donderdag 12 juli 2012

Klapstoeltjes...

Vanochtend knipte ik mijn vader en moeder. Volgende week vakantie en dan vinden zij het ook vervelend mij nog te vragen. Dus dat hoeft dan nu ook niet meer. Moet wel zeggen, ook al gaan we niet meteen weg, ´t zou geen vakantie zijn met zulke verplichtingen, tóch?

Tijdens de koffie, die automatisch volgt als de haren weer in de plooi zitten, kwam het gesprek op de camper. En dat we daar nog klapstoeltjes voor nodig hadden. Die hadden zij nog, vertelde mijn moeder. Best leuke, beetje gebloemd...

"Neee", zei mijn vader, "die dingen waren blauw!" Nu moet je weten dat mijn vader behoorlijk kleurenblind is, maar ook wel graag gelijk heeft. Wie niet? Ik zag de bui al hangen. Voor ik het wist zat ie al op zolder en even later kwamen ze samen (Hij en de stoeltjes) de gang al in.

Beetje bewerkt stofje. Geen bloemetje, ook niet blauw. Maar wél heel functioneel. Wat ze ervoor wilden hebben vroeg ik. Om vervolgens het aloude antwoord te krijgen: " Daar knip je ons maar voor"... Nadat ik ze in mijn groene autootje had geladen kwam er alsnog een tientje tevoorschijn. Niet dat ik dat wil hoor, maar 'k heb niet zoveel te zeggen in zo'n geval ; )

"Ik heb toch de stoeltjes voor het knippen?" zei ik verbaasd. "Nee, daarvoor heb je je moeder geknipt", was het antwoord van mijn vader. O o ze leren het ook niet af. Maar ondertussen ben ik erg blij met een paar lichte klapstoeltjes voor in Pino. En toen Jan thuis kwam was ook hij er helemaal blij mee!

10 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik heb alle kampeerspullen in de kelder staan voor als we ooit nog eens gaan kamperen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha, ouders blijven dat dus zo doen en leren het niet af als de kinderen 'zelluf ook groot zijn' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar ben je kind voor he ;-) , maar leuk klapstoeltjes erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Ja, inderdaad. Hij vindt het altijd leuk ons een plezier te doen!

   Verwijderen
 5. Waar dat knippen al niet goed voor is.
  Je ouders blij en jij blij.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is knippen met een staartje... Leuk staartje zijn die stoeltjes voor in de Pino. Zo groeit de vakantie en de Pino beetje bij beetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met het verstrijken van de jaren stel je zulke cadeaus steeds meer op prijs. En 10 euro nou hartstikke fijn toch. Daar zijn dan ouders voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi hoor! Je kunt de retro klapstoeltjes ook op de rommelmarkt vinden maar ik geef toe, het is even sneupen. Ik had er gelukkig laatst zes! En een stretcher en helemaal retrostijl. ben je dr al helemaal klaar voor? voor de vakantie bedoel ik?

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...