zaterdag 11 juni 2011

Doe maar lekker kort....

Als kapster moet je soms een beetje helderziend zijn. Je krijgt een klant op de stoel en als je vraagt wat de bedoeling is wordt er soms gezegd: "Doe maar lekker kort". Nu is dat geen probleem als je de klant al járen kent, dan weet je wel wat diegene daar onder verstaat. Maar als de klant nieuw is en al een poos niet geknipt is kán het lastig zijn. Voor de één is een boblijn lekker kort, voor de ander een echt kort kopje.

Nu ben ik het soort kapster die altijd heel voorzichtig is. Door schade en schande wijs geworden zullen we maar zeggen. Nadat een klant eens héél boos op me was werd de bedrijfsleidster erbij gehaald. Die legde de klant fijntjes uit dat het maar goed was dat zíj de schaar niet vast had gehad, dan was het nog véél korter geweest.  Maar tóch, ik had er zelf ook een hekel aan als het te kort was, dus ik knip het liever in twee etappes dan dat het in één keer te kort is...

't Is maar goed dat Jan geen kapper is. Dat bleek vanochtend maar weer. Hij ging de beukenhaag knippen.
Niet dat er overlegd werd hoe kort die moest hoor... Ik was met de buxus voor aan het knippen en toen ik me omdraaide dacht ik: "WOW".... Wat eerst een heg was die voor de nodige (vind ik) privacy zorgde, je kon er nét niet overheen kijken, was nu terug gesnoeid tot een heg op schouderhoogte. Héél verrassend...Ik kan heel snel schakelen. En accepteren. Dat leer je wel als je 30 jaar met een man bent die je regelmatig "verrast". Eens kwam ik 's avonds thuis van knippen en moest ik Junior even goedenacht gaan wensen van Jan. Junior lag plotseling in een hoogslaper, gemaakt van het stapelbed dat eerst van z'n zussen was. Zo ook die keer dat de kids héél enthousiast met pappa een paalhut bouwden. Ook niet aangekondigd van te voren...

Ach ja, het feit dat ik het tóch zo lang vol heb gehouden met hem, bewijst dat er ook veel leuke kanten aan hem zitten. Misschien vind ik stiekem dat verrasingseffect tóch wel leuk. Ik ben zelf nogal van het vooraf alles bespreken en het wordt wel erg veel vergaderen als hij ook zo zou zijn. En eerlijk gezegd.. het geeft wel licht in de tuin, zo'n korte heg.... Tukker is trouwens ook heel bij met de actie van z'n baasje. Weet je wel hoe leuk die takken allemaal zijn die van de heg af komen!


13 opmerkingen:

 1. :-). Grappig.
  En natuurlijk mooi dat jullie al zo lang samen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heggen zijn net haren: 't groeit wel weer bij ... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt bij mij zelden voor dat ik ontevreden ben met de kapper.
  Het groeit wel weer aan. Daarbij heb ik haar wat snel groeit dus dat is dan wel weer een voordeel.
  De hoogte van de heggen worden bij ons bepaald door de buurman en achterbuurman en gelukkig houden zij allebei van hoog.
  Fijn weekend.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat het allemaal snel groeit in dit jaar getij ook je haar hahahaha.. Ach wie weet waar het goed voor is, een praatje met deze of gene mischien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi,hoi,wat leuk dat je man zo is met verassingseffecten ha,ha,ja,ik herken mezelf daar heel goed in,ik heb het helaas ook en Dre moest daar in het begin erg aan wennen maar,nu waardeert hij het enorm en vindt het erg leuk wanneer ik hem weer eens verras met een stunt.

  Fijn pinksterweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Suprise Suprise ... gelukkig groeit je haag vanzelf - net als haren - weer aan, maar ik zou ook heel raar hebben staan kijken denk ik. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, inderdaad: haren groeien weer aan en heggen ook!
  Maar als de kapper je een paar keer achter elkaar te kort knipt (terwijl je al tig jaren klant bent) en dan tot overmaat van ramp nog eens de verkeerde kleur coupe soleil geeft, dan is het tijd voor een andere kapper. En die ga ik zoeken. Jammer dat jij ver uit de buurt woont:-)
  Groetjes,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En wat me niks zou verbazen: dat die verrassingen van Jan uiteindelijk tot de leukste jeugdherinneringen gaan behoren. Zo van: weet je nog toen pa zomaar voor mij een hoogslaper gemaakt heeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach,het groeit wel weer aan,zullen we maar zeggen.
  En wat leuk,dat je kapster bent...en een goeie als ik je zo lees.

  Fijn Pinksterweek-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha ... leuke post :-)
  Snoeien is voor mijn man hetzelfde als rigoreus kortwieken.
  Vandaar dat ik er altijd met mijn neus bovenop zit ;-)
  FIJN PINKSTERWEEKEND
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. pfff wat gaat dat snel... ik doe alles met de hand. haren en bladeren... het griet snel! fijn weekend nog gr Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De heg groeit wel weer. ALs je je privacy nog maar hebt. Enne op deze manier blijft een relatie spannend, toch? Fijne dagen groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Surprise man...die is er vast nog niet, behalve bij jou in huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...