dinsdag 31 juli 2012

Een gelukje!!

Eventjes tussendoor over iets anders dan Pino. Want natuurlijk is er meer ; ) Een staaltje "toeval" waar ik erg van geniet en graag met jullie deel:

Een weekje geleden kwam ik 's ochtends beneden en ontdekte ik dat Tukker een kale plek in ons vloerkleed had gecreëerd. Nu moet ik zeggen, het kleed was al aan vervanging toe, maar volgens mij kon ie nog wel even. "Alles op z'n tijd" is ons credo en dat geldt ook zeker voor grote aankopen.

Ik schrok ervan dat Tuk zich tegoed had gedaan aan deze plukjes. Helemaal gezien zijn recente operatie. Vanwege een verstopping. Ik ben ook meteen een flink eind gaan lopen met 'm, ik dacht maarzo dat dat geen kwaad kon voor z'n stoelgang.

Met z'n stoelgang ging het gelukkig prima, maar met het kleed was het echt einde verhaal. Kleed eruit, dan maar een kale planken vloer... Maar mooi vond ik anders. Nou ja, 't is zomer, redeneerde ik en dan hoeft het nog niet persé warm te zijn aan de voeten.

Het was een zandkleurig kleed. Nu moet ik wel zeggen dat de laatste tijd dat zandkleurtje wel érg letterlijk werd, maar dat terzijde. Ik had wel eens bewerkte kleden gezien die ik ook mooi vond. Maar eigenlijk altijd te duur. Zonde met zo'n hond en zo'n familie erom heen. We zijn hier thuis van had het maar niet onze (vul in) moeten zijn, het huis dient duidelijk ons en niet andersom!

Zondag waren we eventjes bij mijn ouders. En die hadden nu nét zo'n kleed liggen waar ik van gecharmeerd ben. "Hoe vind je 'm?" vroegen ze. Nou mooi natuurlijk, was mijn antwoord. "Zou je 'm zelf ook wel willen?" vroegen ze voorzichtig. Nu moet je weten dat onze smaak nogal uiteen loopt met sommige dingen. Natuurlijk zou ik zoiets wel willen hebben, gaf ik aan, maar hij staat hier prachtig!

"We hebben er nog zo één", was hun reactie. "En eigenlijk gaat ie de container in, we weten zo ook niet wat we er anders mee moeten..." Het bleek dat de kleden van mijn zusje's schoonmoeder af kwamen. Zij is verhuisd en heeft nu vaste vloerbedekking, vandaar!
Voor ik het wist lag er een prachtig kleed in de kattebak van de Golf. En nu ligt ie te pronken in onze voorkamer. Is dit toeval? Eigenlijk geloof ik daar niet in, het gaat me allemaal nét iets te soepel voor dat. Maar blij ben ik er zéker mee, wij zijn voorlopig weer onder de pannen!!

11 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad een mooi toeval. Perfect getimed en hij staat prachtig!

  Geniet van je mooie nieuwe kleed!... enne Tukker "Niet aan knabbelen hoor, krijg je pijn in je buik van!" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo da's even boffen! Zou toch zonde zijn als die in de container was beland terwijl jij er zo eentje graag wilde hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf kleed hoor, bofferd!! (Vinden de anderen bij je thuis 't ook mooi? Zelf heb ik nl. laatst ook een vloerkleed gekocht en niemand vind 't hier mooi. Hij ligt er nog steeds wel.. maar toch is het jammer) Groetjes, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, iedereen is het er mee eens! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het iets voor Mirte zou zijn, maar zelfs zij was het er mee eens. Nu moet ik zeggen dat het ook wel een stuk warmer staat dan dat vorige kleed, maar toch...

   Verwijderen
 4. Wat een prachtig kleed. Toeval bestaat niet, zegt men wel eens.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies: weer zo'n toeval bestaat niet verhaal. En je kleed is hartstikke mooi!

   Verwijderen
 5. Mooi,hoor.
  Kleurt ook prachtig in je interieur
  zo te zien.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is echt en prachtig kleed, ik zoek er voor de winter ook naar de bij kringloop

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Raar toch , hoe er soms plots iets op je pad komt op het
  juiste moment?!
  Prachtig kleed trouwens.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...