vrijdag 13 juli 2012

Grote schrik...

Schreef ik vanochtend nog een blogje over het heerlijke vakantiegevoel, vanmiddag stond het er ineens héél anders voor.

Gisterenavond had ik Fleur nog aan de telefoon. En ondanks dat ze het allemaal goed naar de zin had vertelde ze me nog dat ze gevallen was met de fiets. "Niets kapot, of zeer gedaan?" was mijn bezorgde reactie. "Nee hoor mam, maar ik denk wel dat ik morgen flink spierpijn heb", was haar geruststellende reactie.

Vanmiddag na het boodschappen doen kreeg ik van Fleur een smsje. Of ik haar even terug wilde bellen. Meteen denk ik dan dat er wat aan de hand is. En ook bracht ik daar de val met de fiets mee in verband. Erg hè, maar zo'n moeder ben ik nu eenmaal. Goed. Haar teruggebelt.

Toen kwam het verhaal. Het ging niet om Fleur, maar Mirte had haar vanochtend gebeld. Best geschrokken. Hoe dat zo kwam? Nou, zo:

Gisterenavond ging Mirte met de groep eten in een restaurant. Op zo'n 2 kilometer van de camping. Gezellig lopend erheen. Toen ze daar aankwamen bestelden ze hun drankjes. Die kwamen snel. En mét die drankjes de voorgerechten. Niet besteld overigens. Na het voorgerecht werden er salades geserveerd. Ook niet besteld. Maar wél heel vies. Volgens Mirte zat er in sommige salades zelfs schimmel!

De hoofdgerechten kwamen op tafel en ook deze waren niet te pruimen. Mirte at er bijna niets van. Toen de ober de tafels kwam afruimen vroeg hij een beetje beledigd en enigszins agressief aan Mirte waarom ze niets gegeten had. Beetje geschrokken van die reactie zei Mirte dat ze niet zo'n honger had. En het ook niet zo heel lekker vond. Een jongen naast Mirte gaf aan dat zijn patat nog een beetje rauw was.

De rekening kwam. En alles was in rekening gebracht. Ook de gerechten die niet besteld waren. Dat was toch nog een euro of 100, dus ze gingen er niet mee akkoord. De reisleidster ging praten met de eigenaar en ze kwamen, na wat geruzie tot een compromis. De helft van de extra gerechten moest betaald worden.

Maar ook daar ging de groep niet mee akkoord. Toen brak er echt wat ruzie uit en de sfeer was best een beetje grimmig. Uiteindelijk was de eigenaar zó boos dat ze voor hun eigen veiligheid maar het hele bedrag betaald hebben.

Een beetje melig vertrok de groep. Na eerst uit meligheid de glazen van de wijn nog opgestapeld te hebben... Buiten bij het restaurant zagen ze een reclamebord van het etablissement staan. Met de duimen omlaag gingen ze ervoor staan en er had er al ééntje de camera in de aanslag. (ja, 't zijn nu eenmaal jonge honden ; )) Maar de eigenaar kwam, nu nog bozer naar buiten rennen en gelukkig besloten ze terug te lopen.

Onderweg kwamen ze nog een bord tegen van het restaurant. Dan daar maar de foto gemaakt. Niemand die dat verder zag overigens. De voetreis ging weer verder. Totdat...

Er een auto aan kwam die zomaar op de groep in reed! Achteraf de eigenaar van het restaurant! Gelukkig konden ze allemaal op tijd wegspringen en zijn ze er redelijk goed afgekomen. Mirte had haar benen vol schaafwonden van een struik met doornen. Anderen hadden ook schaaf- en snijwonden.

De reisleidster belde de camping. Er kwam een busje om ze op te halen en de wonden zijn goed verzorgd. Maar vanochtend, toen Mirte Fleur belde was de lol er toch af.

Ik heb Mirte inmiddels zelf al aan de telefoon gehad. Ze klonk weer rustig. Ze vertelde het hele verhaal en we hadden het even over de terugreis morgen. Toen ik aanbood haar op te halen voor het verzamelpunt vond ze dat niet nodig. Het geeft toch een gerust gevoel haar zo te horen.

"Mam" zei ze nadat we al een kwartiertje gesproken hadden."We gaan zo nog even naar de cocktailbar hoor, dus ik hang zo op, goed?" Ik geloof dat het allemaal alweer wat beter gaat. Gelukkig maar...

