helemaal goed komen met het gala.
  Ik ben benieuwd hoe ze er uiteindelijk uit komt te zien.
  Vast en zeker heel erg mooi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, lekker tutten. Gaat helemaal goedkomen dinsdag. Even voor het inzetten van de rollers wat versteviging aanbrengen.
  Ik ben benieuwd naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, met het gala laten we wat stevigheid betreft niets aan toeval over. Wassen en dan flink schuimversteviging erin. Dat is sowieso belangrijk!

   Verwijderen
 3. Wow,zo'n mooie haren !!! Ben al benieuwd naar het eindresultaat dinsdag...

  Fijne zondag!

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende bos haar. Echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig zeg!!Mijn dochter heeft ook van dat prachtige lange haar. De moeder van haar danspartner is ook kapster en die toverde ook de prachtigste kapsels eruit, super als je dat kan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi haar heeft je dochter.En wat goed dat ze aan het sparen is om het te doneren voor een goed doel,echt super.Ze zal er zeker prachtig uitzien op haar gala.Fijne Zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow ik vind die krullen supermooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh-helemaal mijn ding. Een goede gelegenheid om lekker te tutten. Wat knap dat vlechtwerk. Dochterlief hier is er dol op maar helaas daar ben ik niet goed in. Ik ben benieuwd naar de hele look?! Mooie maandag-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige speld zeg. En prachtig haar. Succes dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige bos haar. Wat een moed om dat af te knippen maar voor een goed doel is natuurlijk ook heel mooi. Ben zelf niet zo 'tutterig' met haar en van haarlak gruw ik vreselijk. Maar ja, heb zelf ook meiden en die gebruiken het wel...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...