donderdag 9 juni 2011

Antwerpen, ze komen eraan!!

Dit zijn onze dochters: Mirte en Fleur:Heerlijke meiden om in huis te hebben. Ook voor elkaar zijn ze erg gezellig. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Toen Mirte werd geboren was Fleur 20 maanden. Léuk, dacht ik, zo'n klein leeftijdsverschil! En inderdaad. Ze zijn van het begin af aan al échte maatjes geweest.

Toen Jan Jr. werd geboren verhuisde Mirte naar Fleur's kamertje. Het toenmalige huis had 3 slaapkamers dus dat lag erg voor de hand. De meisjes waren destijds 2 en 4 jaar, en ze hebben tot ze 10 en 12 waren bij elkaar geslapen. De laatste jaren zelfs in een twijfelaar. Achteraf zeiden ze dat dat wel een beetje krap was.... ahum..

Maar ik denk zéker dat het hun band verstevigd heeft. Fleur was écht de oudste zus, ze leerde Mirte zelfs lezen. En zo kwam de avond dat Fleur, na zelf een stukje voorgelezen te hebben aan mij vroeg of Mirte ook mocht." Maar dat kán ze toch nog niet?" zei ik voorzichtig... "Jawel hoor, heeft ze van míj geleerd!" Was haar antwoord! 5 Was Mirte en ze zat nét in groep 2!

Ook speelden ze altijd veel samen. En ook in de vakanties op de camping zochten ze elkaar op. Zelfs zó dat een buuf op de camping vroeg of dat blonde meisje misschien een vriendinnetje was. Want ze maakte nooit ruzie en vanwege hun heel andere huidskleur en haarkleur vermoedde ze niet dat het zussen waren. Daarbij kwam dat onze jongste ook op Mirte lijkt.

Ze gingen naar dezelfde middelbare school. 2 Klassen zitten ertussen. En Fleur is nu ook nog niet te beroerd Mirte op weg te helpen mocht dat nodig zijn. Feit is wél dat hun profielkeuze compleet verschillend is ( Fleur koos voor Maatschappij en Cultuur, Mirte doet nu Natuur en Gezondheid.).

'k Vond het altijd hartstikke leuk de verhalen te horen over school aan het eind van de dag. De leraren moesten eens weten hoe ze er hier doorgehaald werden zo nu en dan. Dat is jammer genoeg nu niet meer. Fleur deed vorig jaar examen . Maar nú hebben ze dezelfde werkplek. Daar wilden ze eerst ook niet geloven dat Mirte Fleur's zusje was. Héél voorzichtig werd dat dan gevraagd... En de verhalen zijn er weer als ze thuis komen, alleen nu over collega's en gekke voorvallen met klanten!

Deze zomer gaan ze voor het eerst met z'n tweetjes op vakantie. Vorig jaar zijn ze al apart van elkaar met vriendinnen geweest. Ook heel leuk maar nu moest dit er eens van komen. Begin augustus. 3 Dagen. Naar Antwerpen. Met de trein. En nu dacht hun moeder maar zo... misschien is het handig dat te vertellen hier op het blog. Want we hopen dat daar leuke tips uit komen van Belgische dames die daar in de buurt wonen of mensen die er al eens geweest zijn.

Deze tips mogen wat ons betreft gaan over....  leuke eetadresjes, shopadresjes, cultuursnuifadresjes en openbaar vervoertips. Vooral low budget als het ff kan. Want de dames gaan allebei over afzienbare tijd op kamers. Fleur is al druk aan het zoeken, Mirte moet eerst nog examen doen en daarna wil ze zoals het er nu uit ziet in Maastricht gaan studeren. Dus besteedbaar geld... nee dat is een beetje schaars. Zo goedkoop mogelijk een zo leuk mogelijke vakantie hebben, da's de bedoeling!

15 opmerkingen:

 1. kan je helaas niet helpen aan tips...wat een stel leuke meiden heb je.

  fijn weekend
  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk een blog van een moeder die mega trots is! Ik kan je helaas niet helpen aan adresjes op tips. Wel kan ik zeggen dat je leuke meiden hebt! Zo heb ik zelf ook nog een klein zusje (9 jr) Wij hebben ook samen geslapen in een twijfelaar totdat ik 1,5 geleden trouwde. En nu komt ze heel vaak logeren, zo gezellig! geniet maar van je meiden en je zoon natuurlijk. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen tips en helaas geen leuke ervaringen met 2 dochters die 1,5 jaar schelen. dag en nacht verschillend en niet zo'n band als die van jou hebben. leuk om te lezen!! gr Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Trudy! De meiden zelf én hun vriendschap

