dinsdag 3 juli 2012

Geen reacties...

Ik schreef een stukje over autisme en vakantie en ik kreeg geen reacties daarop. Vreemd vond ik. Meestal is er wel iemand die meeschrijft/denkt, en nu niemand. Meteen begon ik te twijfelen of het misschien wat negatief overkwam t.o.v. Junior. Jan Sr. laten lezen en die vond van niet.

Vandaag probeerde Fleur te reageren. Het was niet te zien op mijn dashbord. Ik heb hem op modereren staan en dat heb ik nu maar eventjes uitgezet. Even getest en nu doet ie het wel.

Dus had je gereageerd, dan ben ik toch nog wel benieuwd wat je geschreven hebt! Nog een keertje, please ; )

15 opmerkingen:

 1. O jee, even denken hoor. O ja, over de lijstjes. Ik weet dat het voor mijzelf ook veel beter is om een lijstje te maken voor de vrije dagen, wanneer Ben niet thuis is. Hij is steeds 2 weken weg voor zijn werk. Zonder lijstjes met daarop de dingen die ik wil dat gedaan worden in die twee weken, sluipen de vrije dagen voorbij met bloggen en breien of haken en dan heb ik steeds aan het eind van de dag zo´n onvoldaan gevoel... Dus lijstjes zijn top, vooral het afvinken van alles...
  Ik wens jou en Jan jr. een heel fijne vakantietijd...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We proberen het nog een keer:)
  Ook hier een zoon met PDD-NOS. Inmiddels is hij 21 en dit jaar geslaagd voor MBO-4 én deed hij tegelijkertijd het 1e jaar HBO. Supertrots ben ik op hem. Hij zit iedere dag 5 uur in de bus/trein en dat vind hij afschuwelijk. Al die mensen die tegen hem aan zitten/lopen enz.
  Ik ken je verdriet en je angst, je onzekerheid en ongeduld, de eenzaamheid soms...
  Lang geleden schreef ik dit:

  Mijn kind, ander kind
  alleen met je gedachten
  Je leeft je eigen leven
  lijkt steeds op iets te wachten

  Je zegt:"Ik ben mislukt hè mam.
  God heeft zich vast vergist,
  hoe zou het anders komen
  dat er in mijn hoofd iets mist"?

  Maar jij leert mij geduldig zijn,
  goed luisteren en kijken
  Want alleen dan lukt het mij
  jouw wereld te bereiken

  Nee, God heeft zich niet vergist,
  Hij maakte jou bijzonder
  Want heel soms, als je naar me lacht
  zie ik iets van een wonder

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reactie geplaatst bij je vorige post.
  Ik zie hierboven een heel erg mooi gedichtje.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juist verhelderend als andere moeders ook gewoon 'durven' schrijven over de betonwandjes waar zij met regelmaat tegenaan lopen zonder dat dit negatief bedoeld is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam zoekgeraakte reacties tegen in de spambox van blogger. Misschien staan de jouwe daar ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, helaas niet, ze zijn écht weg...

   Verwijderen
 6. ik schreef dat de situatie heel herkenbaar is. Daarom moet zoonlief hier verplicht elke zomer vakantiewerk zoeken. Erg goed voor zijn saldo en mijn regelmaat in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ik schreef als stille meelezer....dat het heel herkenbaar is.
  Onze zoon inmiddels wel bijna 21 en asperger....heeft inmiddels ook een takenlijstje gekregen.
  Gisteren bijv kamer opruimen en schoonmaken ( dit betekend wel steeds aansturen en benoemen wat hij moet doen...) maar elk moment dat ik dan weer een poosje beneden oid ben zit hij weer achter dat scherm.
  Is een paar weken geleden bij de slaappoli geweest en nu duidelijk waarom hij 's morgens oa niet uit bed kon komen. Nu pillen en om 8 uur wakker. Heeeeel fijn voor school, maar nu voor vakantie eigenlijk niet...nl alleen nog meer computertijd :-(
  En dan moet hij ook nog regelmatig van mij gaan werken bij zijn zaterdagsbaas...maar ik blijf het vervelende weken vinden die zomervakantie!
  Sterkte ermee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfoe lijkt mij niet makkelijk, zowel voor Jan zelf niet als voor jou niet. Wat ik mij afvraag hè Trudy: voelt Jan zich nooit een buitenbeentje binnen jullie gezin? Misschien projecteer ik mijn eigen ervaringen van vroeger wel teveel op hem hoor, maar ik vraag het mezelf zo af. Fleur en Mirte zijn zo zelfstandig en kunnen zo goed leren en zelf plannen... Kan me voorstellen dat Jan zich daarbij dan weleens ongemakkelijk kan voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat idee heb ik beslist niet. De meisjes gaan leuk met hem om en betrekken hem er echt bij. Wij zijn altijd heel open geweest over zijn beperking. Hij heeft ook een best redelijk niveau alleen het concentreren beperkt hem in het leren. Vandaar dat ie een iets lager niveau doet, maar hij komt er denk ik wel. Voornamelijk willen we als ouders graag dat ie zichzelf later goed kan redden, en ik denk dat dat vooral gaat gebeuren als hij iets doet wat hij leuk vindt, en waar hij uitdaging in vindt. Daar hebben we het ook over met hem. Jan is een jongen met veel zelfvertrouwen. Hij accepteert zichzelf voor wie hij is en groot gelijk heeft ie!!

   Verwijderen
  2. Ik bedenk me net dat ik hem jouw vraag eens voor zal leggen. Ben eigenlijk wel benieuwd wat hij daarop zegt, laat ik je nog wel eventjes weten!

   Verwijderen
 9. Nee hoor, helemaal niet te negatief. Ik vroeg me alleen af of ik dan te weinig structuur bied in de vakantie. Bij ons gelden dezelfde regels als op zaterdag. Opstaan wanneer je wilt, max tot 11 uur tv aan. Tussen 11 en 5 één uur beeldschermtijd en daarna voor of na avondeten nog even tv of ander beeldscherm (niet allebei). Bedtijden staan wel vast. Verder vindt onze zoon het heerlijk om af en toe lekker niets te hoeven en zijn tijd vullen lukt hem ook aardig! (als ik het zo opschrijf valt dat ook wel weer mee met geen structuur)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig is dat toch. Soms denk je dat je niet zoveel structuur bied maar als je het dan zo opschrijft is het ineens best goed allemaal. Ik denk ook dat de manier van structuur geven bij je gezin moet passen. Ieder op z´n eigen manier, tóch?

   Verwijderen
 10. Ik had een reactie achtergelaten, maar die zag ik niet terug. Ik heb een paar keer gekeken, maar hij bleef weg.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had geschreven dat het fijn is om structuur te hebben in de vakantie. Ik voel mij dan ook veel beter. En je had leuke dingen op je lijstje staan. En een appeltaart bakken? Geef mij ook zo'n zoon!

  Ik wens junior een fijne vakantie en jij vele appeltaarten, mmmmmmmm.....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...