vrijdag 1 juni 2012

Druk! Of toch niet zo?

So... het gras is alweer kort. Ik heb vandaag eigenlijk zoveel in de planning dat het er druk van wordt  in mijn hoofd. En op zo´n moment is het voor mij het beste eerst te gaan doen waar ik het meest voldoening van heb. En dat was het maaien van het gras. De broem er over heen en klaar is het alweer. Ik kreeg een aantal jaar geleden van mijn vader een tweedehands elektrische maaier.

Ik was er eigenlijk helemaal niet zo van, van elektrisch maaien. Maar nu wil ik niet anders. We hebben 5 grasveldjes om het huis, en het feit dat je niet meer hoeft te harken na het maaien scheelt toch zo een half uur. Nu voor vandaag alleen nog maar de hut schoon en de heg voor kort. Is ook hoognodig. De rest van de heggen laat ik aan Jan over. Ieder z´n taak, tóch?

En wat dat poetsen betreft, ach. Ik geloof dat ik maar eventjes snel een stofdoek over de platte vlakken haal en een sopje door de keuken, badkamer en de w.c's. Dan nog even de stofzuiger erdoor en misschien houd ik dan maarzo een uurtje voor mezelf over!

Ik kocht gisteren het Flowvakantieschrijfboek. Leuk joh! Of we op vakantie gaan, dat weten we eigenlijk nog niet. Eerst niet, maar met de aanschaf van onze camper (Jan heeft 'm trouwens Pino genoemt : )) wordt het misschien zomaar anders. Ligt er een beetje aan hoe vlot het gaat met het inbouwen van de nieuwe motor.

In het vakantieboek zit een poster. En die ziet er zó uit:
Oh, wat is deze tekst mij op het lijf geschreven! Want ik geloof er echt in dat je niet moet vechten met "het leven, of de omstandigheden". Ik besef me best dat ik misschien in de ogen van anderen makkelijk praten heb hoor, dat wel. Maar zo hier en daar je aanpassen op de omstandigheden en eens verder kijken dan je neus lang is kan volgens mij helemaal geen kwaad. Het geeft ook erg veel rust denk ik. Stukje overgave aan wat het leven je te bieden heeft en er dan het beste van maken. Zoiets als als het leven je citroenen geeft... ja die ja!!

10 opmerkingen:

 1. Als ik lees wat jij allemaal in een dag doet, word ik al moe. Rustig aan, meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha Pino! Die wil natuurlijk wel ergens naartoe deze zomer he? En met zo'n mooi vakantiedagboek.... ! maar ik twijfel er niet aan dat jij dat boek wel volkrijgt hoor, stof genoeg om over te schrijven! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig die poster!! En groot gelijk als je je huis niet overdreven schoonmaakt, omdat je ook nog tijd voor jezelf wilt overhouden!! Fijn weekend en groetjes aan Pino ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. rustig aan he meid.....
  wat een geweldige tekst op die poster!

  enne...Pino : love die naam voor jullie camper!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha even dit en even dat en voordat je het weet is de dag voorbij, zo herkenbaar. Tip: plan een uur in voor jezelf en niet afwachten of er een uurtje overblijft, want er staat wel heel veel op je lijstje.... fijn weekend! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh ja, misschien heb je ook wel errug gelijk :o

   Verwijderen
 6. Een hele goede tekst ;-) was wel toepasselijk deze week voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Rustig aan,dan breekt het lijntje niet.
  En terwijl je met iets bezig bent,je concentreren op dat ene waar je mee bezig bent en niet vooruit denken,dat geeft ook rust in je hoofd.
  Ik draaf ook met regelmaat van het een naar het ander,maar dan denk ik niet teveel vooruit,daar word je zo stresserig van.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi die tekst en leuk bedacht een naam voor jullie camper wij ook een camper nog geen naam bedacht ervoor :)
  fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Erg leuk dat ik je blog gevonden heb. Jij bent echt zó'n "pluk de dag type" Ik heb nog lang niet alles van je gelezen, maar daar ga ik eens rustig voor zitten.
  Zal je even op m'n bloglijstje toevoegen.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...