maandag 27 juni 2011

Pure horror....

Na een lekker rustig dagje gisteren, beetje opgeruimd en bijgekletst, kwam de vraag van de buurtjes of we nog even wat kwamen drinken. Altijd gezellig natuurlijk, dus daar zeggen wíj geen nee op. Heerlijk in de loungeset bij het zwembad met een glaasje wijn kwamen de monden snel los. Hè.... gezellig!

Ze hebben ook een kat, deze buren. Léuk beestje trouwens. Hij kwam, zoals alle katten gelijk bij mij z'n aandacht opeisen. En ik vind dat alleen maar leuk. 'k Aaide hem nog eens lekker over z'n bolletje. De buurman zei nog: "Hij verhaard wél heel erg, maar ja Tukker ook, en wat geeft dat.

Ik ben gék op katten. 'k Moet altijd lachen om hun eigenwijze gedrag. En als ze dan ook nog kopjes geven en lekker relaxed liggen te spinnen in je buurt vermaak ik me al met de aanblik. Ooit hadden we zelf ook 2 katten. Shadow en Bruce.

Shadow kwam uit een nestje van een toenmalige vriendin. Een half-pers, zo gezegd. Heel erg lief, zij volgde me de hele dag, vandaar haar naam. En door haar kleur, ze was grijs. Toen we wat ruimer gingen wonen was er plaats voor een tweede kat. Maar omdat Shadow zo'n zacht karakter had, vonden we het een goed plan om het zekere voor het onzekere te nemen en zó kwam Bruce in ons leven. Een volle pers, met stamboom zelfs. Prachtig kleur, beige, voor de kenners zal het heus een naam hebben, die kleur, maar daar verdiepen wij ons niet in. 't Ging om zijn karakter in de eerste instantie.

't Leek ons leuk om eens een nestje van ze te hebben. En de natuur zorgde ervoor dat dát niet lang op zich liet wachten. Vijf kittens kwamen er. Allemaal met een stuitbevalling. 't Was maar goed dat de fokker zelf aanwezig was toen, anders had zéker de laatste het niet overleefd. Een flinke plens koud water en wat geschud zorgde ervoor dat ook die op gang kwam.

Maar doordat de bevalling zo zwaar was geweest, had Shadow er geen zin in voor haar kleintjes te zorgen. Dus het resultaat was dat wij om de drie uur een flesje moesten geven aan de kleintjes. Mét weegschaal erbij, want we moesten natuurlijk wél in de gaten houden of ze wel groeiden.

Daar begon voor mij de ellende. Benauwd, het resulteerde zelfs in een longinfectie. En na wat allergietesten bleek dat ik hartstikke allegisch was voor katten. Eerst hebben we ze nog gehouden. Een prachtig buitenverblijf gebouwd met slaaphok, dat ging allemaal best. Maar toch ging er iets knagen. En na veel piekeren hebben we toch besloten ze weg te geven. Gelukkig vonden we snel een goed adresje. 2 Jonge mensen die gingen samenwonen vingen ze liefdevol op.

Katten zijn er dus nooit meer gekomen. De allergie uit zich zo heel nu en dan nog als ik in de buurt van een kat ben geweest. en ze aai. En dan per ongelijk door mijn oog wrijf. Zo ook gisterenavond. En zó ziet mijn oog er dan de volgende ochtend uit....Pure horror toch? 't Is maar goed dat ik wél tegen honden kan. Want déze, die wil ik toch écht niet missen:
14 opmerkingen:

 1. Dat ziet er niet best uit, Trudy. Ik hoop dat het snel beter wordt. Jammer als je allergisch bent, terwijl je katten leuk vindt. Gelukkig komt allergie voor honden niet zoveel voor.

  Groetjes,Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Katten, daar kan ik ook niet erg best tegen.
  Eigenlijk ook niet tegen de haren van de hond,maar ja.., daarom mag ze niet verder dan de bijkeuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, hoop voor je dat het niet lang duurt en snel weer weg is. Jammer van je allergie, katten zijn inderdaad leuk =^_^=

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is jammer zo'n allergie.
  katten zijn toch inderdaad erg leuke beesten.
  Hopelijk is het snel over je oog.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik keek al vreemd op toen ik je 'oog'zag. Wat jammer dat je deze allergie hebt en wat goed dat je wel tegen hondenharen kunt. Moet je toch niet aan denken dat je een hond weg moet doen....zou het niet kunnen. Wens je een heerlijke dag,
  liefs, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou shit is mij stukje helemaal verdwenen. Ik schreef zo ongeveer; zo dame lekker chic aan het zwembad? Ik zie het zo voor me. Ik ben zelf allergisch voor de cavia's. Zo een beestje op schoot, jeukende ogen met je handen erin wrijven en ja hoor, krijg je ook een horror oog of erger nog 2. Totdat mijnLief zei dat ik eens mijn handen moest wassen als ik aan de beesten gezeten had. Ik wens je een fijne week toen lieve dame en dat je snel je eigen ogen terug hebt. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alhoewel ik normaal niet zó van de sensatie ben trok de kop van jou post ''pure horror'' mijn aandacht net nadat ik de berichten had zitten lezen over het geslaagde tuinfeest en dat het voor dochterlief de mooiste verjaardag ooit was...

  Heb in mijn omgeving ook veel mensen met allergiën voor de meest uiteenlopende stoffen en zie hoe lastig die reacties kunnen zijn. En het aantal mensen met allergische aandoeningen lijkt wereldwijd alsmaar toe te nemen.
  Heb het zelf ook van bepaalde stoffen in cosmetica en schoonmaak artikelen, gebruik daarom al jaren producten waar ik van weet dat ik daarvan geen klachten heb.
  Rode branderige ogen is mij zeker niet onbekend.....maar nee horror is in mijn ogen toch iets anders, ik ervaar het als lastig.

  Met jou achtergrond en ervaring over jullie eigen katten van destijds had je toch kunnen weten wat je te wachten stond en welk risico je liep door de kat van de buren op schoot te nemen.....???

  Hoop dat jij weer helder uit je ogen mag kijken en de allergische reactie gezakt is!

  Geniet van het zomerse weer!
  Groeten,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Ger... hij heeft niet eens op schoot gezeten. Maar wat Hélène ook al zei, absoluut niet met ongewassen handen aan je ogen komen nadat je een kat aaide, dát neem ik nu toch maar ter harte! En die titel... ach ja ik vind het wel grappig als ie een beetje aandacht trekt, en het werkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje,wat vervelend.
  Hopelijk is het leed weer snel geleden.
  Lastig om allergie's te zijn van katten,als je ze zo leuk vindt.
  En dat zal best een moeilijke stap geweest zijn,om ze weg te moeten doen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. echt horror, gelukkig heb je nog 1 oog, hihi..... grappig verhaal ,maar wel vervelend voor je. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer zeg :(

  En preventief een Allerfre oid innemen voor je naar de buren gaat, is dat geen goed idee?

  Nu zie je er de hele dag uit alsof je hebt lopen huilen. En dat na zo'n gezellige avond :S

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Man ziet er net zo uit als jij, als hij een kat heeft geaaid en vervolgens zonder nadenken in zijn ogen heeft gezeten. Ik hoop dat het inmiddels weer wat bijgetrokken is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De poes van mijn oudste dochter heet ook shadow , maar een allergie man en zoon hebben het hier ook voor poezen.
  Gelukkig hebben zij geen last met onze hond!
  En de ogen zien er hier ook zo uit als ze zonder medicatie naar poezenmensen zijn geweest

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...