zaterdag 30 juni 2012

En dat was juni...

En dan is de maand juni zomaar weer voorbij. Wat gebeurde er veel hier in huis...

We kochten Pino:
Daar wordt nu volop aan gesleuteld. Bijna elk vrij uurtje zit Jan met A in de garage. Ze genieten er gelukkig nog steeds volop van, anders was het ook niet vol te houden. Voor de kinderen is het meer de man die zondags het vlees snijdt momenteel. Maar ach, gelukkig is dat tijdelijk.

Tukker werd ziek. En gelukkig na een operatie ook weer beter. Best een spannende periode. Momenteel kampt ie nog een beetje met de naweeën van dit alles. Zijn wond is een heel klein beetje ontstoken. We hebben daar zalf voor van de dierenarts en het lijkt de goede kant op te gaan : )

Fleur stopte met haar studie. Om vervolgens te kiezen voor Pedagogische Wetenschappen. Sinds ze deze keuze maakte is ze weer de vrolijke, opgeruimde Fleur die we kenden. Pfff...


deze bedoel ik : )

Ook Mirte liet van zich schrijven. Eerst slaagde ze voor haar VWO, om vervolgens nog een gokje te wagen d.m.v. een herexamen Nederlands. Helaas was dat cijfer lager dan de vorige. Dus die gemiddelde 8 zit er helaas niet in, maar daar legde ze zich heel gemakkelijk bij neer. Maar goed ook, want een 7.9 gemiddeld is vind ik ook al een wereldprestatie! 


En dan liet Mirte ook nog haar haar afknippen. Voor Stichting Haarwensen. Inmiddels is ze helemaal gewend aan haar nieuwe kapsel;

Ze was ook nog eens heel verrast over alle mooie reacties. 


Vanavond, de laatse avond van Juni is ze op verjaardagsbezoek bij Anna. Het meisje waardoor haar afknip avontuur begon. Een heel speciale verjaardag dus. Hoe mooi kan je de maand afsluiten...


De maand juli staat voor de deur. Natuurlijk met de nodige sleuteluurtjes aan Pino. Voor de meisjes staat er ook veel leuks op het program. Fleur gaat aninmatiewerk op de camping in Zuid-Holland doen. Met een compleet nieuw team mensen. Zoals haar zus op vakantie gaat met voor haar onbekenden. Met een jongerenreis naar Kroatië. 


Junior sloot vorige week ook het één en ander af.


Oei, een hele oude foto, maar het opschrift op het t-shirt klopt nog steeds :)


Met een mooi rapport gaat ie over. Volgend jaar examen. Dan zit ie in de vierde van de Mavo. Mede door de hulp van Fleur met het plannen zijn de dreigende onvoldoendes de kop in gedrukt. Jan neemt zelf al een aantal dingen over met het plannen, mooi! 


Hij gaat volgend schooljaar met openbaar vervoer naar school. Na jaren met de taxi gebracht te zijn. Spannend, maar ook goed voor hem. Ook gaat de locatie van de school veranderen.  Zo zijn er een hoop veranderingen voor een jongen met PDD-NOS. Er is dus werk aan de winkel in de vakantie. Want er moet wat voorbereid worden, wil dit alles soepel verlopen.


Genoeg stof om over te schrijven denk ik zo. Ga ik doen. Jullie lezen van mij. Of je wil of niet ; )

6 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Dat Fleur met haar studie gestopt was, dat heb ik even gemist. Maar het is dus maar goed ook, als ze nu tenminste weer lekker de oude Fleur is... Veel beter dus. En dat shirt van Jr., Je suis un Genie... helemaal geweldig...
  Ja en Mirte´s haarwens actie. Wat een geweldige kinderen heb je...
  Ik wens je een heel fijne zondag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te zien dat ieder kind zijn eigen weg moet gaan en heeft gevonden. Ieder op zijn eigen manier. Dat is mooi van meer kinderen-dan is er meer diversiteit en steun onderling. Je hebt 3 mooie kinders-love and enjoy. Have a sunny weekend-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Best wel een drukke maand geweest hé voor jullie...Hopelijk nu wat genieten van de zomer zodat er weldra weer een nieuwe start kan genomen worden!

  Fijne zondag!

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een veelbewogen maand. Mooi verslag, Trudy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was inderdaad een druk maandje juni. Maar wel met véél leuks en véél veranderingen.

  De veranderingen voor Junior zijn wel spannend, maar ik denk dat hij het misschien ook wel leuk gaat vinden. Mijn vriendin haar zoon (PDD-NOS), ging altijd eerst ook met een taxi naar school, maar toen ging hij naar de hoogste klas (12 jaar) en moest hij met een ander busje en dat zag hij niet zitten (i.v.m. agressie van leerlingen van een andere school) en is toen met de fiets gegaan. Mijn vriendin vond het verschrikkelijk eng heeft hem toen ook een mobiel gegeven voor het geval dat (lekke band of zo) en hij ging samen met twee andere jongens...

  Inmiddels is de zoon bijna 18 (wordt 'ie woensdag) en is hij met een vervolgopleiding bezig. En maar één keer een platte band gehad, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat kan er toch veel gebeuren in een maand zeg. Leuk om dat zo achter elkaar op te schrijven. Ik ga ook maar eens de maand samenvatten voor mezelf. En nogmaals wat een mooi kinderen heb je toch. liefs van mij.en fijne juli maand.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...