donderdag 23 juni 2011

Kaartlezen....

Mirte gaat vanavond even gezellig stappen met haar vriendinnen. Eigenlijk hadden ze eindfeest van school. Maar op dit feest komen ook de 1ste en 2de klassers. De wuppen noemen ze ze oneerbiedig... En de zaal die door school elk jaar wordt afgehuurd is eigenlijk te groot. Dus daar wordt het niet gezelliger van.

Even over gebrainstormd en daarna hadden de dames besloten de kroeg in te gaan. Maar ze verzamelen bij een vriendin in de stad. Eerst moest Mirte nog werken van 5 tot 8. Om kwart voor 9 was ze thuis, ze moesten nog afsluiten, schoonmaken en spiegelen...  Dus ze gaat net even wat later dan de rest. Of wij haar even weg kunnen brengen..

Ik zou haar brengen, dan was het mooi verdeeld want 's nachts is het voor mij niet zo´n succes alleen door de stad te lopen dus Jan haalt dan op. "Heb je een adres?" vroeg ik, want ik heb haar daar nog nooit heen gebracht. Ja hoor, dat had ze. Google Maps aan en kijken maar. 'k Ben best bekend daar in de buurt maar dit stukkie nieuwbouw ken ik nog niet. En een kaart.... da's niet aan mij besteed.
Héél clichee misschien maar ik bén er zo één hoor!  Een richtingsgevoel van... tsja hoe omschrijf ik dat.. Nou ja, als ik je vertel dat als we aan het winkelen zijn ik soms niet meer weet van welke kant ik kwam als ik de winkel uitkom, zegt dat dan genoeg?  En een kaart... die heb ik pas een béétje leren gebruiken toen we vóór het T.om-T.om tijdperk naar Frankrijk gingen. Zo'n 2 weken heb ik nodig en dan begin ik inzicht te krijgen.Nét als we naar huis gingen zág ik het. Om het het volgend jaar compleet weer opnieuw te moeten opbouwen.

Dus nu hebben we óók zo'n Navigatiesysteem. Maar ja, Mirte wil wél een beetje op tijd bij haar vriendinnen zijn. En het is ongeveer 15 minuten rijden. Zo lang heb ík nodig om het ding in te stellen. Dús... Jan zei: "zal ik 'r maar even brengen dan"... En terwijl ik dit zit te typen denk ik dat ie allang weer op de terugweg is. De schát.....

10 opmerkingen:

 1. Multi tasken: ja. Kaartlezen: nee .... Ruzie: bijna nooit, alleen op weg naar vakantiebestemming, in 't pre t.om-t.om tijdperk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan niet kaartlezen. Wij verdwalen dan ook regelmatig in onbekend gebied. De Tom Tom stuurt ons ook vaak de verkeerde kant op.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kaartlezen is ook niet mijn sterkste kant.
  Maar verdwalen zal ik toch niet snel...HiHiHi.
  Je hebt het weer leuk beschreven.
  En die foto is ook erg schattig.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, ik vind kaartlezen juist leuk! (En het lukt nog ook...) We zijn nog steeds tom-tom-loos dus. Werkt ook goed tegen de verveling waar ik altijd last van krijg tijdens het auto rijden ;0)Rijdt m'n man dan lees ik, rijd ik dan lees hij, gaat prima bij ons!

  Wat een schattige foto trouwens!

  Fijn weekend, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, hier ook een niet-kaartlezer. Ik ben in staat om dar ding op z'n kop te houden en vast te blijven beweren dat we toch echt goed gaan! Dus ik ben ook heel blij met onze T.om.t.om maar tja, dat duurt bij mij inderdaad ook zeker een kwartier voordat ik 'm ingesteld heb dus met passagiers die haast hebben is dat inderdaad niet zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb mijn eigen kaartleester.... mijn oudste! en mijn jongste heeft een toprichtingsgevoel. beiden heb ik niet, maar ik rijd wel met ze naar kroatie in 15 uur (om maar wat te noemen) in 1x en helemaal goed.... zucht, ik herken dit. hihi fijn weekend gr Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen moeite met kaartlezen als ik hem maar mag houden zoals ik het wil, namelijk dat ik in de richting van de kaart rij. En dan kan ik aangeven wanneer er gestopt moet worden, zodat ik naar de wc kan. Als ik niet zou kunnen kaartlezen, dan was dat voor mij wel een erg goede motivatie om het alsnog te leren.
  Op vakantie rijdt Man, ik niet. Scheelt een hoop ruzie en ondertussen overrule ik met mijn kaarten de navigatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, prototype vrouw dus? ;)

  Hulde aan Jan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HaHa, en geloof me, je bent niet alleen.....
  Ik weet het heel zeker!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...