22 opmerkingen:

 1. hè, wat een naar verhaal! Waar zit ze? toch zeker niet in Nederland? Wat een nare mensen. Eerst vanalles ongevraagd aanbieden, dan ook nog eens slechte kwaliteit, en dan als klap op de vuurpijl zo'n rare actie? Gaan ze nog stappen ondernemen naar die man toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze is op vakantie in Kroatië. Een georganiseerde actieve strandvakantie. Voor jongeren van 18-25 jaar. De politie is al op de camping met ze wezen praten. Ze hadden al een foto van de desbetreffende man bij zich. Deze man is door verschillende mensen herkent als de bestuurder van de auto. De politie neemt hen dus gelukkig wél serieus!

   Verwijderen
 2. Ohhh wat afschuwelijk.Smerig en gevaarlijk eten en dan deze akelige situatie!! En dan zo'n actie van deze *** dat zou toch echt bestraft moeten worden .Ik ben geen vakantie mens maar denk wel een vakantie zou toch fijn moeten zijn en niet zo verziekt door dit soort praktijken .Echt ik zit me boos te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat ze die kerel oppakken. Wat een vreselijk gevaarlijke vent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu-val ik bijna van m'n stoel-wat een verhaal-en die vent-is gek. Ook nog een slaatje slaan uit z'n jonge gasten en daarna aanrijden. Ben benieuwd of daar nog staartje aan zit?! Gelukkig is alles "back to normal"...xxx Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bahhh wat een vervelend voorval, gelukkig dat ze er 'heelhuids' vanaf zijn gekomen ....dat is echt niet leuk zo ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is al wel duidelijk dat er iets niet in de haak is, anders reageerde die man niet zo! Tjonge zeg, wat schrikken op het laatst, gelukkig niets ergs gebeurd! Die man is een doortrapte crimineel en moet opgepakt worden (het zal er vast niet aan gelegen hebben dat hij zijn dag niet had;)) Gaan ze hem aangeven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, dat is al gebeurt. De politie was vanmiddag al op de camping voor verhoor en ze hadden een foto van de man in kwestie al bij zich. Hopelijk zijn ze in Kroatië net zo streng als in Nederland. Dit is ten slotte poging tot doodslag!

   Verwijderen
 7. Jeetje,die man is echt niet goed bij zijn hoofd.
  Die verdiend een flinke straf,want hij reed met opzet op de groep in,dat is poging tot doodslag.
  En dat eten was niet besteld,ook niet te vreten en dan tot slot zo'n verschrikkelijke actie.
  Echt te gek voor woorden.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gatver wat een rotverhaal, ja logisch dan maak je je alleen nog zorgen. Hopelijk doet de politie er daar nog wat aan. Is ze nu veilig onderweg naar huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee nog niet. Morgen tegen de avond vertrekken ze en dan zijn ze zondagmiddag weer in Nederland. Tot die tijd brandt hier een kaarsje, dat snap je wel!!

   Verwijderen
 9. Wat afschuwelijk zeg! Hoe is het mogelijk zeg... Wat vréselijk voor de hele groep. Tjonge wat een schrik, ik hoop dat die man door de politie een flinke portie straf krijgt, het had wel heel anders kunnen aflopen, dan in stekelstruiken te belanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeker schrikken Trudy, wat een verhaal.
  Rare mensen op de wereld. Gelukkig gaat ze morgen
  terug naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, wat een verhaal! Kan me voorstellen dat dat behoorlijk schrikken was, voor haar én voor jullie. Fijn dan dat ze morgen weer gewoon veilig thuis is!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jeetje...wat een schrik!
  gelukkig is het allemaal min of meer goed afgelopen!

  wat zul je blij zijn als ze weer thuis is!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Verschrikkelijk verhaal! Niet te geloven een doortrapte crimineel zeg....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje wat een verschrikkelijk verhaal, wat een enge man die eigenaar, die kan daar toch niet zomaar mee wegkomen?? Wat zul je blij zijn als ze veilig thuis is inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een toestand! Gelukkig nemen ze het zelf redelijk nuchter op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een afschuwelijk verhaal! En wat een schrik voor jullie allemaal. Ik hoop dat die man een behoorlijke straf krijgt. Gelukkig is alles goed, maar wat zal ze geschrokken zijn.
  Sterkte voor jullie allemaal.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vreselijk Trudy, wat een gestoorde vent ....

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier zou dat inderdaad een poging tot doodslag geweest zijn. Ik hoop dat ze morgen gezond en heel thuis komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Onbesteld eten had ik zelf niet aangenomen of opgegeten en ook niet betaald maar buiten dat had die kerel dit nooit mogen doen natuurlijk. Criminele praktijken. Gelukkig wordt er werk van gemaakt maar geen fijne ervaring voor je dochter en de anderen die er bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...