vrijdag 10 juni 2011

Gratis dagje uit!

In de vijfde kwam Fleur bij haar in de klas. Janneke, een meisje dat op een boerderij een plaatsje verderop woonde. En ik had al meermalen gevraagd waarom ze niet met elkaar fietsten, maar dat kwam er maar niet van. En ineens, zei Fleur: "Ik fiets morgen met Janneke mee, hoor!" Hè, hè dacht ik... En dat ik daarin niet de enige was, bleek toen ik de ouderavond daarop naast Janneke's moeder plaatsnam. Haar opmerking: "Ze hebben elkaar eindelijk gevonden, hè?" zei genoeg.

Fleur kwam ook graag bij haar thuis. Een leuk, hecht gezin, Janneke heeft 3 broertjes, en op een boerderij. Ook altijd spannend. Het gaat er daar toch anders aan toe. De jonge katjes die je zomaar in de schuur tegen komt, soms als een verrassing, en eens maakte Fleur ook de geboorte van een kalf mee. De hele familie in overall met laarzen, incluis Fleur. Ze was er vól van toen ze thuis kwam. Léuk! Ik moet zeggen dat ik het ook hélemaal niet erg vind Fleur daar op te halen. 'k Geniet altijd van dat gezellige sfeertje. De binnenplaats met de koeien die aan het eten zijn erom heen, 't hééft gewoon wat.

Natuurlijk zie je als buitenstaander alleen de romantische kant van het verhaal, maar het verbaasde me niet toen ik hoorde dat juist deze boerderij mee ging doen aan de open boerderijdag, tweede pinksterdag. 't Gaat uit van Campina. Fleur mag helpen als vrijwilliger. Vorige week kwamen moeder en broertje van Janneke het draaiboek brengen. En als ik het zo allemaal lees is het vooral met kleine kinderen een heel leuk programma.Zo zijn er de volgende activiteiten: Knutselen ( een kijkdoos maken), als koe laten schminken, Skippe Koe Race, rondleiding,  springkussen en een  speurtocht.

Ook is er de mogelijkheid te picknicken bij de boerderij. Je moet dan wél je eigen gevulde mand meenemen. Campina zorgt voor een mooi plekkie en een leuk kleedje. En je kan proeven van Vanille Yoghurt, de nieuwste smaakvariant. Ja, 't is natuurlijk georganiseerd door campina, maar dat neemt wél gratis produkten met zich mee, lekker tóch?

Dus weet je nog niet wat te doen met tweede pinksterdag en ben je wel in voor een goedkoop en leerzaam uitje? Het adres van de boerderij van Janneke's ouders is: Arnhemsestraat 159,  6974 LD in Leuvenheim. En als je daar uitgekeken bent, in ons dorp is er dezelfde dag nog een leuke pinkstermarkt. Ook altijd de moeite waard! Is het te ver voor je maar spreekt zo'n boerderijdag je wél aan, Kijk dan even hier.

Veel plezier, enneh, misschien tot ziens, want natuurlijk gaan wij óók nog even. Altijd leuk als je dochter er ook helpt....

9 opmerkingen:

 1. Leuk leuk leuk! Mijn is van oorsprong boer, als boer geboren zeg maar. Nu werkt hij in dezelfde agrarische sector maar dan als vertegenwoordiger bij De Heus Voeders. Maar die boerderij blijft trekken!!! Veel plezier 2de pinksterdag. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuvenheim en Brummen, nog nóóit van gehoord?! Maar ja, ik zie al aan de postcode dat het niet om de hoek ligt. Bovendien hebben we op die dag al andere dingen gepland. Hopelijk wordt het mooi weer. Dat is voor iedereen genieten. Ik wens je in ieder geval veel plezier toe die dag.

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die boerderijdagen zijn echt heel leuk!
  Wij hebben er inmiddels 3 bezocht en de kids genieten..
  Heerlijk dat je dochter een buitenvriendinnetje heeft..
  Fijne dagen, groeten Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! En fijn dat de meisjes elkaar hebben gevonden. Mijn ervaring is dat zoiets vanzelf moet gebeuren, helaas kun je dat als moeder hoogstens stimuleren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LEUK VERHAAL... IK ZAL ER NIET ZIJN MAAR WEL HEEL VEEL PLEZIER. JE DOCHTER ZIEN GENIETEN EN LEREN IS HELEMAAL TOP! FIJN WEEKEND GR PAULA

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zou ik leuk hebben gevonden, precies het soort ding dat ik hier dan wel ns mis. Leuk dat je dochter gaat helpen die dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw dochter zal zich echt vermaken en genieten als vrijwilligster op de bnoerderij van de buren.
  Leuk om zo iets mee te maken, toch.
  2e Pinksterdag is mijn dagje bezet. Als alles goed gaat gaan we naar Utrecht want daar is voor de laatste keer de brocante Luikse markt dus....vandaar.

  Wens je fijne pinksterdagen,
  Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. superleuk voor je dochter en haar vriendin dat ze elkaar gevonden hebben, heel veel goed weer en plezier gewenst, fijne pinksterdagen , egeniet ervan , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kom je even een heel fijn weekend wensen!Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...