zaterdag 16 juni 2012

Pfff... móet dat?

"Pfff mam, het gaat wel erg veel over mij", was Mirte's reactie vanochtend. "Ja, klopt, zeg ik. Weet je wat, de volgende keer schrijf ik eens een keertje over je broer en zus...".

Zus... Fleur is gestopt met haar studie. Zo, da's eruit. Niet dat ze niet meer gaat studeren volgend jaar hoor, maar niet meet op de PABO. De ALPO, wat ze nu deed, was een combi tussen de PABO en Pedagogische Wetenschappen. En gaandeweg kwam ze erachter dat dat lesgeven niets voor haar is.

Individueel, dat is wat haar trekt. Zich concentreren op dat éne kind dat dat zo nodig heeft. En kijken hoe ze dan zo goed mogelijk kan helpen. Daar kwam ze eigenlijk al wel begin dit jaar achter... maar de stap nemen om dan ook je hart te volgen, da's moeilijk. Gelukkig zag ze in dat dat de enige goed weg was. En dat daar dan wat praktische nadelen aan zitten, dat is dan zo.

Wat wás ze opgelucht zeg, toen ze de beslissing had genomen zich helemaal op Pedagogische wetenschappen te storten. Dat ze volgend jaar weer in het eerst jaar moet beginnen, ach. Ze heeft al wel een aantal studiepunten, dus dat heeft natuurlijk z'n voordelen.

Broer... Die gaat goed momenteel. Ook dankzij Fleur. Zij begeleidt hem met het plannen van zijn huiswerk (zo'n half uurtje in het weekend) en hij neemt het zo langzamerhand heel mooi over. Top! Wie zei er dat jongens totaal niet kunnen plannen?? Ze hebben soms nét iets meer begeleiding nodig, maar het lukt echt wel hoor. Zelfs Jan, een jongen met autisme doet het nu goed!

3 Kinderen met ieder zo hun eigen dingen. Zó leuk te zien hoe het zich allemaal ontwikkeld. Van de week las ik zo'n mooie quote, dat het leven een dansvloer is en je alleen maar hoeft mee te bewegen met het ritme van de muziek. En zó is het volgens mij precies!!

13 opmerkingen:

 1. Slim en dapper van Fleur. En wat leuk dat ze broer helpt. Ik zou zeggen: ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed van Fleur,dat ze op tijd de beslissing neemt en niet nog een jaar gewacht heeft.
  Nu scheelt het maar één jaar...en wat is één jaar,op een heel mensenleven.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, eigenlijk 2 jaar. Maar ach, ze is nog geen 20, en dan nog. 2 Jaar op een heel leven is nog niet in verhouding!

   Verwijderen
 3. Geweldig hoe jou kinderen met hun studie bezig zijn .Je bent terecht trots op ze
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van Fleur om een knoop door te hakken, want ze heeft toch iets van zichzelf moeten erkennen dat het één haar minder ligt. Alleen maar goed, op deze leeftijd kan je de tijd nemen om een goede keuze te maken. Over een jaar of vijf doet ze dat niet meer zomaar. Knap hoor!

  Fijn dat Jan zo goed zijn best doet en meewerkt om zijn planning goed te krijgen, want een goed begin is het halve werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een trotse mama die schrijft. Wel goed dat Mirte zelf een beetje "de grens" aan geeft ;-)
  Allemaal goed bezig. Ieder op zijn / haar eigen manier.
  Fijn weekend Trudy !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede beslissing van Fleur. Mijn dochter heeft ook eerst een jaar PABO gedaan en kwam er ook achter dat ze het lesgeven het minst leuke onderdeel vond. Daarna is ze overgestapt naar een andere studie en heeft die met veel plezier zonder vertraging afgerond. Goede beslissing om niet te blijven hangen in een studie waarvan je het beroep beslist niet wilt uitoefenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beter na 1 jaar beslissen dan toch maar de studie afmaken met veel tegenzin en in een baan belanden waar ze geen plezier in heeft. Swing maar lekker verder allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi eerlijk en toch positief verhaal-zo hebben ze allemaal z'n ding. En knap dat Marloes nu stappen onderneemt naar iets wat wel haar ding is-en mooi dat ze er zijn voor elkaar. Trots mag je zijn-op jezelf en hen-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben er ook erg trots op... maarreh de oudste heet Fleur ; )

   Verwijderen
 9. Ik weet wat het is om zo'n beslissing te nemen. Ben zelf ook gestopt met de Pabo. Dat heette toen nog Pedac trouwens, maar dat terzijde. Ik ben gestopt na 2 jaar met nog maar 1 jaar te gaan. Lesgeven was niet mijn ding. Jammer dat Fleur nu een jaar Studiefinanciering verliest. Daarom zijn mijn oudste en middelste ooit voor 1 februari gestopt met een studie die toch niet bleek te zijn wat ze ervan hadden verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer genoeg wist Fleur het nog niet eerder, maar om nu voor geld door te gaan, dat kan ook niet de bedoeling zijn. Vandaar dat ze toch deze beslissing genomen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk voor Fleur dat ze nu weet wat ze wil, dat is soms zo moeilijk inschatten. En ook leuk dat ze zo goed met Jan kan dat hij haar hulp accepteert!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...