vrijdag 6 juli 2012

Even aarden...

Wat wás deze week weer vol. Best wat afspraken, diploma uitreiking van Mirte en vandaag gingen de dames allebei op pad...

Mirte reisde vanochtend af naar Kroatië. Voor het eerst in haar eentje met een groepsreis mee. 22 Uur bus, een hele tour. Ze had van tevoren al wel contact gehad met haar 20 mede vakantiegangers, maar het blijft natuurlijk een spannende gebeurtenis.

Fleur werd vanmiddag door haar vader naar de camping in Oostvoorne gebracht. Daar gaat ze recreatiewerk doen voor de komende 3 weken. Met voor haar nog onbekende mensen. Ze had er zin in, maar enigszins spannend is dit natuurlijk ook.

Voor mij was dit alles niet minder spannend. Best een beetje benieuwd hoe het één en ander gaat bevallen en of ze allebei hun weg een beetje kunnen vinden op onbekend terrein. Het kost(te) me de nodige energie de laatste dagen. Zowel fysiek als geestelijk.

Vanmiddag Had ik zelf nog een andere (wel heel leuke) verplichting. Een nichtje deed haar bachelor-presentatie en daat had ze familie bij uitgenodigd. Ik was degene die als afgevaardigde voor ons gezin mee ging. Junior mocht wel mee, maar hij koos ervoor om thuis te blijven.

Het was leuk te zien hoe goed nichtje uit haar woorden kwam tijdens de presentatie. Ook de kritische vragen van de examencommissie brachten haar totaal niet in verwarring. Ze slaagde dan ook met een prachtig cijfer, een 8! Volgend jaar gaat ze door voor haar master, ze is er nu al klaar voor!

En dan is het vrijdagavond, 21.46. Stil in huis. Junior zit wat te chillen met z'n vrienden via de computer en hier beneden hebben Jan en ik allebei een laptop-exemplaar op ons schoot. Beetje een gat is het, waar ik in val. Maar gelukkig...

Gelukkig is er een hoop blijven liggen qua werk de laatste dagen. Dus morgen, morgen ga ik boodschappen doen, poetsen, gras maaien en vooral zorgen dat ik weer in mijn aarde terug kom.


plaatje van www.


Dat is voor mij nodig om goed te kunnen functioneren, zo'n dagje thuis. En daarna, dan ga ik ervaren hoe het is om met z'n drietjes thuis te zijn.

Hopelijk hoor ik snel van de meisjes of het allemaal naar wens verloopt. En tot die tijd doe ik wat ik altijd doe voor hen in zulke gevallen. Er branden 2 kaarsjes voor ze!!

9 opmerkingen:

 1. Oei, het lege nest syndroom Trudy. ;-) Wat zal het stil zijn in huis zonder de meisjes. Wel fijn dat er nu weer de tijd en rust is om achterstallig werk te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me heel goed indenken,dat het best spannend is,dat twee van je kids een tijdje uit beeld zijn.
  Dat had ik ook,toen mijn zoon voor het eerst zonder ons op vakantie ging.
  Ik had steeds iets van: wat zou hij aan het doen zijn ?
  Gaat alles wel goed ?
  En ja,natuurlijk ging alles goed.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat je je zorgen maakt,is wel normaal hé maar probeer ondertussen ook te genieten van de rust!!Fijn weekend alvast...

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met aarden. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend allebei de meiden op pad! Maar ook wel weer lekker om te gaan aarden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Wat lief dat je een kaarsje voor ze brandt! Je kinderen boffen met jou.
  Ik vind het ook nog altijd fijn om bij 1 van mijn ouders te komen. En dat je er bent voor elkaar, en aan elkaar denkt.
  Fijn weekend, en 'aardze'!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend zo die 2 meiden op hun vakantiewerkadres, maar gaat ze ongetwijfeld goed af en kun jij weer 'aarden'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inmiddels al gehoord dat het beide prima vergaat. Da´s toch altijd fijn om te horen!!

   Verwijderen
 8. Oh Truud-een op en top-moeder. Die meiden van jullie± die vinden hun weg wel. Nu JIJ-JULLIE nog-succes-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...