woensdag 1 juni 2011

Tessy vertelt....

Ja, en dan nu ík even....Ik kan dan wel een heel klein hondje zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat ik geen mening heb. Niet dat ze daar vrijdag naar vroegen. Ik werd zo maar gedumpd bij deze familie. Míj werd niets gevraagd.....

Want ik vond het bést even wennen. Weet je wel hoe gróót die hond is die daar altijd al woont. Tukker noemen ze hem. En hij deed nét of ik er niet was, de eerste paar dagen. Hoe vernederend is dát! Gelukkig is dat nu een beetje anders. Maar hij is zo groot van dichtbij, dus ik doe nog graag een stapje achteruit als ie in mijn ruimte komt. En als ie mijn bal pakt laat ik dat maar even zo.

Een paar dagen geleden gingen we naar het bos. In het groene autootje. Tukker moest achterin en ik mocht lekker voor. Junior hield me vast. Dat móest ook wel, anders ging ik op z'n schoot, vonden ze een beetje gevaarlijk. Ze hadden nl. geen gordeltje voor mij. In het bos was het leuk. Ik ken het daar goed, 'k ga er ook altijd met mijn vrouwtje heen. Maar wat Tukker daar nou deed.. hij sprong zomaar het water in, weet je wel hoe nát dat is...


Vanmiddag wou hij mijn voer opeten. 'k Was eigenlijk in hongerstaking de eerste paar dagen. Bij mij thuis krijg ik altijd meer tussendoortjes. En dat is hier niet zo. Niet eerlijk, tóch? Dus van ellende móest ik dat voer maar opeten. Honger is ook zo wat.. Vandaag moest ik nog snel zijn ook, anders verdween het zomaar in die grote bek van Tukker. Maar gelukkig kreeg ie toen op z'n kop.

En als ik hier blaf, mag dat niet. Flauw hè... Tukker blaft er dan zo hard overheen, 'k word er doof van. Nou dan láát je het wel. Gelukkig kan ik hier niet naar buiten kijken . Op de bank of op een stoel willen ze ook niet hebben. Het voordeel is dat ik ook niet kan zien dat er mensen langs lopen. Of nóg erger, honden... Dus waar moet je dan nog tegen blaffen..

Soms is het hier best heel leuk. Dan krijg ik een botje 's avonds. En als ik die bijna op heb ruil ik 'm in voor een markiesje. Da's mooi dubbel, tóch? En van de week zag ik dat ze hier ook nog een ander ras honden hebben. Met hele lange hangoren en ze zitten met mooi weer in de ren. Interressant hoor! Je kunt hier ook lekker rustig slapen. Ik lag laatst met m'n poten naar boven in de mand. Relaxed, joh! En er is altijd wel iemand thuis die me aanhaalt. Nou ja, meestal dan. En anders is Tukker er altijd nog. Dus alleen, dat ben je hier nooit. Dus zelfs hier gaat het op: Elluk nadeel heb ze voordeel!!

14 opmerkingen:

 1. Leuk stukje! Origineel geschreven. Zonnige dagen gewenst vanaf de boot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, zo'n hondenleventje is eigenlijk wel benijdenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een briljant inlevingsvermogen! Heel leuk geschreven Trudy. Veel plezier nog met Tessy.

  groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb genoten van je verhaal over Tessy en Tukker.
  Geweldig joh...die avonturen van die 2.
  Van mij mag je er vaker over schrijven hoor!!
  Wens je een fijne dag,
  Liefs, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tessy,jij mag van mij best nog meer vertellen,over je logeerpartij.
  Daar heb ik niets op tegen.
  Want je schrijft erg leuk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig dat jullie hond er een evenwichtige kijk op na houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk verhaal! En ik begrijp hier uit dat het dus toch wat beter gaat, gelukkig. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. krijgen we aan het eind van de logeerpartij vast een protestblogje (ik woon hier best)van tessy. Leuk geschreven hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb dat ook hoor Tessy dat ik zo goed als geen tussendoortjes meer krijg omdat ze denken dat ik daar elke keer zo ziek van wordt ... blijven brokken over, tis niet anders dus ik eet ze ook maar op ... niet altijd trouwens, maar ze trappen er nooit in om het te ruilen voor iets lekkers, jammer toch!

  Geniet nog even van het logeren, voor je het weet moet je weer naar huis en ga je Tukker nog missen. Dikke poot van Guusje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha

  Tussen 2 haakjes ... wij hebben 2 markiesjes!

  groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Arme Tessy mag je echt niet op de bank? maar volgens mij mag je helemala niet klagen en heb je het best naar je zin anders ga je niet op je rug met je pootjes omhoog liggen. dikke knufel voor jou en Tukker. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En nu nog horen hoe Tukker die logeerpartij heeft beleefd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk verteld! Ik vind het ook altijd zo mooi om in te vullen wat dieren denken, hun koppies spreken vaak boekdelen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...