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik kan je niet verder helpen....maar ontzettend lief om ze op deze manier een handje te helpen. Het zijn pracht meiden hoor Trudy!!
  Wens je een heerlijk dag,
  Liefs, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat ik in het noordelijke deel van nederland zit.. dus kan ik ook niets vertellen.
  Toch heel leuk om te lezen.. Je kunt met recht trots zijn op dat stel van jullie. Ze zijn niet alleen mooi maar ook sociaal zo te horen. Wat kun je intens genieten van je kinderen he?
  Dat is echt gelukkig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over Antwerpen weet ik helaas niets, alleen dat 't 'n leuke en supergezellige stad is! Vwb Maastricht: op tijd inschrijven voor 'n kamer, dan moet dat vast gaan lukken. Mestreech, de sjoonste schtad van Limburg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het schijnt dat je je bij Groupon ook kunt inschrijven voor kortingen in hotels en eetgelegenheden in Belgie. Hoorde ik van een collega. Ik zal me er zelfs eens in verdiepen. Woon maar 40 minuten van Antwerpen....geweldige stad!!
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tips heb ik helaas niet. Maar wat een mooie meiden en wat geweldig dat ze zo'n goede band hebben! Wens ze maar heel veel plezier in Antwerpen!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend leuk dat ze samen op vakantie gaan zeg! Oh het is een prachtige stad. Die gaan zich daar echt niet vervelen!

  Fijn pinksterweekend!
  Lieve groet,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben wel ooit in Antwerpen geweest.
  Je hebt er een leuke dierentuin ,de Antwerpse Zoo en op zondag heb je er de vogeltjesmarkt,met van alles en nog wat te koop.

  Maarre,wat een leuke dochters,zeg.
  En fijn,dat ze zo goed met elkaar
  kunnen opschieten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige dochters heb je. Dubbel genieten! Wat leuk voor ze dat ze het zo goed kunnen vinden met elkaar. Laat ze dat maar koesteren, ik vind dat echt heel bijzonder! Je vrienden kun je namelijk kiezen, maar je familie niet, dus hoe leuk is het dan dat je zus ook je beste vriendin is?!

  Voor wat betreft Antwerpen: ik ben er ooit geweest, maar kan je (helaas) niet echt over specifieke plaatsen tippen, want dat is te lang geleden. Maar wel wat algemene tips, die gelden in alle steden. Ga vooral met de benenwagen overal naar toe (lekker goedkoop en gezond) en je duikt makkelijk in allerlei kleine straatjes en steegjes achter de grote straten, want meestal is dat minder toeristisch maar wel veel "echter". Goedkoop eten? Koop een baar broodjes, wat beleg en drinken in een supermarkt en ga dit lekker oppeuzelen in een parkje oid. Het leukst aan een stad is immers mensen kijken en genieten van de reuring om je heen! De resaurantjes die je een paar straatjes achter de grote pleinen vindt zijn vaak veel goedkoper. EN NEEM VOORAL EENS EEN LEKKER FRIETJE ALS AVONDETEN DAAR IN BELGIË! GOEDKOOP EN JUMMIE!

  Zo een heel verhaal is het geworden, wens die meiden van je maar een fijne vakantie toe!

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met de trein kom je echt in het centrum uit, de zoo is ook vlakbij het station. Je kan ook eens checken of er leuke muziekoptredens zijn in het Sportpaleis, met het openbaar vervoer vlot te bereiken vanuit hartje Antwerpen.
  Openbaar vervoer in Vlaanderen via www.delijn.be voor trams en bussen, via www.nmbs.be voor de trein.
  Op www.rugzaktrips.nl staat ook een heel hoofdstuk over Antwerpen.

  Geniet nog van je meiden! Prachtig om te zien, ik hoop dat die van mij later het later ook zo goed met mekaar zullen kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk te lezen over je dochters. En zo speciaal, hun band!
  Ik ben zo'n 5 jaar geleden een paar dagen in Antwerpen geweest. Heel gezellige stad! Wij hadden een arrangement dat bestond uit overnachting in een hotel en fietshuur, en daarnaast ook een aantal maaltijden.
  Een fiets huren is erg aan te raden! Een goedkope maar ook leuke manier om de stad te bekijken. (je kan dan ook heel makkelijk overal komen, hoeft niet OV-haltes te zoeken) Je hebt ook verschillende fietsroutes door Antwerpen. Bijv. langs mooie gebouwen met info in de routebeschrijving over de architectuur. We zijn toen ook een route gaan fietsen in de buurt van Antwerpen, langs weilanden,door dorpjes etc.
  Groetjes, "Mosterdzaadje"

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jee Trudy wat een mooie meiden heb jij. Wat zul jij trots zijn en dan ook nog goed met elkaar op kunnen schieten.
  En leuk zo een dag op de boerderij he, zo een aparte sfeer alsof je een andere tijd ingaat en ik hou van de geur van hooi en koeien.
  Ben eigenlijk een beetje jaloers op je hoor, twee van die leuke meiden.
  liefs van mij Hélène

  Ik was verleden jaar in Antwerpen. Gewoon in t centrum naar t VVV, daar zit alles bij elkaar van dierentuin, nou ja stukje lopen tot museum.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...