donderdag 2 juni 2011

Weet je waar het leuk was vandaag?

In 't Harde! Van de week zag ik het toevallig bij iemand in de blog staan. 'k Weet niet meer bij wie, maar gelukkig had ik de plaatsnaam onthouden... Dus vanochtend... www. google.nl en daar kwam al snel deze markt tevoorschijn.

't Was een uurtje rijden. Via Voorst.... daar zit bakker Bril, en die verkoopt de lekkerste krentebroden die je ooit geproefd hebt. Dus onze auto stopt daar bijna als vanzelf. Halfje mét spijs,'t is een feestdag vandaag.. En een halfje zonder, voor in de vriezer... en toen hup op naar de Veluwe.
 Onderweg lekker gesnoept van de sneetjes brood. Dan ben je er zó. Jan laadde me even uit bij de ingang. 'k Loop soms nog met een kruk. Vooral handig als het zo druk is, gebeurt je het ook niet dan je per ongeluk omver word gelopen....

Even de auto op de parkeerplaats en daar gingen we. Jan had al snel een kraam met autootjes gevonden. Daar kwam ie een miniatuur busje tegen. Van Volkswagen, z'n merk voor ie Volvo ging rijden... "k Dacht nog, waar ga je ze láten, er staan er al zat in de kast, maar dat kwam nog.....
Toen kwam er een kraam met oude bakvormpjes. En een V.W. speldje. En nog een autootje, nu een V.W. Variant. Ook nog een eigendom geweest ooit, maar dat vertel ik nog wel eens.... Daarna zagen we nog een stoommandje, handig voor stomen, maar ik bedacht me dat er ook wel fruit in kon met een mooi bordje eronder.


De markt was groot. Op een sportpark begon ie en het liep zelfs een stuk door een woonwijk. Daar zagen we een kraam met allemaal nostalgische spulletjes. En dáár stond ie. Op ons te wachten. Hét antwoord op de autootjes onderin de kast. En die we vandaag gekocht hadden. Een mooi vitrinekasje. In precies de goeie stijl. Eerst nog even bedenken waar ie dan wel zou moeten hangen, is wél handig natuurlijk, als we er plaats voor hebben, maar daar waren we al snel uit. Bod gedaan en nu is ie van ons. Kíjk! Mooi hè?
Even nog een patatje gegeten en toen zijn we na nog even rondgesnuffeld te hebben ( en nog baklettertjes gekocht te hebben):naar huis gereden. De toeristische route natuurlijk. Om 16.30 waren we thuis. Ik moest wél nog even met het been omhoog, m'n knie wordt nog wat dik van zo'n dagje... en daarna hebben we gezellig gebarbequed met de kids. Al met al een supergeslaagde hemelvaartsdag!

9 opmerkingen:

 1. Nou, dat klinkt goed. En weer goed geslaagd, zie ik. Die krentenbollen klinken ook goed en smaken nog beter, lees ik....!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n dagje met z'n tweetjes op pad en dan ook nog 'ns van die leuke spulletjes scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig kan je man net zo leuk struinen als jij kan, of nog wel meer?? hh leuke dingen en dat kastje wil ik straks wel zien hangen! het was ook prachtig weer, dus boffen!! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijk dagje.Fijn dat je zo genoten hebt. En leuke spulletjes!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het leuke dagje zit er weer op:-)

  En in een zilverkastje passen ook prima miniatuurauto's!!!

  Heb er al jaaaaaren een op zolder liggen,al 43 jaar oud van toen we trouwden......heb al zó vaak gedacht wat zal ik daar nou eens in zetten???
  Maar dan moet het eerst een kleurtje uit de verfpot krijgen.

  Lastig voor je dat je knie nog niet wil wat jij wil.

  Fijne dagen nog, en in denk dat het krentenbrood niet lang in de vriezer zal liggen;-)

  Lieve groeten,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt dus een zeer geslaagde dag gehad.
  Die kan niet meer stuk.
  Fijn,hé...als je zo goed kunnen slagen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent heel goed geslaagd en je kastje is erg mooi.
  Er liepen heel wat bloggers rond, op veel blogs is het al te lezen, leuke dag dus.

  Groetjes,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook al zo goed geslaagd en leuke inkopen gedaan. Dat was dus gezellig genieten zo saampies de kraampjes langs.

  Fijn weekend,
  Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een succesvolle dag. En wat geweldig dat het kastje daar op jullie stond te wachten. Een erg leuk kastje.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...