vrijdag 29 juni 2012

Over shoppen en koken...

Nee, ik heb nog geen give-away idee bedacht. Zover was ik nog niet gekomen. Vandaag ben ik met de 2 dochters de stad in geweest. De één gaat volgende week op vakantie naar Kroatië en de ander begint volgende week op de camping met animatiewerk voor drie weken. Dus er moest nog het één en ander aangeschaft worden.

Het was bést puzzelen wanneer we zouden gaan. Volle agenda's bij de dames maakte dat het een beetje moeilijk plannen was. Maar we kwamen eruit hoor. Vandaag kon goed, alleen moest Mirte vanavond om zes uur weer aantreden achter de kassa bij de plaatselijke supermarkt.

Als je dan een dagje shoppen wil, moet je het goed doen. Om half elf waren we in Apeldoorn en om half vier werd de trein terug gepakt. Daarna moest er toch best snel gegeten worden. Tukker kookt nog niet zo best, dus ik moest het toch écht zelf doen...


nee, dit is Tukker niet hoor, dat zou toch zielig zijn...


En aangezien ik nu eenmaal geen mens ben die onder druk goed functioneert  bereidde ik het avondeten gisteren al wat voor.

Rijstsalade werd het. Met druiven, walnoten, bosui en kipfilet. Het recept? Komt ie:

Nodig:
. 1 pak notenrijst.
. 1 doosje druiven zonder pit.
. Een stuk of 10 walnoten.
. 1 kipfilet.

Gisteren bereidde ik het voor.
. De notenrijst kookte ik volgens de aanwijzingen op het pak.
. De druiven sneed ik half door.
. De walnoten kraakte Mirte en ze brak ze in stukjes.
. De kipfilet bakte ik mooi bruin (met een beetje kruiden) en 'k sneed 'm in stukjes.

De hele handel ging in de koelkast. Vandaag, toen we om vier uur thuis kwamen gooide ik alles in een ruime schaal bij elkaar. Toen kwam de dressing in beeld:

. Een paar eetlepels yoghurt en dezelfde hoeveelheid  fritessaus. Een beetje mosterd naar smaak erdoor en goed roeren.

. De dressing door de salade roeren en nog eventjes laten staan. Trekt het er even lekker door.

Het recept kwam van een vriendin van Fleur. Met haar vierde ze vorige week haar verjaardag en dit was één van de buffetgerechten. Wij zijn er inmiddels achter dat dit ook een prima recept is voor een dagje "iets minder tijd" en ook aan het eind van een warme zomerdag kan ie héél goed. Hopelijk maak ik het om die reden nog vaak klaar deze zomer!!

8 opmerkingen:

  1. Toch zou het wel handig zijn als ie een beetje kon koken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is een leuk recept, zeker als je, zoals in de zomer vaker het geval is, geen zin hebt om lang in de keuken te gaan staan.

    Maar eh de plaatvervangende "Tukker" op de kiek ziet er wel schattig uit hoor met z'n schort en koksmuts, hahaha.

    Hoe is het trouwens met Tukker... is 'ie weer helemaal de oude??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bijna... hij heeft een kleine ontsteking bij het litteken. We zijn er eergisteren mee naar de dierenarts geweest en die ziet het niet als een heel groot probleem. Volgens hem is het een beetje een allergische reactie op het hechtingsdraad inwendig. We hebben desinfecterende zalf meegekregen en die moeten we nu 3 keer per dag op de plek smeren. Het lijkt alweer een beetje beter te gaan.

      Verwijderen
  3. Een kokende Guus zou heel handig zijn; hij is tenslotte hele dagen thuis dus alle tijd, maar geloof dat er dan heel weinig in de pan over zou blijven. Dit soort recepten zijn op drukke dagen wel heel handig; ik heb hier zo'n mega simpele pastasalade die ze allemaal (al heel bijzonder) nog opeten ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HiHiHi...grappige foto.
    Dat recept lijkt me inderdaad erg lekker.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Trudy,
    Dat is wel een heerlijke salade zeg. Ik ga die even onthouden hoor. Lekker als je na een dag shoppen, dus slenteren, bijna niets meer hoeft te doen aan de maaltijd.
    Ik wens je een heel fijn weekend, met prachtig mooi weer,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ziet er inderdaad een makkelijk en lekker gerechtje uit. ook ik heb wel eens zin om niet veel/lang te hoeven te koken, zoals vandaag, we waren maar met zijn tweetjes en ik heb een voorgemaakte lasagne ingezet. lang niet zo lekker als een zelf bereidde natuurlijk, maar wel snel klaar! Zo, en laat de zomer nu maar beginnen hoor! ;-) warme groet, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...