zaterdag 14 juli 2012

Vakantiedagboek.

Ja hoor, het overkomt me nog regelmatig. Word ik gewoon hebberig van een aanprijzing in een blad. Ik ben al een poosje lid van de Flow en daar ook helemaal fan van.

Een tijdje geleden zie ik dat ze dit jaar een vakantieschrijfboek hebben uitgebracht. En, consumeerder die ik ben, die móet ik natuurlijk hebben! Het zal je gebeuren dat je zoiets mist zeg!! Dus, als ik een poosje later bij de plaatselijke boekwinkel ben en het ding me vrolijk ligt toe te stralen kan ik het niet weerstaan. Ik weet wel dat er nog een kortingsbon voor thuis ligt, maar het geduld om eerst naar huis te gaan en die op te halen is weg. Stel je voor dat de stapel verdwenen is als ik terug kom...

Dan heb ik het ding. Moet zeggen dat ik het een prachtig exemplaar vind hoor, daar niet van. Leuke tips en inspiratie te over. En op één of andere manier spreekt veel mij echt aan. Soms denk ik zelfs dat de hele handel voor mij persoonlijk in elkaar is gedraaid, zo lijkt het dan écht!!


zó zou ie er dan volgens de Flow uit moeten zien aan het eind van de vakantie  : o


Maar nu... want eigenlijk héb ik allang een dagboek. Hier, op deze computer. Die velen van jullie ook dagelijks volgen. Dus dat zou betekenen dat ik dan in de vakantie 2 keer per dag moet schrijven. Dat doe ik soms ook wel, gisteren nog. Maar dat was omdat er iets gebeurde wat ik kwijt moest. Om mijn hoofd leeg te krijgen en omdat ik dit graag delen wilde met mijn blogvriendinnen.

"Wat móet ik ermee?", bedenk ik me bijna radeloos... Het kan toch niet waar zijn dat zoiets moois straks ongebruikt in de kast ligt... help! En dan... dan komt de oplossing helder in beeld:

Natuurlijk neem ik, als we met Pino weg gaan mijn laptop niet mee. Dat zou een beetje jammer zijn. Je wilt, als je zo op die manier gaat genieten van alles om je heen niet weggedoken zitten in de virtuele wereld. Maar ik zou het ook heel jammer vinden als ik wat er gebeurt is die dagen niet delen kan met jullie. Nou kijk!

Dáár heb ik mijn boek dan voor! En, net zo als ik 2 jaar geleden deed, toen ik nog niet blogde en zo'n boek in het klein mee had naar Frankrijk ga ik elke dag schrijven, tekenen en plakken. Om daarna de mooiste of leukste bladzijden eruit te pikken en die op de foto te zetten. En dan te plaatsen. Hier! Hoe leuk is dat? 

Gelukkig, ik heb de aankoop voor mezelf weer helemaal goed gepraat. Dat geeft me een rustig gevoel ; ) Om dan nu... nu met mijn vakantie te beginnen. Nee, ik ben nog niet weg. Ons vervoermiddel wordt zorgvuldig door Jan opgebouwd en tot die tijd zul je het nog eventjes met deze schrijfsels moeten doen...

12 opmerkingen:

 1. Foei, Trudy. Consumeerders zijn niet van deze tijd. Hiernaast zie ik consuminderblogs die jij volgt. Maar stiekem ben ik wel blij met jouw aanschaf. Zo kunnen we straks toch alle belevenissen volgen. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou als ik ergens ook een zwak voor heb dan is het wel voor Flow en hun hebbedingetjes. Dan is dit nog een goedkope verslaving ook toch? Stel je voor dat je een apple freak was geweest!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-D ik heb m ook en denk er precies zo over :-) het lijkt wel speciaal voor mij gemaakt... grappig he/? wantd e jonge collegaatjes opd e zaak vinden aan die hele flow geen drol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mede door dit boek word ik geïnspireerd voor ons RRN-projectje. Ik lees géén boeken-daar gun ik mijzelf géén tijd voor-alléén in de vakantie. Maar de Flow is mijn boek-geniet ervan-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem ook gekregen, dacht geweldig net als jij...maar ik had die van vorig jaar nog liggen , ongebruikt.
  Ik heb hem nu aan de middelste gegeven, voor haar vakantiegevoel en die was er heel blij mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Dat is leuk, een dagboekje voor tijdens de vakantie. Heb ik ook gedaan terwijl we in Engeland waren. Elke dag opschrijven wat we hebben gedaan. Ook de temperatuur van die dag en de km-stand heb ik steeds genoteerd. Zelfs waar we ´s avonds aten en vooral wat voor lekkers... Dat zijn allemaal van die dingen die je anders vergeet hoor, want daar heb ik niet altijd foto´s van... soms wel.
  En? Wordt het Engeland met Pino?
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas niet Engeland dit jaar... dan hadden we één en ander wat beter moeten plannen. Dat ging nog een beetje moeilijk gezien we nog niet weten of het allemaal gaat lukken op tijd. Maar ach, ons landje (en net over de grens) is ook mooi. Fijn weekend ook voor jou!

   Verwijderen
 7. Ja,ik heb dat ook altijd gedaan,om tijdens m'n vakantie te schrijven.
  Meestal in mijn agenda.
  Maar dit ziet er veel leuker uit.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik weet ook niet of ik er uiteindelijk zoveel in ga schrijven, maar het is zo'n hebbeding waar je niet omheen kunt he?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, ik ben net terug en heb berichtjes gemaakt, maar laat die nu pas, na de vakantie lezen. Maar herken het gevoel dat het blog een dagboek is, nou ja, niet voor alles.
  Hele fijne vakantie. Geniet van je mooie dagboek, jezelf verwennen mag toch wel?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Trudy,

  Bedankt voor het compliment over mijn gehaakte tas ...en ja hoor ik haak ook op bestelling...en deze blauwe is ook te koop ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha, wat een bak, hélemaal goed!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...