woensdag 15 juni 2011

Laatste loodjes.....

De laatste weekjes van school breken aan. Voor Fleur betekent dit het afronden van het eerste studiejaar. Goed doorgekomen trouwens, ze heeft goede cijfers gehaald. Het D.P.F. moet nog ingeleverd worden. Het overkoepelend digitaal verslag, waar eigenlijk alles in staat waar ze tot nu toe mee te maken heeft gehad dit jaar.

 Voor Mirte is er nét een proefwerkweek geweest. Waarschijnlijk weer goed doorgekomen. Nog niet alle cijfers zijn bekend, maar ze staat er prima voor, dus.. Deze week heeft ze prestatieweek. Nu van het vak biologie. Dat betekent deze week dat ze proefjes moet doen met slootwater en daar later een verslag moet schrijven. En daar weer een presentatie over moet geven. Want zonder presenteren, dat kan niet meer op school tegenwoordig!

Jan zit naast mij te blokken voor de proefwerkweek. Gisteren was toch nog niet zo´n succes gebleken, weer 2 onvoldoendes, maar vandaag kwam ie met een 9, 9.4 en een 10 thuis. Je, komt ie dan toch achter, moet er wat voor doen, maar dan héb je ook wat.... En van deze ervaring krijgt ie tóch vleugels, tot genoegen van ondergetekende..

Zo langzamerhand zit het erop. De vakantie komt er aan. En met de vakantie de vrijheid. Maar de structuur valt een beetje weg. Dat dan weer wel. Ik probeer dat een beetje op te lossen door thuis nieuwe dingen daarvoor in de plaats te verzinnen. Zo lijkt het ons een goed idee om de meiden samen 2 keer in de week te laten koken. En Jan Jr. een keer met mij. ´t Is belangrijk, vooral voor Junior dat er een regelmaat voor terug komt. En dus verdiepen wij ons daar nu maar vast in.  We hebben nog een paar weekjes, dus dat móet goed komen!

En dan wil ik nog even hier iets aan toevoegen. Namelijk...GEFELICITEERD voor alle scholieren die geslaagd zijn vandaag. Tóp jongens, ik als moeder van drie pubers weet heel goed dat je het niet kado hebt gekregen!!

8 opmerkingen:

 1. Ik vind 't wel goed, van dat presenteren. Hoe eerder ze die eventuele schroom overkomen, hoe makkelijker voor later.
  En ja, een andere structuur voor tijdens de vakantie; denk dat dat prima is, voor mensen mét en zónder etiketjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn spannende tijden,zo op het eind
  van het schooljaar.
  En dan is een vakantie zeer welkom.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan merken dat veel jongeren ook echt aan vakantie toe zijn.
  Het is ze gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och meid, orde en regelmaat is voor iedereen het beste!Ik vond de vakantie heerlijk vroeger. Maar was ook heel blij als ze weer naar school moesten. Kwam er weer regelmaat!!

  Bedankt hoor, de hangertjes zijn al binnen!!

  En bij jou??

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is echt druk zo aan het eind van het schooljaar. De kinderen zijn dan echt aan vakantie toe. Zelf kun je ook wel wat rust gebruiken.

  Nog even volhouden. Je hebt kanjers van kinderen!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed idee, je kinderen laten koken, dat zou ik ook wel kunnen invoeren voor de vakantie.
  Leerzaam en leuk!
  Nog even...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met al die regelmaat. Het is inderdaad altijd wel heel belangrijk, ook in de vakantie. En biedt je het aan, dan heb je zelf ook een gezellige vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk he...regelmaat...orde...ja overal zie je vlaggen verschijnen....en dan vakantie en genieten.
  Fijn dag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...