zaterdag 18 juni 2011

Lekker knutselen!

Leuk kan dat toch lopen.... Van de week liet ik in dit blogje zien dat je met spulletjes van de X.enos op een heel goedkope manier fijne sieraden kan maken. Een tip dacht ik, voor mensen die misschien ook de kriebels krijgen. Het laat zien dat het helemaal niet duur hoeft te zijn...

Ik kreeg een reactie erop van Thea, van Crea by Thea. Daar vertelde ze me in dat er bij hun in de buurt alleen maar oudroze hangertjes te koop waren, en zij wilde zo graag een paar wit/zwarte.. Of we er niet een paar konden ruilen? Natuurlijk, dacht ik, leuk oudroze! Ik draag veel kleding in dat soort tinten en nóg zo'n paar oorbellen, ik sla ze niet af!

De mailadressen werden uitgewisseld en een paar dagen later lagen ze al in de bus. Helemaal top vond ik ze. Haakje eraan en dit is het resultaat:Ze passen perfect bij m'n nieuwe t-shirt, dus Thea, ik ben er helemaal gelukkig mee!Vanochtend heb ik zo maar een paar uurtjes over. En van de week had ik deze ketting gescoord bij de tweedehandswinkel bij ons in 't dorp:  (zien jullie dat prijskaartje? Leuk toch?).Ja, ik vind hem ook prachtig hoor, maar absoluut niet draagbaar in mijn geval. De ketting bestaat uit twee gedeelten en het kortste gedeelte past alleen als je een minimaatje hebt.... en die héb ik niet : (   Dus ik ga 'm zo uit elkaar prutsen en ik denk dat ik er twee van maak.

Geen idee hoe die eruit gaan zien, dat ontwikkelt zich tijdens het maken altijd dus ik laat me verrassen....  Het is momenteel ong. 9.45 en ik kom er straks nog op terug, ik update gewoon dit blogje even... Dus als je benieuwd bent, kom dan gerust nog even langs! Hopelijk tot straks!

11.30 Inmiddels. En ze zitten in elkaar hoor. ´t Was een beetje puzzelen, ik vind het dan een uitdaging met zo weinig mogelijk toevoegingen 2 mooie kettingen te maken. Dus pakte ik het kralenbord erbij en ging aan het verdelen:De roos heb ik gebruikt als hanger en de kleuren van deze ketting zijn voornamelijk roze en zachtgeel ( tot roomwit). Zo is ie wat beter te combineren, vandaar dat ik ook op kleur heb verdeeld. Dit is eruit gekomen, hij komt vind ik een beetje brocante over:


En toen de vlinder. Ik vind het wel grappig als een ketting niet helemaal symmetrisch is. Dus de vlinder kwam een beetje aan de zijkant. Hier heb ik voornamelijk de groene en blauwe kralen gebruikt. De vlinder vróeg erom. Het is ook een lekker zomerse ketting geworden:


Deze is nu ook nét even iets draagbaarder vind ik. 'k Denk dat ie met een spijkerbroek en een wit t-shirt al leuk uit komt!

8 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd. Jij weet van niets nog iets leuks te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, die kettingen. Ik hoop dat je ze met veel plezier zult dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie je wel? Hartstikke artistiek ben je. 'k Zou het je niet nadoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie kettingen zijn het geworden. lekker creatief bezig geweest. En vooral leuk dat je voor een klein prijsje nu 2 prachtige kettingen hebt.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey, wat leuk zeg en knap hoor dat je dat weer zo even uit je mouw schut!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een makkelijke mal om kettingen te maken!

  Je kettingen zijn mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Willeke Dat is een kralenbord, heb ik ooit bij de A.ction gekocht. Ook voor een zacht prijske trouwens...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je dat leuk gedaan.
  Op deze manier is er iets heel nieuws ontstaan.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...