maandag 25 juni 2012

Klep dicht!

Je leest het hier regelmatig in blogland. Hoe fijn het is een stapje terug te doen. Een beetje eenvoudiger leven en ook tevreden daarmee kunnen zijn. En soms, soms is het goed daar even bij stil te staan. Neem nu de computers en telefoons hier in huis...

Ik ben de enige hier in huis die geen gebruik maakt van internet op de telefoon. Nu moet ik zeggen dat onze kinderen niet de hele dag met dat ding in de zak lopen en ook niet in paniek raken als ze ´m een keer vergeten zijn hoor... maar sinds ze gebruik maken van deze dienst wordt er regelmatig eventjes gecheckt. Ook door vaderlief, soms zelfs tijdens een gesprek.

Vind ik niet zo leuk. Maar ik betrap mezelf erop dat ik hetzelfde doe met de laptop. En dan vooral als het gaat om reactie van mijn medelandgenoten in Blogland. Bleh, soms krijg ik wat van mezelf...

Neem nu dit weekend. Ik knipte Mirte´s haren kort en natuurlijk is dat zelfs voor een kapster als ik een grote stap. ´t Is toch mijn eigen kind en al heb ik al 32 jaar knippen erop zitten, dit was anders. Ze had het sinds peutertijd niet meer zo kort gehad en ik vind het dan ook spannend wat anderen daarvan zeggen...


plaatje van www.


Dus de klep van de laptop ging open, eventjes kijken. Klusje doen, nog eentje en als er dan weer tijd voor even zitten was, klep weer open. Oh, weer een reactie, leuk!! Herkenbaar?

Vandaag ga ik het toch eventjes anders doen. Dit ding blijft even dicht, vanavond ga ik er pas weer even achter. Kijken of het werkelijk zoveel rust met zich mee brengt als ik hoop. Maar natuurlijk vind ik het wel leuk om dan nog eventjes van jullie wat te horen hoor!

Nou, fijne dag allemaal, en misschien dan tot vanavond!!

19 opmerkingen:

 1. Ja, dit is erg (en) herkenbaar ;-) Succes met de klep dichthouden :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar inderdaad. Hier staat hij in de hoek van de kamer eigenlijk de hele dag aan te staan. En tussen de huishoudelijke taken, kijk ik telkens even of er reacties binnen zijn, of andere post. Een dagje pc vrij. Even over nadenken. jij succes in ieder geval vandaag. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar he! Daarom heb ik nu een rondje gemaakt en vertrek naar mijn werkkamer boven..zonder telefoon of laptop!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe herkenbaar! En hoe fijn dat er zo vaak een reactie van jou staat! Altijd zo lief en zo positief. Er gaat vaak veel tijd in zitten. Maar ik ben er ook heel blij mee( en dat mag ook wel eens gezegd worden).
  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooooohhh wat herkenbaar!
  hetzelfde geldt voor mij :-0...en dat wil ik dus niet!
  elke x als ik iets heb gedaan...toch even mijn mail bekijken,facebook of een blog lezen...en voor ik het weet is er weer een half uur voorbij
  dus ik neem me voor om tot negen uur te kijken en dan niet eerder als 's middags.........lukt redelijk ;-)

  veel succes met je voornemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar! Het geeft veel meer rust als je het niet doet en verbazingwekkend mis je eigenlijk helemaal niet zo veel :-) Geniet van je rustige dag! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar! Maar ik probeer nu in het weekend de laptop uit te laten (ok, 1 keer per dag even checken dan ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja mijn pc staat in de huiskamer en altijd aan ,dusssss!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Misschien moet ik dan eigenlijk ook helemaal niet reageren, maar vanavond pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zó benieuwd of je er nu de hele dag aan moet denken, want in wezen is dat precies hetzelfde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, viel mee moet ik zeggen : ) Ik had voor mijn gevoel toch meer rust en tijd en ik kwam zelfs aan een boek toe! Nu ga ik even lekker alle posten lezen die ik gemist heb vandaag. En wie weet... doe ik het morgen weer zo!!

   Verwijderen
 11. Ik zet de laptop ook regelmatig bij onze slaapkamer op zolder. Het is wel rustiger merk ik. Nu mag ik vanmiddag even bloggen!
  Tot vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HiHiHi.
  Heel herkenbaar.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. En of dit herkenbaar is. Vandaag gewerkt, dus verplicht van de pc afgebleven, maar als ik dan de kans krijg, moet ik echt even checken hoor... Heerlijk, ik geniet er echt van...
  Ik heb me wel voorgenomen om ook als ik een dag vrij ben, pas tot het eind van de dag te wachten want er blijft zoveel anders liggen...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zeker weten. Lees mijn blog maar eens van 6 januari 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oef ja, heel herkenbaar! Ik heb niet de hele dag mijn computer aan, zeker niet als ik de kinderen thuis heb, maar mijn tablet ligt wel de hele dag in de buurt. Elke keer als ik een mailtje binnenkrijg, klinkt er een soort vogeltje. Maar omdat ik zzp'er ben, wil/moet ik ook goed bereikbaar zijn voor opdrachtgevers, dus voor mij is het geen optie om de hele dag niet naar mijn mail te kijken. Het zou soms misschien wel beter zijn hoor. Achter de computer lijkt de tijd twee keer zo snel te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige dochter is het toch. Zelfs met stekeltjes zou ze nog mooi zijn maar dit staat haar prachtig en wat een fijn gevoel dat je er een ander blij mee kan maken.
  Ik kan ontzettedn onrustig worden van die computer op zijn tijd. Vooral als ik gemaild heb dan verwacht ik steeds antwoord. Nee af en toe dat ding niet aan zetten is heerlijk. ik ga naar bed. lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik maak meestal 's avonds mijn rondje blogland; overdag op het werk heb ik daar nooit tijd voor en dat is maar goed ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...